מעבר לתוכן


תמונה

IDE שונים לJAVA


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Elegant...And Dying

Elegant...And Dying

    Survival Of The Fittest

  • רשומים+
  • 11474 הודעות:

פורסם 15/11/2005 - 12:28

טוב מכיוון שהרבה סטודנטים חדשים שנתקלים בJAVA בפעם הראשונה שואלים לגבי איזה IDE עדיף וכו' החלטתי להביא סקירה קצרה ודעותיי, כמובן שמי שרוצה מוזמן להוסיף.
1)Emacs - התוכנה המוכרת ביותר, בסיסית ביותר ומרבית משתמשי הלינוקס אוהבים אותם כנראה :unsure:
כעקרון מציעה מספר אפשרויות נחמד, אבל קשה קצת לעבודה למשתמש המתחיל ודורשת עבודה רבה עם המקלדת ופחות עם העכבר, לא הכי נוחה לשימוש לפי דעתי, ולא כוללת אפשרויות רבות שהן כמעט BUILT IN בJAVA כמו כול מיני סוגי השלמות וכו'.
ההיתרונות שלא מוסיף שום קטע לקוד, ומה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל.
מרבית סטודנטים של תואר שני ומעלה במדעי המחשב אוהבים אותה מסיבה לא ברורה :unsure:


2)JCRATOR - בגרסת הPRO כמובן, מדובר בתוכנה נחמדה וקלילה שעושה את העבודה, אני אישית די אוהב אותה, ואני יודע שמרבית האנשים מרימים גבה ששומעים לגביה ודי מזלזלים, אך מדובר בתוכנה שפשוט רצה מהר מאוד, לא כוללת באגים כמעט בכלל, ועובר יישומים קטנים בהחלט עושה את העבודה בצורה מעולה, במיוחד לאחר התרגלות קטנה לממשק הממש נוח שלה לפי דעתי, אם אפשר לסכם את התוכנה הזאתי בכמה מילים אז אגיד שלפעמים פחות זה יותר, והפשטות שלה עושה את העבודה.
היתרונות בהשלמת קוד, בJAVA DOC, מאקרוים פשוטים ומערכת עזרה יעיליה וכמובן פשטות, פשטות ועוד פעם פשטות.
החסרונות בכך שלא ממש מתאימה לפרוייקטים רציינים ולא מאפשרת אפשרויות מגניבות כמו FORMS וכו'.

3)NETBEANS - תוכנה חינמית לחלוטין של SUN עצמם, שהפכה לפרוייקט פיתוח בפני עצמו, בעלת היסטוריה מכובדת שהתחילה כפיתוח IDE פשוט ונהייתה די מפלצת עד היום, תוכנה כבדה עם מגוון אפשרויות רחב מאוד, עושה כמעט כול דבר לJAVA, וסביר להניח שעד שתסיימו לקרוא את זה כבר תצא גרסה חדשה שתכלול מגוון אפשרויות עוד יותר רחב.
ההיתרונות בכך שכוללת מגוון אפשרויות רחב כולל רי פקטורינג וכו' וניהול פרוייקטים מתקדם.
החסרונות בכך שלפעמים מעמיסה על המחשב, לפעמים עם באגים.

4) ECLIPSE - תוכנה כבדה גם כן לJAVA וכמעט לכול שפה שיש, כוללת אפשרויות PLUGINS מדהימות.
התוכנה היא קוד פתוח ולכן זוכה לעדכונים שוטפים סביב השעון, ובנוסף תמיכה בכול מערכת הפעלה קיימת.
תוכנה טובה שמתעדכנת כול הזמן, כוללת מגוון אפשרויות רחב לJAVA וגם לאחר שהתרגלתם תוכלו לעבוד איתה על C וC++ כך ששווה את הזמן שלכם.
היתרונות בכך שקוד פתוח, יעילה, ונוחה לפרוייקטים גדולים וכמו מספר מערכות הפעלה לרוץ עליהין ותמיכה בכול שפה שיש כמעט.
החסרונות בכך שדורשת קצת זמן להתרגל ולפעמים קצת כבדה על המחשב.

5) intellij - תוכנה מאוד טובה ואהודה על משתמשי JAVA למינהים, נחשבת המרצדס של הIDE בשוק.
עולה כסף וזה חבל, כי עבור הסטודנט זה קצת מאכזב, אך בטוחני שתוכלו להסתדר ולהשיגה.
מדובר בתוכנה שנועדה רק לJAVA, עושה כמעט כול דבר אפשרי וכול דבר שבכלל לא חשבתם שניתן כמו TESTS, פורמס, ניהול פרוייקטים מתקדם ועוד ועוד, וכנראה שאם מישהו ידע את כול מה שהיא עושה אז שיסכם לי וירשום לי על זה ספר :שורק:
פשוט מפלצת בכול מה שנוגע למגוון אפשרויות רחב עד אין סופי שיש בה.
אחרי שמתרגלים להשתמש בה היא נהיית מאוד חביבה, ומאפשרת פיתוח קוד מהיר ונוח יחסית.
ההיתרונות שלה בכך שכוללת כול דבר שזז בנוגע לJAVA ועושה הכול מהכול פרט להכין קפה.
החסרונות בכך שלא חינמית וגם קצת כבדה לעיתים קרובות על המחשב.

לסיכום - אין תוכנה אחת מעודפת ומשולמת ואחת פחות טובה או יותר, שכול אחד ינסה את התוכנות האלו ויבחר לעצמו מה הוא אוהב, וכמובן הכי טוב לפי דעתי לנסות לשלב עבודה עם מספר IDE למי שיש את הזמן והכוח ללמוד כמה גרסאות
מקווה שעזרתי :)
ואתם מוזמנים להוסיף עוד דעות שלכם וIDE שונים שאתם מכירים :punk:

Champions Train Losers Complain


#2 Noctis Equito

Noctis Equito

    אהא !! סוף סוף מצאתי איפה כותבים את זה :)

  • רשומים+
  • 2375 הודעות:

פורסם 15/11/2005 - 16:11

חוץ מ-eclipse שלא ניסיתי, אני מגבה אותך בכל השאר :)
היתה עוד איזו תוכנה עלומת שם שעבדתי איתה בשנה הראשונה, אבל לא שווה את הזמן אפילו להזכר איך קראו לה, בעיקר כשיש את האופציות הנ"ל.

שנה א + ב --> jcreator

אח"כ (או אם אתם באמת עושים משהו גדול) --> IntelliJ
ציטוט:
"מכל הגברים פה, אתה רוקד הכי שונה"
----------------------------------------------------------------
תגידו, כבר עברתם ל-לדבורק ? -------> המדריך להתקנת דבורק
----------------------------------------------------------------

#3 MtK

MtK

    משתמש רקורסיבי

  • מנהלי קבוצות לימוד
  • 4139 הודעות:

פורסם 15/11/2005 - 18:03

דיברת על Eclipse והזכרת שהיא תומכת בC או בC++.
אבל, מה רע ב Microsoft Visal C בשביל זה? (חוץ מהצורך לעבוד בשתי תוכנות נפרדות)

MtKRed.jpg
"In a world without walls and fences,
who needs Windows & Gates?"


MtK פתרונות אינטרנט חכמים - מומחה ג'ומלה ו-RTL

ISRARG - פורטל ארגנטינה-ישראל.
גן פו הדב - גן ילדים פרטי ביבנה.
גן מעיין - גן ילדים פרטי בגן-יבנה.
הבית הקיבוצי - גן ילדים פרטי במזכרת בתיה.
לייט הוסט - אחסון אתרים מקצועי לג'ומלה, דרופל, וורדפרס, phpBB מבוסס שרת Lighttpd.
שוק האתרים - אתרים למכירה, דומיינים למכירה ואיתור שותפים למייזמים באינטרנט.
אתר הכרויות - שיגרום לקופידון שבכם להתאהב.
אטרקציות - פורטל אטרקציות, מבית פורטל התיירות בישראל.

החלפת קישורים | חיבור לרשת האלחוטית WL_BUG - טלפון N95
מודולי סליקה | אתר מראה לזאפ


#4 chico

chico

    משתמש מסלסל

  • רשומים+
  • 1974 הודעות:

פורסם 15/11/2005 - 18:49

היתה עוד איזו תוכנה עלומת שם שעבדתי איתה בשנה הראשונה, אבל לא שווה את הזמן אפילו להזכר איך קראו לה, בעיקר כשיש את האופציות הנ"ל.

<{POST_SNAPBACK}>


אני מניח שאתה כמובן מדבר על התוכנה KAWA !! :lol:

#5 Elegant...And Dying

Elegant...And Dying

    Survival Of The Fittest

  • רשומים+
  • 11474 הודעות:

פורסם 15/11/2005 - 23:34

דיברת על Eclipse והזכרת שהיא תומכת בC או בC++.
אבל, מה רע ב Microsoft Visal C בשביל זה? (חוץ מהצורך לעבוד בשתי תוכנות נפרדות)

<{POST_SNAPBACK}>

ויזואל היא תוכנה ממש אבל ממש כבדה על המחשב האישי.
בנוסף לכך היא ממש לא חינמית ואף די יקרה בצורה מוגזמת עבור משתמש ביתי.
וחוץ מזה יש עוד הרבה דברים לגבי הספריות שלה והקומפיילר ששונים לחלוטין מגרסאות אחרות.

Champions Train Losers Complain


#6 planB

planB

    מספיק בן אדם

  • רשומים+
  • 8750 הודעות:

פורסם 16/11/2005 - 01:27

משהו שקראתי פעם, עם הרוב אני די מסכים
http://tersesystems....t/5700058.jhtml
ובכלל כל זה מזכיר את הויכוח עתיק היומין vi vs. emacs
---------------------- http://www.SWengineer.net --------------------
תמונה מצורפתתמונה מצורפת | תמונה מצורפת | תמונה מצורפת

#7 Noctis Equito

Noctis Equito

    אהא !! סוף סוף מצאתי איפה כותבים את זה :)

  • רשומים+
  • 2375 הודעות:

פורסם 16/11/2005 - 17:24

אני מניח שאתה כמובן מדבר על התוכנה KAWA !!  :lol:

<{POST_SNAPBACK}>


ואללה !!!
האלצהיימר מכה שוב ...

קבל ח"ח על זיכרון של תוכנות שהפכו להיות לא רלוונטיות :)
ציטוט:
"מכל הגברים פה, אתה רוקד הכי שונה"
----------------------------------------------------------------
תגידו, כבר עברתם ל-לדבורק ? -------> המדריך להתקנת דבורק
----------------------------------------------------------------

#8 Elegant...And Dying

Elegant...And Dying

    Survival Of The Fittest

  • רשומים+
  • 11474 הודעות:

פורסם 16/11/2005 - 23:24

לאחרונה לאחר שימוש קל בintellij די חזרתי להאמין שמדובר בתוכנה לא רעה בכלל !!! :)

למען האמת, היא ממש טובה כשזה נוגע לכול מיני השלמות ותוספות לקוד שלך כולל אופטימזציות.
ואף חסכה לי זמן רב בתכנות של כמה דברים.
כך שכרגע אני נותן לה קצת יותר ניקוד והערכה מצידי :)

Champions Train Losers Complain


#9 gemi

gemi

    Forza La Mia Squadra Azzurra Italia

  • רשומים+
  • 4055 הודעות:

פורסם 17/11/2005 - 22:54

לאחרונה לאחר שימוש קל בintellij די חזרתי להאמין שמדובר בתוכנה לא רעה בכלל !!! :)

למען האמת, היא ממש טובה כשזה נוגע לכול מיני השלמות ותוספות לקוד שלך כולל אופטימזציות.
ואף חסכה לי זמן רב בתכנות של כמה דברים.
כך שכרגע אני נותן לה קצת יותר ניקוד והערכה מצידי :)

<{POST_SNAPBACK}>


הורדתי את התוכנה
רק לא מצליח להריץ קובץ CLASS ؟ :אוי:

דבר נוסף התוכנה לוקח לה קצת זמן עד שהיא עולה (בהבשוואה ל JCREATOR למשל )
תמונה מצורפת

תמונה מצורפתתמונה מצורפתLicht strahl
תודה ל annushתמונה מצורפת

#10 Noctis Equito

Noctis Equito

    אהא !! סוף סוף מצאתי איפה כותבים את זה :)

  • רשומים+
  • 2375 הודעות:

פורסם 18/11/2005 - 04:10

הורדתי את התוכנה
רק לא מצליח להריץ קובץ CLASS ؟  :אוי: 

דבר נוסף התוכנה לוקח לה קצת זמן עד שהיא עולה (בהבשוואה ל JCREATOR  למשל )

<{POST_SNAPBACK}>


intellij היא תוכנה כבדה, אבל עושה בערך הכל ..
כפי שציינתי .. תלוי מה אתה צריך לעשות ..

מה הבעיה עם ה-class ?
ציטוט:
"מכל הגברים פה, אתה רוקד הכי שונה"
----------------------------------------------------------------
תגידו, כבר עברתם ל-לדבורק ? -------> המדריך להתקנת דבורק
----------------------------------------------------------------

#11 MtK

MtK

    משתמש רקורסיבי

  • מנהלי קבוצות לימוד
  • 4139 הודעות:

פורסם 18/11/2005 - 12:30

הורדתי את התוכנה
רק לא מצליח להריץ קובץ CLASS ؟  :אוי: 

דבר נוסף התוכנה לוקח לה קצת זמן עד שהיא עולה (בהבשוואה ל JCREATOR  למשל )

<{POST_SNAPBACK}>

אם אתה מדבר על CLASS בשביל העבודה בSPL והוא במקרה test אז תריץ אותו דרך JUNIT ולא דרך APPLICATION (כי הוא חסר main)...

בלי שום קשר, אל תהפכו את השרשור הזה, לFAQ על איך משתמשים בכל תוכנה...

MtKRed.jpg
"In a world without walls and fences,
who needs Windows & Gates?"


MtK פתרונות אינטרנט חכמים - מומחה ג'ומלה ו-RTL

ISRARG - פורטל ארגנטינה-ישראל.
גן פו הדב - גן ילדים פרטי ביבנה.
גן מעיין - גן ילדים פרטי בגן-יבנה.
הבית הקיבוצי - גן ילדים פרטי במזכרת בתיה.
לייט הוסט - אחסון אתרים מקצועי לג'ומלה, דרופל, וורדפרס, phpBB מבוסס שרת Lighttpd.
שוק האתרים - אתרים למכירה, דומיינים למכירה ואיתור שותפים למייזמים באינטרנט.
אתר הכרויות - שיגרום לקופידון שבכם להתאהב.
אטרקציות - פורטל אטרקציות, מבית פורטל התיירות בישראל.

החלפת קישורים | חיבור לרשת האלחוטית WL_BUG - טלפון N95
מודולי סליקה | אתר מראה לזאפ


#12 אורח - אינטליJ

אורח - אינטליJ
  • אורחים

פורסם 08/12/2007 - 12:17

חבל שלא הוספת קישוריות לאתרי הבית של התוכנות הנ"ל

#13 אורח - אינטליJ

אורח - אינטליJ
  • אורחים

פורסם 08/12/2007 - 12:18

חבל שלא הוספת קישוריות לאתרי הבית של התוכנות הנ"ל

#14 Tziff5

Tziff5

    אני לא גזען - אני שונא את כולם באופן שווה

  • רשומים+
  • 5644 הודעות:

פורסם 09/12/2007 - 01:53

דיברת על Eclipse והזכרת שהיא תומכת בC או בC++.
אבל, מה רע ב Microsoft Visal C בשביל זה? (חוץ מהצורך לעבוד בשתי תוכנות נפרדות)

שהיא של מיקרוסופט, על כל המשתמע מכך.

its better to be drunk than to be smart.
666 is evil, but 25.806975801127880315188420605149 is the root of all evil.
it's so simple to be wise. just think of something stupid to say, and dont say it!
women - can't live with them, can't successfully refute their hypothesis.
z





0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים