אבל לפני שלושה חודשים בערך העלתי רעיון לנושא חדש שאפשר לדון בו.. אם מישהו לא זוכר תוכלו לקרוא את זה פה...
לא היייתה לי דוגמא טובה ומספיק חזקה בשביל להבהיר לכם את כוונתי ולכן זה התעקב עד עכשיו.
אז לכבוד הודעתי ה 1234

לכל אחד מאיתנו יש משמעות אישית משלו לשירים שהוא שומע (שומע בלבד) ברדיו, בדיסק, בהופעה ובכלל.הפירוש הוא תלוי מצב רוח, תלוי מקום ותלוי תקופה בחיים. אותו השיר יכול לקבל משמעות חדשה או משמעות אחרת כשדברים משתנים או כשמישהו נותן לשיר משמעות אחרת ממה שחשבתם.
אני חשבתי שזה יכול להיות נחמד שאנשים יפרסמו כאן את פירושים שלהם לשירים מסויימים- מפורסמים יותר ומפורסמים פחות-ואולי נוכל לקבל נקודות מבט על שירים מסויימים שכלל לא חשבנו עליהם.
ובשביל שתבינו את כוונתי הבאתי לכם דוגמא:
השיר: יוצא לאור
מבצע: אהוד בנאי
השביל הזה מתחיל כאן
בין סניף בנק למעין
לא סלול, לא תמיד מסומן
השביל הזה מתחיל כאן
חוצה את העיר
עולה על ההר
ממשיך על הים
ממשיך גם מחר
חותך באויר, בין הבתים
יוצא אל האור, אל חיים חדשים
לך עליו, עלה עליו עכשיו
מלאכי ציפורים מעליך
מלווים את צעדיך
מרחוק נדלק אור
אל תסטה כדי שתוכל לחזור
השיר הזה מתחיל כאן
כחול על הדף הלבן
לא גמור, לא תמיד מכוון
השיר הזה מתחיל כאן
חוצה את העיר
עולה על ההר
ממשיך על הים
ממשיך גם מחר
חותך באויר, בין הבתים
יוצא אל האור, אל חיים חדשים
ההתקלות הראשונית שלי עם השיר הזה בצורה מעמיקה עד מאוד הייתה בהופעה של אהוד בנאי,
כששמעתי את השיר ושמתי לב למילים של הפזמון הייתי בתקופה שבא הייתי מלאת געגועים לחבר הכי טוב שלי ששהה באותה התקופה בהודו. דאגתי לו נורא, לא אהבתי את הדברים שהוא סיפר לי על מה שהוא עושה שם ונורא רציתי שיחזור כבר לארץ! הייתי צריכה אותו בטירוף.הייתי ממלמלת לעצמי את המילים של הפזמון שוב ושוב...
"לך עליו, עלה עליו עכשיו
מלאכי ציפורים מעליך
מלווים את צעדיך
מרחוק נדלק אור
אל תסטה כדי שתוכל לחזור"
המילים הללו גרמו להגברה של הכעס שלי עליו, על זה שהוא נסע לי כשאני הכי צריכה אותו. על זה שהוא רחוק וחושב שלאף אחד לא אכפת.
ארבעה חודשים מאוחר יותר- נסעתי אליו להודו.

לפני שנסעתי להודו קיבלתי ברכה מחברה קרובה שידעה היטב את משמעות השיר הזה עבורי, רק שהיא ניסתה לתת לו פן שונה לחלוטין.. בדרכה שלה היא הפכה את השיר הזה לשיר המסעות האולטימטיבי.
היא איחלה לי באמצעותו את כל מה שאפשר לאחל למישהו שיוצא לטיול, ומאז השיר הזה מסמל עבורי את המסע ולא את הגעגוע. וכל פעם שהייתי משנה מקום בהודו היה מתנגן לו השיר הזה ברקע, כאות לתחילה מחודשת של המסע.
"השביל הזה מתחיל כאן
בין סניף בנק למעין
לא סלול, לא תמיד מסומן
השביל הזה מתחיל כאן
חוצה את העיר
עולה על ההר
ממשיך על הים
ממשיך גם מחר
חותך באויר, בין הבתים
יוצא אל האור, אל חיים חדשים."
אני מקווה שהבנתם את כוונת המשורר (כוונתי כאילו!?