הבדיקות הללו לאחוזי שומן הן מאוד לא מדוייקות, עם צביטות מגיעים לתוצאות יותר קרובות,
והמדד המדוייק האמיתי מערב משקל ענקי ואקווריום מלא במים, משקלים סגוליים שונים של שומן ושריר.
צודק אבל אני נמדד כל פעם על אותו מכשיר בדיוק אז אני מקווה שאם התוצאות מוטות אז הפקטור זהה בכולם. ושוב אני מסתכל על זה בסדר גודל.
אני שמח לראות את הקביעה החד משמעית שלך לגבי קפה, עד כמה שאני יודע בשום מחקר עד עכשיו לא היו תוצאות חד משמעיות,
והמחקרים דיי מתחלקים בין לתמוך בהשערה או לשלול אותה.
זה שקפאין בדם גורם לשריפת שומן מוגברת כבר הוכח. אין לזה ויכוח. קשור בפעילות הקפאין על האנזים שיוצר שליח שניוני בשם cAMP אשר מעורב בהמון פעולות בגוף כולל הקשרות לתאי אדיפוס ושחרור מול' שומן. מדובר בתהליך מטבולי שקשור באדרנלין.
היה לי ויכוח לגבי זה עם יאיר קרני לגבי כך שהגוף מפתח עמידות לקפאין כמו לכל סם אחר ומכאן חסר השפעה. יאיר טוען שקצב הסילוק של הקפאין אכן גדל עם העמידות אך נוכחות כמות קטנה בדם עדיין גורמת לעלייה ב cAMP.
לא יכול לגעת בשריר כי אנחנו מתאמנים?איך זה קשור?
פחמימות מורכבות לא מפורקות מהר ובזה היתרון שלהם, בגלל זה בארוחה שלפני אימון נאכל אורז מלא ולא בננה.
צודק התבלבלתי מעט. ישנו טווח דופק שבו שורפים שומן (60%-75%), מתחתיו, סוכר, מעליו פעילות אנארובית. כלומר פירוק השריר (לצורך בנייתו) כמו בהרמת משקולות.
אנשים הכותבים נגד דיטאה חסרת פחממות מכוונים או לספורטאים (שאין להם יותר מדי שומן לשרוף) או לאנשים שלא עושים פעילות ספורטיבית מבוקרת.
ניתן לחיות טוב ללא פחממות במידה וכל יום עושים פעילות בטווח הדופק שרשמתי מעלה. כך השומן (שהוא בעצם שרשרת ארוכה של פחמנים) מפורק ליחידות קטנות - פחממות.