מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

ביצה במיקרוגל


16 replies to this topic

#1 john doe

john doe

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 543 הודעות:

פורסם 02/04/2007 - 02:51

מתוך הנחה שמנעתי ממנה להתפוצץ
האם זה בריא?

#2 אורח - yamiyami

אורח - yamiyami
  • אורחים

פורסם 02/04/2007 - 03:54

למה לא?

#3 אורח - קלימרו

אורח - קלימרו
  • אורחים

פורסם 02/04/2007 - 04:19

למה לא?



ביצה היה הדבר השני שניסו במיקרו הראשון שאי פעם נבנה.. (הדבר הראשון שניסו היה פופקורן כמובן.. :) )

גלי המיקרו (גלים אלקרומגנטיים) גורמים לסיבוב המולקולות בחומר - חימום במיקרו יעיל לחימום מאכלים שיש בהם שומנים וסוכרים ונוזלים.

לגבי הביצה - חימומה במיקרו יוצר לחץ קיטור בתוך הביצה שמביא בסופו של דבר להתבקעותה ול"התפוצצותה.."

עשו טובה לעצמכם - קחו פינג'אן או סיר קטן תרתיחו מיים שימו בו , שימו את הביצה שימו חצי כפית מלח (זה כדי שהסיכוי שהיא תיבקע יקטן)

ותוך 6 7 דקות יש לכם בובה של ביצה :) (רצוי לחמם במקביל בטוסטר אובן בורקסים קטנים .. (מעדנות..)

בתיאבון :)

#4 אורח - yamiyami

אורח - yamiyami
  • אורחים

פורסם 02/04/2007 - 04:31

אני חשבתי בכיווןן של ביצה עין
שמים על צלחת זכוכית, מכסים אותה
והופלה
ביצה שדומה לפלסטיק
עם טעם של פחות




מעולם לא ניסיתי ל"בשל" ביצה קשה במיקרוגל....

עכשיו הסקרנות תאכל אותי!!!!!! קשה להיות חתול! :o

#5 john doe

john doe

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 543 הודעות:

פורסם 02/04/2007 - 11:46

ביצה היה הדבר השני שניסו במיקרו הראשון שאי פעם נבנה.. (הדבר הראשון שניסו היה פופקורן כמובן.. :) )

גלי המיקרו (גלים אלקרומגנטיים) גורמים לסיבוב המולקולות בחומר - חימום במיקרו יעיל לחימום מאכלים שיש בהם שומנים וסוכרים ונוזלים.

לגבי הביצה - חימומה במיקרו יוצר לחץ קיטור בתוך הביצה שמביא בסופו של דבר להתבקעותה ול"התפוצצותה.."

עשו טובה לעצמכם - קחו פינג'אן או סיר קטן תרתיחו מיים שימו בו , שימו את הביצה שימו חצי כפית מלח (זה כדי שהסיכוי שהיא תיבקע יקטן)

ותוך 6 7 דקות יש לכם בובה של ביצה :) (רצוי לחמם במקביל בטוסטר אובן בורקסים קטנים .. (מעדנות..)

בתיאבון :)


אני מודע ללחץ אבל בכל אופן הצלחתי לחמם ביצה במיקרוגל אני רק רוצה לדעת אם החימום הזה הורג את כל החיידקים שבישול הורג

#6 Sa-Baba

Sa-Baba

    "אין צורך להמציא גלגל אם אין צורך" (פרופ' ד.ווליך)

  • רשומים+
  • 2379 הודעות:

פורסם 02/04/2007 - 18:59

אני מודע ללחץ אבל בכל אופן הצלחתי לחמם ביצה במיקרוגל אני רק רוצה לדעת אם החימום הזה הורג את כל החיידקים שבישול הורג


ממ.. לדעתי בגלל שהחימום במיקרו בכלליות אינו אחיד אז לא כל החיידקים יחוסלו (שלא כמו בחימום רגיל) אבל זו רק דעה אישית..

#7 dolfin

dolfin

    יום ללא צחוק הוא יום מבוזבז.

  • רשומים+
  • 15787 הודעות:

פורסם 03/04/2007 - 02:29

אני מודע ללחץ אבל בכל אופן הצלחתי לחמם ביצה במיקרוגל אני רק רוצה לדעת אם החימום הזה הורג את כל החיידקים שבישול הורג


דיעה אישית בלבד, בבישול המים מגיעים לרתיחה, הרתיחה הזו הורגת את החיידקים. במיקרוגל אין רתיחה של מים ולכן כנראה שזה לא הורג את החיידקים.

אבל למה להסתבך? כל כך קשה לבשל ביצה בתוך סיר?
גם לי יש בלוג!

"המורה אומר שזה דבר גדול למות למען האמונה, ואבא אומר שזה דבר גדול למות למען אירלנד, ואני שואל את עצמי אם יש מישהו בעולם שרוצה שנחייה" (האפר של אנג'לה)

הרשימת קניות של מה שאנחנו רוצים מבן זוג רלוונטית בדיוק עד השנייה שבה אנחנו מתאהבים במישהו. אם היא נכונה לגביו או לא זה כבר לחלוטין עניין של מזל.


#8 אירוס

אירוס

    כסף

  • מנהלי פורום
  • 7396 הודעות:

פורסם 03/04/2007 - 11:15

עשו טובה לעצמכם - קחו פינג'אן או סיר קטן תרתיחו מיים שימו בו , שימו את הביצה שימו חצי כפית מלח (זה כדי שהסיכוי שהיא תיבקע יקטן)
ותוך 6 7 דקות יש לכם בובה של ביצה :) (רצוי לחמם במקביל בטוסטר אובן בורקסים קטנים .. (מעדנות..)
בתיאבון :)

ג'יזס.. בישול לעצלנים- להרתיח את המים?? :אוי:
השותפה שלי לשעבר היתה עושה את זה- כמה צחקתי :lol:
המים צריכים לרתוח באופן טבעי עם הביצה- וגם אז זה לוקח 6-7 דק'
אתר הברכות הישראלי

אחליה- ברכות ואיחולים


כותבת ברכות לימי הולדת, חגים ואירועים

#9 אורח - yamiyami

אורח - yamiyami
  • אורחים

פורסם 03/04/2007 - 15:52

אגב ביצים קשות
טיפ מוצלח ובדוק!!
לשים ביצה, להוסיף מים, כשרואים שהמים רותחים לחכות בין 6 ל7 דקות ואז הביצה מושלמת!

אני לא אוהבת אותה רכה בפנים, סוג של רצון להקיא שזה קורה, אז מי שאוהב אותן קשות עם מבט של בוקר מהמערב הפרוע, מוזמן לנסות את עניין ה6 עד 7 דקות

#10 Nightstalker

Nightstalker

    Fullmetal User

  • רשומים+
  • 2458 הודעות:

פורסם 03/04/2007 - 15:58

יכול להיות שהקרינה תהרוג את החיידקים אבל זה לא בטוח

אני זוכר שבצבא היו לנו נמלים שהיו מטיילות בתוך המיקרו וגם כשהיינו מחממים אוכל כמה דקות הן היו שורדות נמלים הן עם חזק <:-)
Ignorance is sometimes bliss, but more often death.

There would be no great men if there were no little ones.

Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.

To be sure of hitting the target, shoot first, and call whatever you hit the target.

Smile. It's the second best thing you can do with your lips.

#11 אירוס

אירוס

    כסף

  • מנהלי פורום
  • 7396 הודעות:

פורסם 03/04/2007 - 16:02

אה.. בקשר לחיידקים- בקליפת הביצה שורצת לה בכייף סלמונלה.. וצדק מי שאמר פה- רק מים רתוחים הורגים אותה.. אז כמי שראתה פעם סלמונלה חמודה תחת מיקרוסקופ במעבדה בקטריולוגית- אתם לא רוצים שהיא תטייל אצלכם במעיים.
הישמרו לנפשותיכם!! :ph34r:
אתר הברכות הישראלי

אחליה- ברכות ואיחולים


כותבת ברכות לימי הולדת, חגים ואירועים

#12 אורח - yamiyami

אורח - yamiyami
  • אורחים

פורסם 03/04/2007 - 23:02

יכול להיות שהקרינה תהרוג את החיידקים אבל זה לא בטוח

אני זוכר שבצבא היו לנו נמלים שהיו מטיילות בתוך המיקרו וגם כשהיינו מחממים אוכל כמה דקות הן היו שורדות נמלים הן עם חזק <:-)

:unsure: :unsure:


כלומר... נתת יד בהעצמת צבאות נמלים חדשים וחסינים למיקרוגלים???

לפעמים אין צידוק לקיומם של גברים :no:

#13 john doe

john doe

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 543 הודעות:

פורסם 04/04/2007 - 12:02

תודה על כל הדעות אבל יש מקום שאני יכול לדעת בוודאות?

#14 -Alon-

-Alon-

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 331 הודעות:

פורסם 04/04/2007 - 13:01

תודה על כל הדעות אבל יש מקום שאני יכול לדעת בוודאות?


אז ככה.
מיקרוגל מחמם לך את האוכל בצורה אחידה(לפחות עד ששברת את הצלחת המסתובבת). סלמונלה(ורוב רובם של החיידקים האחרים) מתים באיזור ה65 מעלות צלסיוס שזו טמפרטורה שאתה עובר בקלות אם אתה שם את הביצה לשש דקות במיקרוגל והיא מתבשלת. אין שום משמעות לרתיחה של מים. אין שום סכנת קרינה:S אלא אם אתה אוכל פלוטוניום ואז יש לך בעיות קצת יותר קשות מאלה שבהן אנו עוסקים.


בקיצור, אל חשש. מבחינה בריאותית אין שום פגם בביצה שהוכנה במיקרוגל והיא זהה לחלוטין לביצה שמכינים על הגז.
מקושט באלף נוצות צבעוניות הגעתי לבית המטבחיים
במבט חטוף סביבי נוכחתי לדעת
שאני העוף הכי ססגוני בחדר ההמתנה
כשסיימו למרוט אותי כבר לא היה אכפת לי
איזה שניצל אני הולך להיות

#15 kukiS

kukiS

    מתחיל/ה להתמכר לפורום

  • רשומים
  • 77 הודעות:

פורסם 04/04/2007 - 13:27

אה.. בקשר לחיידקים- בקליפת הביצה שורצת לה בכייף סלמונלה.. וצדק מי שאמר פה- רק מים רתוחים הורגים אותה.. אז כמי שראתה פעם סלמונלה חמודה תחת מיקרוסקופ במעבדה בקטריולוגית- אתם לא רוצים שהיא תטייל אצלכם במעיים.
הישמרו לנפשותיכם!! :ph34r:



הייי תתארי אותה בבקשהההה אני ראיתי את סלמונלה רק בסרט - החיים אבל תמיד רציתי לדעת איך היא נראית במציאות :הממ:
תמונה מצורפת yeah, thats right



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים