מעבר לתוכן


- - - - -

פירה


17 replies to this topic

#1 אורח - לא יודע

אורח - לא יודע
  • אורחים

פורסם 18/01/2007 - 11:41

איך עושים פירה?

#2 אורן ש.

אורן ש.

    פעיל בנושא טבעות בצל

  • רשומים+
  • 4102 הודעות:

פורסם 18/01/2007 - 12:09

פירה זה מסוג המאכלים שנורא קל להכין, ונורא קל להרוס.
תפוחי האדמה האידיאלים לפירה הם אלו עם הקליפה הצהובה, לא האדומה. בוחרים כמה יפים, מקלפים אותם, חותכים לחתיכות גדולות (נגיד כל תפוד לארבע), שמים בסיר עם מים ושתי כפיות מלח (אין שום אפשרות לשים מספיק מלח כשמבשלים תפוחי אדמה. לא ברור למה, אבל מלח פשוט לא משפיע עליהם), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים עד שהתפוחים רכים. כשהם רכים (בודקים בעזרת מזלג שמנסים לנעוץ), מסננים את כל המים, ומחזירים את הסיר לאש לעוד דקה או שתיים, עד שכל הנוזלים יתאדו (בזהירות, לא לשרוף שום דבר!). עכשיו, מגיע שלב המעיכה. יש כל מני סוגי של מועכנים בשוק, והכי טוב הוא כזה שנראה כמו כותש שום אחרי שהוא שהה יותר מדי זמן בצ'רנוביל. החורים שלו קטנים, והם מייצרים פירה מעוך היטב ואוורירי.
לאחר שמועכים את הפירה, מחזירים אותו לסיר, מוסיפים כף או שתיים (תלוי מכמה תפוחי אדמה מכינים), של חמאה/מרגרינה, מערבבים קצת, וסוגרים את סיר לדקה כדי שהאדים ימיסו אותה. ממשיכים לערבב, ומוסיפים קצת חלב חם/מרק עוף (המהדרין משתמשים בשמנת מתוקה, אבל זה כבר מושחת לגמרי) כדי שהמרקם יהיה רך וקטיפתי. עדיף פחות מדי נוזלים מאשר יותר מדי, שלא יהיה פירה רטוב נוסח צה"ל :tu: . מערבבים היטב, מתבלים בקצת מלח (רצוי גס) ופלפל שחור גרוס. הכי טעים להגיש עם המון בצל מטוגן למעלה <:-) .
הכותב אינו קוסמטיקאית

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read - Groucho Marx

מייספייס

#3 amitrot

amitrot

    כסף

  • רשומים+
  • 1344 הודעות:

פורסם 18/01/2007 - 12:43

אפשר גם תפוחי אדמה אדומים אך הם מתוקים יותר
לבשל את תפוחי אדמה במים שמכסים את התפוחי אדמה ומלח
אחרי שהם רכים
מסנננים את המים היטב - מוסיפם חמאה וחלב (ניתן גם להוסיף שמנת)
מאורכים בעזרת מכשיר חשמלי כזה שנראה כמו מוט עם בלנדר בקצה או עם מכשיר עקום כמו שאורן רשם מטבלים תוך כדי במלח ופלפל

מוסים בסוף בצל מטוגן ופטריות מטוגנת

כמו שאת/ה רואה אני לא מחזיר לאש אחרי הסינון וגם לא מאדה את החמאה /מרגרינה באדים

בהצלחה
אי אפשר לאכול את העוגה כל הזמן.!

מי כאן ראה את דובי שלנו ? דובי הלך לאיבוד 0523252862
http://forum.bgu.co....mp;#entry213801

#4 Salamilimi

Salamilimi

    אמריקאית (כבר לא) בכאילו

  • רשומים+
  • 4895 הודעות:

פורסם 18/01/2007 - 12:51

אני התחלתי להכין בזמן האחרון פירה תפו"א ובטטות ויוצא מעולה.

אני מעדיפה שיהיו יותר תפו"א מבטטות כדי שגם יהיה צבעוני וגם לא יהיה נוזלי מדי מהבטטות. מבשלים בדיוק אותו הדבר כמו פירה רגיל. אני שמה מלח, חלב וחמאה ורק אז מועכת ומערבבת.יש כאלו שמבשלים עם מרק עוף ולא שמים חלב וזה גם כן יוצא לא רע בכלל.
תמונה מצורפת

#5 Rinushkaa

Rinushkaa

    כסף

  • רשומים+
  • 2477 הודעות:

פורסם 21/01/2007 - 04:10

אפשר במקום החלב להשתמש במים שבהם בישלנו את התפו"א וככה בפירה יוצא פרווה למי ששומר..

כתוב עלי מה שתכתוב, ובלבד שתאיית את שמי נכונה


#6 אורח - מיאו

אורח - מיאו
  • אורחים

פורסם 21/01/2007 - 04:13

אפשר במקום החלב להשתמש במים שבהם בישלנו את התפו"א וככה בפירה יוצא פרווה למי ששומר..


גם מיונז זו אפשרות טובה .

#7 lamdanit

lamdanit

    כסף

  • חסומים
  • 4938 הודעות:

פורסם 07/03/2009 - 01:40

פירה זה מסוג המאכלים שנורא קל להכין, ונורא קל להרוס.
תפוחי האדמה האידיאלים לפירה הם אלו עם הקליפה הצהובה, לא האדומה. בוחרים כמה יפים, מקלפים אותם, חותכים לחתיכות גדולות (נגיד כל תפוד לארבע), שמים בסיר עם מים ושתי כפיות מלח (אין שום אפשרות לשים מספיק מלח כשמבשלים תפוחי אדמה. לא ברור למה, אבל מלח פשוט לא משפיע עליהם), מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים עד שהתפוחים רכים. כשהם רכים (בודקים בעזרת מזלג שמנסים לנעוץ), מסננים את כל המים, ומחזירים את הסיר לאש לעוד דקה או שתיים, עד שכל הנוזלים יתאדו (בזהירות, לא לשרוף שום דבר!). עכשיו, מגיע שלב המעיכה. יש כל מני סוגי של מועכנים בשוק, והכי טוב הוא כזה שנראה כמו כותש שום אחרי שהוא שהה יותר מדי זמן בצ'רנוביל. החורים שלו קטנים, והם מייצרים פירה מעוך היטב ואוורירי.
לאחר שמועכים את הפירה, מחזירים אותו לסיר, מוסיפים כף או שתיים (תלוי מכמה תפוחי אדמה מכינים), של חמאה/מרגרינה, מערבבים קצת, וסוגרים את סיר לדקה כדי שהאדים ימיסו אותה. ממשיכים לערבב, ומוסיפים קצת חלב חם/מרק עוף (המהדרין משתמשים בשמנת מתוקה, אבל זה כבר מושחת לגמרי) כדי שהמרקם יהיה רך וקטיפתי. עדיף פחות מדי נוזלים מאשר יותר מדי, שלא יהיה פירה רטוב נוסח צה"ל :tu: . מערבבים היטב, מתבלים בקצת מלח (רצוי גס) ופלפל שחור גרוס. הכי טעים להגיש עם המון בצל מטוגן למעלה <:-) .



תודה על הפירה



ב"ש לא מחכה לי ;)


#8 אורח - אורח/ת

אורח - אורח/ת
  • אורחים

פורסם 10/03/2009 - 17:30

תוספות ואפשרויות:

-ניתן להוסיף לתפו"א שורש פטרוזיליה. לא יודע למה, זה יוצא טעים...

-לשומרי כשרות/טבעוניים ניתן להשתמש בשמן זית במקום חמאה (או המים מהבישול)

-אפשר במקום למעוך להשתמש במיקסר (כזה שבוחשים איתו עוגות ואח"כ מלקקים את המוטות...). צריך קצת מיומנות כדי לא להפוך את המטבח לשדה קרב פיראי (מלשן פירה), אבל זה יוצר מרקם רך ואוורירי מאוד.

-לא חייבים מלח בבישול, ניתן להוסיף אותו מאוחר יותר (ואז זמן הבישול אמור להיות קצר יותר...)

#9 viki

viki

    אין טעם לאסוף כל עוד לא ניתן לאחות...

  • מנהלי פורום
  • 3343 הודעות:

פורסם 10/03/2009 - 21:26

אני מכינה פירה ללא שמן/חמאה (וכו') והוא יוצא מעולה...
מועכת את תפוחי האדמה עם קצת מים שנשארו מהבישול.

"אני מצמצמת את עצמי כדי נקודה אלמונית
שלא להטריד בגופי מלכויות"



תמונה מצורפת

#10 PinkCorpse

PinkCorpse

    So let me poke u in ur eye

  • רשומים+
  • 1921 הודעות:

פורסם 10/03/2009 - 21:53

משהו שמשדרג את הפירה פלאים:

לבשל עם יותר מים מהרגיל, ככה שכשמועכים עם המים זה יוצא נוזלי. לזרוק פנימה אפונה קפואה ולבשל עד שהמים מתאדים. לזרוק לקראת הסוף פטרוזיליה קצוצה.
אני גם הוספתי חמאה כדי שיהיה לזה מרקם קרמי. מדהים :)

(כמובן לזרוק תבלינים מתאימים בשלב של האפונה)

#11 אורח - אורח/ת

אורח - אורח/ת
  • אורחים

פורסם 23/03/2009 - 23:05

תוספות ואפשרויות:

-ניתן להוסיף לתפו"א שורש פטרוזיליה. לא יודע למה, זה יוצא טעים...

-לשומרי כשרות/טבעוניים ניתן להשתמש בשמן זית במקום חמאה (או המים מהבישול)

-אפשר במקום למעוך להשתמש במיקסר (כזה שבוחשים איתו עוגות ואח"כ מלקקים את המוטות...). צריך קצת מיומנות כדי לא להפוך את המטבח לשדה קרב פיראי (מלשן פירה), אבל זה יוצר מרקם רך ואוורירי מאוד.

-לא חייבים מלח בבישול, ניתן להוסיף אותו מאוחר יותר (ואז זמן הבישול אמור להיות קצר יותר...)

לא ברור למה כולם מייעצים לשומרי כשרות [כמוני] להוריד את החמאה. כאילו תפו"א בשריים!
תוסיפו חמאה! אפילו שמנת מתוקה! הידד!
חחח אני חייבת לציין שהדיון המעמיק בנושא הפירה הצחיק אותי.. אך עזר למדי!
חיים נפלאים!

#12 heftziba

heftziba

    Feel The Love Generation

  • רשומים+
  • 795 הודעות:

פורסם 24/03/2009 - 12:43

פירה זה מסוג המאכלים שנורא קל להכין, ונורא קל להרוס.
תפוחי האדמה האידיאלים לפירה הם אלו עם הקליפה הצהובה, לא האדומה. בוחרים כמה יפים, מקלפים אותם, חותכים לחתיכות גדולות (נגיד כל תפוד לארבע), שמים בסיר עם מים ושתי כפיות מלח (אין שום אפשרות לשים מספיק מלח כשמבשלים תפוחי אדמה. לא ברור למה, אבל מלח פשוט לא משפיע עליהם), ......


תתפלא, פעם הכנתי פירה ושמתי יותר מידי מלח במים וזה פשוט היה דוחה. אפילו פשטידה נורמאלית לא הצלחתי לעשות מזה.. אז להיזהר עם המלח

אני התחלתי להכין בזמן האחרון פירה תפו"א ובטטות ויוצא מעולה.

אני מעדיפה שיהיו יותר תפו"א מבטטות כדי שגם יהיה צבעוני וגם לא יהיה נוזלי מדי מהבטטות. מבשלים בדיוק אותו הדבר כמו פירה רגיל. אני שמה מלח, חלב וחמאה ורק אז מועכת ומערבבת.יש כאלו שמבשלים עם מרק עוף ולא שמים חלב וזה גם כן יוצא לא רע בכלל.


לפירה בטטה הכי טוב דוקא לא לבשל אותו כמו פירה. למי שיש סבלנות וזמן, לשים את הבטטה, עם הקליפה , בתנור על חום נמוך (נגיד אממ... 160 מעלות) עד שהם מתרככים . מוציאים אותם להתקרר ומקלפים כמו בננה
כל המתיקות נשארת והטעם פשוט לא ייאמן... אין מה להשוות לבישול במים. כאן יש את המתכון בוידאו


לא ברור למה כולם מייעצים לשומרי כשרות [כמוני] להוריד את החמאה. כאילו תפו"א בשריים!
תוסיפו חמאה! אפילו שמנת מתוקה! הידד!
חחח אני חייבת לציין שהדיון המעמיק בנושא הפירה הצחיק אותי.. אך עזר למדי!
חיים נפלאים!


מציעים את זה כי בד"כ פירה מגיע עם שניצל (יאמי..) או כל ארוחת צהריים בשרית אחרת.. :)
חפצי -

If there was a better way to go then it would find me
I can't help it, the road just rolls out behind me
Be kind to me, or treat me mean
I'll make the most of it, I'm an Extraordinary Machine

#13 viki

viki

    אין טעם לאסוף כל עוד לא ניתן לאחות...

  • מנהלי פורום
  • 3343 הודעות:

פורסם 24/03/2009 - 16:36

לפני שהתחלנו לצמצם את כמויות השמן הייתי מכינה פירה עם בצל מטוגן ופטריות. הייתי מתבלת את הבצל והפטריות במלח, פפריקה מתוקה וחריפה, פלפל שחור, מרק עוף ורסק עגבניות (ואפשר לשים גם בהרט על הבצל המטוגן לפני שמוסיפים את הפטריות... זה עושה ריח ממש טוב...).
תמונה מצורפת
את הפטריות עם הבצל מערבבים עם הפירה (והפעם באמת אין כל צורך בשמן/מרגרינה/חמאה וכו'... יש כבר שמן מהבצל).
אגב,
באחת הפעמים התפרעתי והשתמשתי בתערובת הזו כמילוי לבצק פילו. הבנתי שהיה טעים...
תמונה מצורפת

"אני מצמצמת את עצמי כדי נקודה אלמונית
שלא להטריד בגופי מלכויות"



תמונה מצורפת

#14 אורן ש.

אורן ש.

    פעיל בנושא טבעות בצל

  • רשומים+
  • 4102 הודעות:

פורסם 26/03/2009 - 20:45

תתפלא, פעם הכנתי פירה ושמתי יותר מידי מלח במים וזה פשוט היה דוחה. אפילו פשטידה נורמאלית לא הצלחתי לעשות מזה.. אז להיזהר עם המלח


Funny you should mention that...
אתמול הכנתי פירה ביחד עם אחותי, ובשלב המעיכה היא הוסיפה מלח. באיזה שהוא שלב זה נראה לי יותר מדי אז התחלתי לעשות קולות משתנקים. היא, מצידה, הבינה את זה בתור "תעמיסי!", ולראשונה בחיי אכלנו פירה מלוח למדי :lol:
הכותב אינו קוסמטיקאית

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read - Groucho Marx

מייספייס

#15 lamdanit

lamdanit

    כסף

  • חסומים
  • 4938 הודעות:

פורסם 26/03/2009 - 22:29

Funny you should mention that...
אתמול הכנתי פירה ביחד עם אחותי, ובשלב המעיכה היא הוסיפה מלח. באיזה שהוא שלב זה נראה לי יותר מדי אז התחלתי לעשות קולות משתנקים. היא, מצידה, הבינה את זה בתור "תעמיסי!", ולראשונה בחיי אכלנו פירה מלוח למדי :lol:



יותר מידי מלח הורס כל מתכון טוב.



ב"ש לא מחכה לי ;)




הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים