הפואנטה היא שאין כל קשר לאנרגיה אין סופית.
יש קשר.
אם היית מתבונן בקישור שנתתי היית רואה את נוסחת ריילי - שמציגה קשר ריבועי הפוך בין האנרגיה הנפלטת לתדר הפליטה.
כלומר האנרגיה הנפלטת קטנה ביחס לריבוע התדר הנפלט.
אם תעשה אינטגרציה לנוסחא זו בתחום אפס אינסוף תתקבל התבדרות הנובעת מן אורכי הגל הקרובים לאפס - או תדרויות בתחום העל סגול. תבצע את האינטגרל ותראה בעצמך, זה חומר של חדוא 1.
כעת אם תאלץ מנות אנרגיה בדידות, כפי שעשה פלנק, תקבל שבתדרויות גבוהות, (אורכי גל קצרים) מנת האנרגיה הבסיסית גבוהה מאוד (E=hf מנה מינימלית), ולכן משיקולים תרמודינמיים, הקשורים למצב שווי משקל, אין בכלל פליטה בתדירויות גבוהות כי מנת האנרגיה המינימלית לתדרים אלו גדולה בהרבה מהאנרגיה הממוצעת בכל תדר במצב שיווי משקל תרמודינמי.
כלומר כל הבעייתיות באנרגיה העצומה שאמורה להפלט באורכי הגל הקצרים, נעלמת, ע"י הגבלת פליטת האנרגיה למנות בדידות בלבד.
האילוץ של פלנק, איננו שרירותי.
אינשטיין הראה מאוחר יותר שללא האילוץ של פלנק, מצב שווי משקל של גוף שחור היה חייב להיות טמפ' של האפס המוחלט. מכיון שאנחנו רואים שזה לא המצב בפועל, הרי שהאילוץ של פלנק הוא אילוץ המתקיים במציאות עצמה. כלומר האנרגיה היא כן גודל בדיד.
מה המשמעות של אנרגיה בגודל בדיד?
זה דווקא כן מעניין, ולכן הגבתי, אבל תגובות כאלו עושות את זה ללא מעניין. בסך הכל רציתי לדעת מאיזה כיוון אתה קשור לנושא הדיון וכמה אתה מצוי בפיסיקה מתקדמת.
לא יודע, למה נטפלת דווקא לקטע הזה?
כל מקרה אני לומד הנדסת חשמל שנה שלישית. במחלקה לפיסיקה עשית את שלושת הקורסים הבסיסיים, פיסיקה 1,2,3. מעבר לכך יש לי ידע לא אקדמי מתוך התעניינות.
השרשור הזה נועד להראות בעיות בפיסיקת הקוונטים, ברמת הניסויים ותוצאותיהם. את הניסויים האלו ניתן לתאר בצורה כזו כך
שכל אחד יוכל להבינם השרשור
איננו מיועד לתלמידי פיסיקה בלבד, אלא לכל מי שעיניו בראשו, בעל יכולת ניתוח אנליטית מינימלית וסקרנות אמיתית לגבי האמת.
אתה מוזמן לשאול עוד שאלות אם יש לך בנושאים פיזיקליים, אולם אני אשמח אם השרשור לא יגרר לתוך המתמטיקה של התאוריה אלא ישאר ברמה האבסטרקטית ככה שכולם יבינו.