זה לגיטמי לא להתעניין אבל למה לכנות יצירה שלא קראת - שטויות? זה לא יפה ולא מכובד.
אני כחילוני עשיתי במקרה 5 יחידות תנ"ך. בשילוב עם 5 יחידות פיזיקה.
למה אתה כל הזמן מכנה אותי בתואר "חרדי" ? אני לא חרדי, לא הייתי מעולם חרדי וכנראה גם לא אהיה.
עד כדי כך אתה טובע בסטיגמות ודעות קדומות כך שכל מי שמאמין באלוהים, הוא חרדי בעיניך?
אתה בברור לא יודע מה פירוש להיות אתאיסט.
אתאיסט דוחה כל טענה שאינה מוכחת או מגובה בראיות. בכלל זה נכנסים אלוהים, גלגול נשמות וחייזירם.
אתאיסט שמאמין זה אוקסימורון. אין חיה כזו. אין שום ראיה לגלול נשמות. אתה סובר שיש כזה דבר, אתה צריך להאמין בזה ואז אתה לא אתאיסט by definition .
הרי למה אתאיסט לא מאמין בבורא כלשהו? כי אין שום ראיות אמפיריות לכך. בדיוק כמו עם גלגול נשמות.
הפיזיקה שלך מרתקת אותי וקשורה לדיון בצורות שלא תתוארנה במילים.
ברור שאתה מאמין באלוהים ואתה לא אתאיסט אבל לא לדעת מה משמעות המילה אתאיסט ועוד לבלבל לי את השכל... הנה לך פירוש:
המונח אתאיזם (atheism) נוצר מהקידומת היוונית 'א-', שפירושה ללא או אַל; ומהמילה (שמקורה ביוונית) "תאיזם" – שפירושה אמונה באלוהות. המשמעות המילולית של המונח היא, לפיכך, "ללא אמונה באלוהות".
פירוש מילוני לכל דבר, זה המעט שאתה יכול לבדוק לפני שאתה מדבר שטויות.
אגב אתה יודע, יש צאנס לא רע בכלל שקיימים "חייזרים", זה פשוט סיכוי טוב מאוד בהתחשב בסיכוי להיווצרות חיים על כוכבים גם אם נניח שכל יצור חי ביקום בהכרח חייב להתחשב בתנאי הקיום של יצור חי על כדור הארץ, כלומר לנשום חמצן ולהזדקק למים.
אז שוב, למה לבלבל את השכל שלי? רק כדי להוכיח שאתה יכול? :אוי:
ולא אמרתי לך שאני לא מאמין בגלגול נשמות? בכל זאת לא שללתי לפני שבדקתי מה זה אומר, אבל זה לא אומר שאני לא שולל קיום של סיפור אופטימי שכזה.
אבל זה בלי קשר, אתה לא יודע בכלל אפילו פירושים של מילים אז מאיפה אני מצפה שתדע לקרוא את מה שאני כותב... לא יודע...
הרשה לי להרחיב ולומר כי אתאיסט גם יכול להגיד "אני לא שולל את קיום אלוהים כי אין לי דרך לכך" (בניגוד אלי, שלא רואה היגיון מאחורי הסיפור הזה היה ועוד לא נמאו מקרים דומים, אילו היו מקרים דומים אפילו הייתי מרחיב ועושה וטוען שככל הנראה אכן קיים, כרגע אני לא יכול להוכיח שאין אבל בהחלט לא מאמין בקיומו ובהחלט לא מסוגל למצוא היגיון מאחורי אמירה שיש כי זו תאוריה ללא בסיס כלשהו.) אלה שאינם שוללים, כלומר אומרים "אולי יש אולי אין אבל אני כרגע פשוט לא מאמין בזה, כלומר יתכן שזה נכון אבל לא שכנעתם אותי" הם אתאיסיטים גם כן, הם פשוט מצויים באתאיזם פחות חזק, הם אינם שוללים אבל הם גם אינם מאמינים בדרך, כלומר אנשים שהשתכנעו שכנראה אין אבל מציבים את התאוריה של אלוהים בכל מקרה באותה שורה עם יתר התאוריות בעוד אני מציב אותו תמיד במקום האחרון.
אה ו... התלמוד וכל ספר פרשנות בנוגע לתנ"ך הוא אוסף שטויות ותו לא, כי הוא מבוסס על התנ"ך ולכן אם אני מבין את התנ"ך, לפחות לדעתי, טוב יותר מהם, אין שום סיבה בעולם בשבילי לקרוא את השטויות שלהם ואני גם לא מצפה שהם יקראו פרשנויות שלי, זאת בסך הכל יצירה ספרותית, גם בספרות לא טרחתי להתעמק בניתוחים על ספרים ושירים, זו פשוט "הרגשה" של המחבר כלפי היצירה וההרגשה הזו משתנה אצל כל אדם בעל יכולת ניתוח.
ואתה כן חרדי תפסיק לבלבל את השכל, גם אם אתה קורא לעצמי חילוני, אתה חרדי בהכחשה (ההבדל בין חרדי לדתי, בלי קשר לזה שבכל דת קוראים לחרדי בשם שונה, הוא שדתי רגיל מקבל את המדע, מקבל תאוריות מדעיות, מוכן לוותר על אלוהים אפילו אם הוא יגיע למסקנה שיש מספיק דברים שגויים במה שהוא מאמין בו ואתה לעומת זאת מלכתחילה לא מוכן להקשיב ממש כמו חרדי מצוי) כי באלוהים אתה מאמין, אז תבחר את הדת שהכי "מגניב לך" להשתעבד אליה או תיצור אחת משלך ותפסיק לחיות בהכחשה.