פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון: פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון -> המחיר של בטחון יתר

מעבר לתוכן

המחיר של בטחון יתר

פורסם על-ידי zmark אייקון, 04/07/2008 - 23:59

אתם יודעים איך נחשפתי לעסק של אג'ל?

חבר התקשר לאישתי - הוא לא פנה אליי, כי חשב שלי זה בטח לא יתאים - ואמר שהוא החליט להתעשר והצטרף לחברת שיווק רשתי והוא ביקש שנבוא לתמוך בו במצגת הראשונה.
כששמעתי את זה, התגובה הראשונה שלי הייתה "איזה מסכן, למה הוא נכנס!"

הלכנו לשם מתוך נימוס - בכול זאת חבר - ישבתי שם והסתכלתי בהתנשאות על המרצה, התקלתי אותה בשאלות שהיא לא ממש יכלה לענות לי, הסתכלתי על החבר עם רגשות מעורבים (להגיד לו שהוא סתם ביזבז את הכסף שלו או לא לבאס אותו?), אבל משהו קרה באותו ערב. גיליתי שני דברים - הראשון: שלא היה לי מושג על ממדי התופעה הזאת - תמיד התייחסתי לזה כאל משהו שולי - ושני: שמה שראיתי היה שונה ממה שחשבתי שאני יודע על שיווק רשתי.

למרות שהתגובה האינסטינקטיבית הראשונה היתה ביטול מזלזל ("עזבו אותי משטויות האלה!"),היות ואני בן אדם מאוד ייסודי, אחרי שחזרתי הביתה החלטתי לחקור את זה עוד קצת, וככל שהתעמקתי יותר, ככה גיליתי יותר ויותר דברים שלא היה לי מושג עליהם.

יומיים אחרי זה החלטנו אני ואישתי ללכת על זה...

עכשיו, שנה וחצי אחרי, כשאני נזכר באותו ערב, אני חושב לעצמי "מה היה קורה, אילו הייתי קצת יותר עקשן, קצת פחות פתוח להקשיב? כמה הייתי מפספס? עד כמה הכיוון הכללי של החיים שלי היה שונה?"
ההצטרפות שלי לשיווק רשתי לא רק נתנה לי הזדמנות עסקית ענקית, אלא שינתה את החשיבה שלי ואת דרך הפעולה שלי בהרבה תחומים אחרים - זוגיות, יחסים על המשפחה, אימון אישי, כתיבה.

וזה מביא אותי לשאלה האם האנשים שמביאים ברשת את דעתם הנחרצת על שיווק רשתי עוצרים לפעמים ושואלים את עצמם שאלה פשוטה:

ומה אם קיים סיכוי של 1% שאני טועה?

הרי ברור שהשאלה כאן אינה "מי צודק ומי טועה" - השאלה הזאת היא בדיוק כמו לשאול "מי צודק, ימנים או שמאלנים?" - התשובה לשאלות מן הסוג הזה תמיד "זה עניין של דעה"

השאלה האמיתית מבחינתי היא מהן ההשלכות של זה שאני או אתם מביאים את הדעה שלנו בפומבי.

לפי איך שאני רואה את הדברים, רוב האנשים אינם מרוצים מן המקום שהם נמצאים בו בחיים שלהם (לפי סקר שערכתי אצלי בבלוג, רק כ-20% אחוז מאנשים אוהבים את העבודה שלהם).
כשהם פוגשים שיווק רשתי, נפתחת מבחינתם דלת - אפשרות לשנות את המצב הקיים.

האם כולם יכנסו לדלת שנפתחה?

כמובן שלא.

האם כל מי שיכנס, אכן יממש את כל אשר קיווה לו?

כמובן שלא - כמו בכל תחום, גם בשייווק רשתי חוק פרטו עובד ואומר ש20% מן האנשים יוצרים 80% מן התוצאות.

מה שכן - נפתחת כאן הזדמנות חדשה, אבל כל פעם שבן אדם שעומד בפתח ומתלבט האם להיכנס או לא והוא שומע או קורא את "מנטרת הפירמידה", הסיכוי שיעיז לעשות שינוי קטנים.

מתנגדי השיטה בטח יראו בזה דבר מבורך - "הנה הצלנו נפש בישראל" - אבל אני מזמין אתכם שוב לשאול את עצמכם את אותה השאלה הפשוטה - "ומה אם קיים סיכוי של 1% שאתם טועים?"

האם אתם מוכנים לקחת על עצמכם אחריו אישית על עוד חלום שנגנז?

2 הערות על ערך זה

עמוד 1 מתוך 1

Kaissa אייקון

05/07/2008 - 14:01
טוב,
אפשר שאלה?
כיצג זה עובד?

אני מודה, חוץ מהמנטרה ועוד היכרות מסויימת עם נושא הפירדמידות בגיל 7 כשהנושא הזה רץ חזק וכל רוסיה השקיעה את כספה בפירדמיה זו או אחרת, אין לי הכרות עם הנושא).

אני רוצה להתעשר. מה אני עושה?

(אני לא צינית, אני באמת רוצה להבין מה אתה רוצה להגיד)

zmark אייקון

07/07/2008 - 15:27

Kaissa, בתאריך 5/7/08 , 13:01, אמר/ה:

טוב,
אפשר שאלה?
כיצג זה עובד?

אני מודה, חוץ מהמנטרה ועוד היכרות מסויימת עם נושא הפירדמידות בגיל 7 כשהנושא הזה רץ חזק וכל רוסיה השקיעה את כספה בפירדמיה זו או אחרת, אין לי הכרות עם הנושא).

אני רוצה להתעשר. מה אני עושה?

(אני לא צינית, אני באמת רוצה להבין מה אתה רוצה להגיד)

תודה על השאלה.
ההסבר הכי טוב שאני פגשתי על מה זה שיווק רשתי ניתן בסרט של טים סיילס - איש מקסים ואחד מן הדמויות המוערכות בתחום (לא קשור לחברה שלי :-) )- שהפיק סרט בהשתתפות פרופ' צ'רלס קינג - אחד החוקרים הבולטים בתחום - ובו הוא מסביר מה זה המודל הזה, מהם מיתוסים ואי הבנות נפוצות לגביו (כולל פירמידות) וגם מהם התנאים ההכרחיים להצלחה בתעשייה הזאת.

את יכולה לראות את הסרט באתר "המקצוענים החדשים".
עמוד 1 מתוך 1

כתוב הערה

תגים

לוח שותפים באר שבע | דירות להשכרה בבאר שבע | עבודה בחו"ל | פירסום באתר
    לימודי תעודה