פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון: פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון -> מכתב תשובה למר ל. כהן - פרוייקט בלוגיה

מעבר לתוכן

מכתב תשובה למר ל. כהן - פרוייקט בלוגיה

פורסם על-ידי דרקולאללה אייקון, 15/03/2009 - 00:58

בבלוגיה כאן, שהתעוררה לאחרונה קצת יותר יש כמה כותבים טובים, וכמו שאתם בוודאי יודעים אם הגעתם עד לבלוגי, שרוב הפוסטים כאן סביב אהבה אכזבה חברות ופרידה.
בבלוגיה אחרת ראיתי איזה פרוייקט שיצא ממש יפה, הוציא תוצאות טובות, ומכיוון ששוב, אני מאמין בכותבים כאן, גם באלו ש"יצאו לגמלאות" ואני מאמין שיהיו כאן תוצאות יצירתיות וטובות לא פחות.

הסיפור הוא כזה:
ישנו השיר של ליאונרד כהן Famous blue raincoat שנכתב כמכתב לחבר מהעבר. להלן עם המילים:

gh9l_DzRwlg&feature=related

אני לא אנסה לתרגם כי גם האנגלית שלי לא בטוח שכזו טובה וחבל שאקלקל או אשנה, וגם כי מעדיף שכל אחד יתרגם ויפרשן לעצמו, איך הוא מבין את המכתב.
האתגר, למי שיהיה מוכן לקבל: לכתוב את מכתב התשובה למר ל. כהן, בשם החבר האלמוני.

אין ממש חוקים, כל אחד יכול לקחת את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה ואיך שהוא מבין את המכתב של לאונרד כהן ולהגיב בהתאם.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מר ל. כהן היקר.

שלומי כפי ששאלת טוב. מקווה שגם שלומך טוב, וכך גם ג'יין.
מקווה שלא קר לך מדי בניו יורק, אתה יודע שאני מעולם לא הסתדרתי עם קור, זה אחת הסיבות שברחתי למדבר אך לא רק.
לא, נסעתי עמוק למדבר רק לבאר שבע, ישראל שם.
קצת מעליב אותי לקרוא שאתה חושב שאני חי בשביל כלום, זה מרגיש קצת מתנשא. כלומר בשביל מה אתה חי? למה?
אני אכן מתעד, אך לא יותר מדי ורק את הדברים הטובים והחשובים. את השאר אני משתדל להדחיק או להעלים.

המעיל הכחול שלי היה ועודנו קרוע, אך אני שומר אותו כפי שאני עושה עם כל דבר בעל ערך סנטימנטלי כזה או אחר. למען האמת אני כבר לא זוכר למה הוא אצלי ואני כבר כמעט ולא לובש אותו.
כאן שוב מפריעה לי קצת ההתנשאות שלך - האשה "שלך" הגיעה אלי למדבר כי היה לה קשה, היא הייתה מוטרדת מעט. למרות הדמיון שלך על מה שעשינו כאן "עמוק במדבר".
ולא עשיתי שום דבר מיוחד בשביל לסלק את הצער מעיניה, פשוט הקשבתי לה אני מניח. כן זה די נדיר בשבילי אבל זה קורה.
כנראה שהיית צריך לנסות, זה היה עוזר לה, לך, לשניכם.
בסופו של דבר היא רצתה מזכרת, משהו בעל ערך היא רצתה את המעיל. סירבתי והיא קצת נעלבה אז אמרתי לה שאתן לה משהו אחר שחשוב לי - קווצת שיער משיערי.
היא כנראה הייתה צריכה קצת שינוי, או שמא לנשום קצת אוויר שאינו ניו יורק.

גם אני מתגעגע אליך, ואתה בהחלט חסר לי
אם יצא לך אי פעם להגיע לישראל ולעבור כאן בדרך לאילת, תעצור תשתה משהו.

בהוקרה ובידידות
שלך מר ד'

נ.ב. מצורף בחבילה המעיל הכחול.

6 הערות על ערך זה

עמוד 1 מתוך 1

nnnetaly אייקון

15/03/2009 - 02:53
וואו, זה אחד השירים הכי יפים ומרגשים שיש. ^_^ :rolleyes:

(מכיר את הסיפור מאחוריו?)

דרקולאללה אייקון

15/03/2009 - 04:24
לא
ותשמרי לאחר כך שלפחות כמה יכתבו גרסאות משלהם. כמובן שגם את מוזמנת עם או בלי קשר לסיפור מאחורי השיר

איתמר ש. אייקון

15/03/2009 - 12:04
קיבלתי את ההזמנה בתגובה משלי

:)

bamb@4@ll אייקון

18/03/2009 - 06:30
אוו תודה מתוקים :מסמיק:

טוב טוב, העברתי לשלי- בלי עצבים :)
אגב, זה בשעה כזו פשוט כי הייתי בעבודה.

דרקולאללה אייקון

18/03/2009 - 10:31
וואו!!
בשעה כזו מוקדמת הוצאת דבר כזה? יפה!!
בהחלט מדהים ואפילו נגע לליבי, קצת, כזה בסוף ככה...

למה לא בבלוגך כפוסט חדש? מגיע לזה להיות פוסט בפני עצמו

dolfin אייקון

18/03/2009 - 12:01
מסכימה עם דרקול, במבה תעתיק את זה לפוסט בבלוג שלך :)
עמוד 1 מתוך 1

כתוב הערה

לוח שותפים באר שבע | דירות להשכרה בבאר שבע | עבודה בחו"ל | פירסום באתר
לימודי תעודה