אה?
Posted 26/06/2005 - 20:52
Posted 26/06/2005 - 23:21
Posted 03/07/2005 - 09:25
התרבות השמאנית תמיד מדברת על מעמץ. אני חושבת שקיבלת רושם מוטע. אנחנו לעולם לא אמרנו שאפשר להסיג את האושר באינסטנט ולחיות אחר כך את כל החיים באופוריה. אכן, יש סבל בדרך לאושר. אושר כרוך בסיפוק. סיפוק כרוך בעובודה או במעשה. אפילו אם אחליט זה עתה להיות מאושרת ומסופקת מהמצב כפי שהוא, עלי לעשות עבודה על התפיסות שלי. ללמוד לאהוב את מה שיש לי ברגע זה. וזה כמובן שלא בא באינסטאנט.
חלק מהאנשים רואים את החיים שלהם היום כהרמוניים ומאוד מרוצים מצורת החיים שלהם היום.
לגביי המשפט הזה יש לי בעיה....
כשאתה אומר חלק מהאנשים- למי אתה מתכוון?
אני רוצה להגיד שאני רואה עולם כואב מאוד, אין בו הרמוניה, הכל עומד על האוזניים!![]()
![]()
לפעמים אני רואה התנהלות רגילה של חיי יום יום בסרט ויש לי דמעות בעיניים (לא סרט סגנון רשימת שינדלר...). מה שאני רוצה להגיד הוא שאפילו אם מאוד תתאמץ לא תמצא אנשים ש"רואים את חייהם כהרמוניים ומרוצים מצורת החיים שלהם"(הסתייגות קטנה-מעטים מעטים מעטים).
...זאת הסיבה שהילה הקימה את הפורום הזה כדי לסייע לאנשים לעשות שינויי בחייהם-שינויי שעלול להביא את האנשים לחיים הרמוניים יותר ממה שהם היום, בתקווה שהם באמת יהיו מרוצים יותר מהחיים שלהם.
ולגבי ההערה שלך לגבי ידע וחוויה, לא הבנתי מה רצית להגיד. הבנתי רק שהסכמת עם הילה אבל לא בדיוק. אני חושבת שהנקודה שלה הייתה שזאות לא חוכמה ללמוד את כל התכניקות הקיימות באמנות ואף פעם לא לצייר. מכיוון שהעיקר הוא לא הידע בציור שרכשנו אלה החוויה,העשיה- הציור.
ליאור היקר!
רציתי הוסיף כמה דברים לתשובות של ניסה ושל הדרואידית שמאוד מקובלות עלי
קודם כל אם מדברים על ישויות אפלות - אני לא יודעת אם להגדיר אותן כתבוניות כי אני לא יודעת באיזו הגדרה אתה משתמש - אבל כן הן יודעות בדיוק מה הן עושות. יש להן מניעים - גלויים וסמויים, והן ניזונות מאיתנו, מהאור שלנו. האם מותר להגן על עצמינו מפניהן - בוודאי! ואנחנו עושים את זה כל הזמן. האם ניתן להשמיד אותן? לא. הם חלק מהבריאה. אור וצל יהיו קיימים תמיד.
נשאר לשמוח מכך שיש גם אור וישויות מיטיבות בדיוק באותה מידה.
ושוב הסמל שלך מבטא את זה היטב.....
לגבי שאר הדברים שכתבת:
אני חושבת שדי ברור לך כבר שאני מאמינה גם בדברים שלא רואים, ושאי אפשר להוכיח. אני חושבת שבחירה שלך יכולה להיות להסכים להאמין גם במהשאתה לא בטוח בו מבחינה מדעית ולסמוך על תושות הבטן שלך בעניין.
אני חושבת כמו דרואידית, שאנשים רבים כיום חיים חיים מאוד אומללים, מאוד עצובים ומאוד חסרים. אנשים היום לא באמת מעיזים לחלום, וגם אם הם חולמים הם פעמים רבות לא פועלים כדי לחיות את החלומות שלהם. התרבות המערבית מטיפה לעושר להצלחה שהיא כמותית באופייה, ולרדיפה אחרי..., ואין בה מקום לשונות אנושית, לחלומות אמיתיים ולחיים של נשמה. זה משהו שהייתי מאוד שמחה לשנות. אני חושבת שאם זה היה באמת בסדר לעשות את מה שאנחנו חולמים עליו בעיני החברה, הרבה מאוד אנשים שאתה רואה מסביב לך באוניברסיטה - לא היו שם היום. הם היו עושים דברים אחרים: רוקדים או שרים או מגדלים תפוחי אדמה או מטיילים בעולם, או סוחרים, או כל דבר אחר שהיה הם באמת ולא החינוך המערבי של תואר במנהל עסקים/מחשבים/רפואה/משפטים בתור האפשרות היחידה לאושר.
לגבי ההבדל בין שמאן לרב לכומר - אני חושבת שיש הבדלים, ואפילו משמעותיים. בעיקר מכיוון שממה שראיתי חוויתי ולמדתי הדתות המונטאיסטיות הביאו לעולם יותר כאב מאשר שימחה. יש גם הבדלים ביכולות של שמאן מול יכולות של איש דת אחר, ויחד עם זאת גם כאן וגם כאן אפשר לראות באיש הרוח משענת רוחנית ומייעצת. ואם עצותיו טובות ומעשיו מביאים אושר אז באמת שלא איכפת לי איזו כותרת הוא לובש.
אני חולקת על דעתך בענייני קהילה. לאנשים היום אין מושג מה זו קהילה. קהילה היא מטיבעה הטרו גנית, ואמור להיות בה מקום של כבוד, ועזרה הדדית לכולם. קהילה היא מקום להישען בו, קהילה היא מקום להיות אתה בו, קהילה היא מקום שבו רואים אותך באמת ומקדמים אותך להיות מי שאתה. אין היום הרבה קהילות אמיתיות. אני חושבת שאם היו יותר. האנושות הייתה במקום יותר מאושר ויותר בריא.
לגבי ידע ופוטנציאל לא הבנתי את כוונתך, ולגבי חוויות. להיות מאושר לא אומר שדברים רעים לא יקרו. להיות מאושר לא אומר לחיות במצב מסומם של אופוריה תמידית. להיות מאושר לא אומר שרק ההווה קיים, ושלא מתכננים לעתיד. להיות מאושר אומר להיות ממוקם נכון. לדעת מי אני ומה עושה לי טוב, ולחיות את זה, לחלום חלומות ולהגשים אותם, ולחיות בהרמוניה. לפעמים זה דורש תכנון, תמיד זה דורש מאמץ, ומעט מאוד אנשים כיום חיים ככה. המטרה שלי היא לחיות ככה ולעזור לאנשים לחיות ככה.
ולגביך - אני שמחה שאתה מודע לרצונות שלך ולחלומות שלך, ואני מאחלת לך בכל ליבי שיהיה לך האומץ גם להגשים אותם.
Posted 03/07/2005 - 13:27
Posted 03/07/2005 - 14:30
Posted 10/07/2005 - 12:28
ליאור היקר קודם כל אין צורך להתנצל על שום דבר
דעותיך מעניינות ומקובלות ומותר לך להביע אותן ממש כמו כל אחד אחר, מה גם שאתה מביע את דעתך באופן מאוד נעים.
חוץ מזה אני מסכימה איתך שהתרבות המערבית היא אכן תרבות אינסטנט - זה מדהים אותי לפעמים איך תרבות שלא מאמינה בכלל בקסמים, מנסה למכור לנו קסמים ללא הרף: "בואו אלינו תהייו רזים תוך שבוע/בלונדינים תוך שעה/חכמים בחודש/נשואים בשלושה.... וכו'.
לגבי אושר אישי. כאני חושבת שאנשים רבים חווים סיפוק ממגוון רחב של דברים. השמאניזם לא אומר שכולם צריכים להיות איכרים. ממש לא. להיפך. אתה צריך לעסוק במה שעושה לך טוב - לך באופן אישי. וזה בדיוק מה שכל כך פוצע בתרבות האנושית שאנו חיים בה היום. שלא מכוונים אותנו לפיצוח הכישורים האישיים שלנו ולא מעודדים אותנו לגלות את עצמנו, אלא אומרים לנו באופן גלוי וסמוי שמה שחשוב זה כסף, הצלחה, מקצוע יוקרתי. רוב האנשים שהולכים ללמוד משפטים לא מתעניינים בחוק ובמשפט - הם רוצים מקצוע יוקרתי שמרוויחים בו הרבה כסף. אנשי מחשבים רבים שונאים את מה שהם עושים, סובלים בלימודים וסובלים בעבודה, הם ממשכים בזבר כי זה יוקרתי ולמה שמישהו עם הנתונים שלהם יתעסק בהיסטוריה - הרי אין בזה כסף. רופאים כיום בוחרים במקצוע לא רק ואפילו לא בעיקר בגלל תחושת ייעוד וככה נראים בתי החולים שלנו.... אם תסתכל מסביב אתה תראה הרבה כאב שנגרם מבחירות שהן לא אמיתיות, אלא מושפעות חברתית.
אני לא חושבת שאנחנו צריכים לחיות ביערות ולהתרוצץ ערומים - אני לא חושבת שזה אורח חיים טוב יותר, אבל אני כן חושבת שאם אנשים היו חיים חיים מאושרים ושלמים - היו פחות מחלות, פחות התאבדויות, פחות אלימות, פחות התמכרויות ובאופן כללי החברה המערבית הייתה נראית הרבה יותר טוב.
תסתכל סביב ליאור - המצב לא מזהיר.
אני לא עכבר כפר - אני מאוד חיה את החיים של העיר אבל אני בודקת כל יום אם טוב לי עם מה שאני עושה או שאני קורבן של חינוך, ותרבות - ואם התשובה השנייה עולה - אני משנה את זה באופן מיידי.
לגבי ידע - ידע הוא דבר חשוב וחיוני, אבל הוא לא יכול להחליף חוויות, והוא לא יכול להיות יעד בפני עצמו. הוא כלי, אמצעי, כמו כסף להשיג דברים.
אתה אומר שעו"ד שר בערבים כי בקהילה צריך שיהיו אנשים שימלאו תפקידים לא נעימים.
אני חושבת שמראה התפוסה בפקולטאות למשפטים מעידה שעריכת דין היא מקצוע פופולארי, ואם מישהו לומד משפטים למרות שהוא רוצה להיות זמר, אז יהיו לו חיים עצובים מאוד. לי יש חבר אחד שהוא איש מחשבים, שחולם להיות היסטוריון, וחברה מורה שחולמת להיות מגלת ארצות, וחברה מורה שחלמה להיות זמרת, וחבר עו"ד שחלם להיות כדורגלן, וחבר שלומד כלכלה ורוצה להיות חקלאי, וחבר שלומד מחשבים ורוצה להיות איש סאונד, ו... ו... ו... - תסתכל סביבך ליאור. תסתכל באמת. ותראה הרבה מאוד אנשים שחיים חיים שהם לא רוצים בהם.
ואני אגיד לך דבר נוסף ונורא עצוב. רוב האנשים הללו שחיים חיים מפוספסים - יהיו בסוף אנשים מאוד חולים, או אנשים מאוד אומללים שמאמללים את מי שסביבם, כי החלומות שלהם שהם קברו עמוק - ירעילו אותם בסופו של דבר. וזה ממש עצוב לדעתי.
לגבי דתות - אני לא חושבת שיש דרך אחת בלבד שהיא נכונה. אני מצאתי דרך שהיא נכונה עבורי ועבור הסובבים אותי. רוב הדתות לא חושבות ולא סוברות שיש דרך אחת בלבד שהיא נכונה. זה מאפיין דתות מונטאיסטיות, ורק יחד עימן הגיעו המלחמות הגדולות והכאב הגדול שנובעים מדת.
חברים שתומכים אחד בשני הם חברים וזו יופי של קבוצה ועשייה מקסימה. בקהילה בהגדרה שהיא אמיתית ולא מילונאית או אנתרופולוגית, צריך להיות מגוון של גילאים, מגוון של אנשים, הנהגה, הכוונה, ועוד דברים שהם הרבה מעבר לעזרה בלבד.
לגבי אושר אני חושבת שאדם שממוקם נכון זה אדם שחי את המקסימום שלו, שמוקף בסביבה המתאימה שעושה לו טוב, שעובד בעבודה שכיף לו בה ושממלאת אותו בהשראה ושימחה, שיש לו את מערכות היחסים שעושות לו טוב וכו' וכו' וכו'. זה אדם שממוקף נכון. נמר ממוקם נכון מאוד אם הוא בסוואנה או בג'ונגל, אם לעומת זאת אני חוזרת הבייתה ומגלה נמר על הספה בסלון - הוא ממוקם באופן גרוע וזה הולך לכאוב.
אני חושבת שאנשים הם לא מאושרים לא כי המטרות שלהם גדולות מידי (כמה אנשים אתה באמת מכיר שהמטרה שלהם היא להביא לשלום עולמי או לקץ הרעב? אבל באמת?) אנהי חושבת שאנשים כיום הם לא מאושרים - בגלל שהחלומות שלהם קטנים מידי מפוספסים מידי ולא ממומשים מספיק.
ואם תחזור למה שכתבתי כבר תבין בוודאי למה אני אומרת את זה.
ליאור. בני אדם עשויים באופן טבעי מחושך ואור. יש בנו כלב ויש בנו זאב, יש בנו טורף ויש בנו מגן. ככה אנחנו בנויים. אני מאוד שמחה עבורך על כך שהאור אצלך מנצח. אם תקרא כאן קצת הודעות אחרות, במיוחד של אנשים צעירים, אתה תראה שזה לא תמיד ככה. יש הרבה אנשים כואבים בעולם. אני חושבת שלנסות ולעזור להם זו שאיפה מדהימה.
Posted 11/07/2005 - 10:35
Posted 21/06/2015 - 16:40
0 members, 0 guests, 0 anonymous users