מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

סטיביה


39 replies to this topic

#1 Tali M

Tali M

    מתחיל/ה להבין בדיחות פורום

  • רשומים
  • 240 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 21:03

מישהי שאלה מה זה סטיביה, וראיתי כתבה ב-ynet על זה

אני אישית לא ניסיתי, אבל אשמח לשמוע חוות דעת..

#2 Frik

Frik

    משהו קטן וטוב

  • רשומים+
  • 12100 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 21:13

כתבה מעולה. מתפתה לקנות עציץ כזה בעצמי.


רק מה? תנו לי את החסרונות של זה... (התגובות שם לא הספיקו).
יש לדבר הזה חסרונות? מחקר או כתבה שטוענת שזה לא בריא. ואם כן - למה?

יש על החיים האלה? :-)


#3 Fractured Unison

Fractured Unison

    Stand-up Philosopher

  • רשומים+
  • 3729 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 22:06

כתבה מעולה. מתפתה לקנות עציץ כזה בעצמי.
רק מה? תנו לי את החסרונות של זה... (התגובות שם לא הספיקו).
יש לדבר הזה חסרונות? מחקר או כתבה שטוענת שזה לא בריא. ואם כן - למה?

לא ביקורת אישית נגדך--אבל אני לא מבין את הטרנדיות הזו, של תחליפים "טבעיים" לכל מיני כימיקלים. קודם כל, מכתבה אחת או מאמר אחד לא ניתן להסיק דבר לגבי היתרונות או החסרונות של הצמח הזה. כמו כל כימיקל (וכן, התוצר של הפרח הזה הוא בדיוק כימיקל כמו כל כימיקל מלאכותי אחר), את היתרונות והחסרונות שלו כשהוא מעוכל בגוף צריך לבדוק לאורך זמן ממושך.

מעבר לכך, יש לי בעיה קשה עם תרבות ספירת הקלוריות, שבין היתר דורשת שטויות כאלה בשביל לקצץ קלוריה בכל דרך אפשרית. לא רק שזה לא נכון, זה גם לא ממש בריא.

עצה בריאה? אם הסוכר הלבן מפריע לך, תעבור לסוכר חום (לא דמררה) שהוא פחות מעובד. הכפית או שתיים של סוכר בקפה בבוקר לא תעשה את ההבדל.
חתימה זו הורדה זמנית לצורך אחת מפוקחת יותר...

...Green is the new Blue

"פִּישֶן נישט פַארְצֶען, איז אזוֹי וִוי אַ כָאסֵענֶע אוּן קְלֶייְזמוּרֵען."

השיר היחידי שאני מוכן לשים בחתימה שלי: "ערב יום כיפור תל אביבי" של מרסו.

#4 חתלתולה שחורה

חתלתולה שחורה

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • מנהלי פורום
  • 539 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 22:06

תודה על הכתבה. מחכה להתייחסות של למינגס ואולי אוכל להיפרד מהסוכרזית לשלום, אחרי כל הנזקים שמייחסים לה,
יתכן שסטיביה זו הבשורה הבאה. אגב מישהו בכתבה טוען שהוא לא מצליח להמתיק תה עם עלים שגידל בעצמו. מישהו ניסה?
אני רוצה לנסות לגדל עציצון כזה. אם יש בכך טעם ( :unsure: ריח או סתם עלים יפים)? ..


#5 Frik

Frik

    משהו קטן וטוב

  • רשומים+
  • 12100 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 22:22

לא ביקורת אישית נגדך--אבל אני לא מבין את הטרנדיות הזו, של תחליפים "טבעיים" לכל מיני כימיקלים. קודם כל, מכתבה אחת או מאמר אחד לא ניתן להסיק דבר לגבי היתרונות או החסרונות של הצמח הזה. כמו כל כימיקל (וכן, התוצר של הפרח הזה הוא בדיוק כימיקל כמו כל כימיקל מלאכותי אחר), את היתרונות והחסרונות שלו כשהוא מעוכל בגוף צריך לבדוק לאורך זמן ממושך.

מעבר לכך, יש לי בעיה קשה עם תרבות ספירת הקלוריות, שבין היתר דורשת שטויות כאלה בשביל לקצץ קלוריה בכל דרך אפשרית. לא רק שזה לא נכון, זה גם לא ממש בריא.

עצה בריאה? אם הסוכר הלבן מפריע לך, תעבור לסוכר חום (לא דמררה) שהוא פחות מעובד. הכפית או שתיים של סוכר בקפה בבוקר לא תעשה את ההבדל.

סוכר חום לא שונה מדי מסוכר לבן, למרות שמייחסים לו איזה סגולות נפלאות.

מנסה להימנע מסוכר בכל מחיר, ולהפחית. לצערי, אני חייב סוכר עם התה\נס שלי, וכאלה אני שותה 4-5 ביום...

יש על החיים האלה? :-)


#6 lemmings

lemmings

    "אם אין משהו חכם להגיד עדיף לשתוק" כן. בטח! (@;

  • רשומים+
  • 2738 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 22:24

תודה על הכתבה. מחכה להתייחסות של למינגס ואולי אוכל להיפרד מהסוכרזית לשלום, אחרי כל הנזקים שמייחסים לה,
יתכן שסטיביה זו הבשורה הבאה. אגב מישהו בכתבה טוען שהוא לא מצליח להמתיק תה עם עלים שגידל בעצמו. מישהו ניסה?
אני רוצה לנסות לגדל עציצון כזה. אם יש בכך טעם ( :unsure: ריח או סתם עלים יפים)? ..


אני רואה שהקדימו אותי. בכל מקרה, הבטחתי לך פרטים והרי הם לפנייך:

הסטיבייה הינו צמח שעליו מאוד מתוקים ולאורך זמן רב משתמשים בו המקומיים באזורי הגידול הטבעיים שלו כננתק (הם לועסים את העלים). לאחרנה הוכנס צמח הסטיביה גם לעולם תחליפי הסוכר. היתרונות שבו, הוא טבעי, ללא כל מיני ומיני כימיקליים שנמצאים בממתיקים אחרים וכמו שתראו בכתבה המצורפת, מאוד מזיקים לגופנו. וחוסר בהגבלה בכמות הצריכה (שכן קיימת בממתיקים אחרים). ועוד בונוס קטן, עובדת היות הסטיבייה בעלת ערך קלורי כ"כ נמוך עד שהוא כמעט אינו משמעותי. החסרונות, הסטייביה מתוקה באופן מאוד משמעותי, הרבה יותר מסוכר כך שעד שלומדים את המינונים הנכונים ומסתגלים לטעם לוקח זמן מה, אבל כשמתרגלים מדובר באחד התחליפים היותר טובים שישנם (עפ"י ניסיון וטעם אישיים בלבד).

הסטיבייה מגיעה במספר צורות:

עציץ לגידול עצמי בבית (באופן אישי לא ממליצה על כך, גידול וטיפול בצמח ועניין ההמתקה ע"י עלים, שנותנים את האפקט הכי פחות טוב מבחינת טעם לא שווים את המאמץ).

אבקה (מה שאומר שהסטיביה עברה עיבוד קל ולכן איבדה משהו מערכה הטבעי לחלוטין)

נוזל, מגיעה בבקבוק טיפות. (הצורה המועדפת עלי. הכי פחות עיבוד, הכי נוח לשימוש ומתאים גם לבישול).


החיסרון הגדול העיקרי בסטיבייה הוא מחירה. מדובר במוצר לא זול בכלל!

ניתן להשיג בחנוייות טבע.

וכדי לסוור מעט את עיניכם מדוע אני מעדיפה את הסטיביה על פני ממתיקים אחרים וסוכר/דבש בכלל. הנה כתבה על סטיבייה וממתיקים מלאכותיים:

(לקוח מתוך חוברת תזונה, נכתב ע"י סטודנטים ומתמחים)

הממתיקים המלאכותיים עוזרים לנו לחסוך בקלוריות , אבל לא תמיד מעניקים את ה"טעם" של הדבר האמיתי - מי הם ומה הם?

מטרת הממתיקים היא להעניק למוצרים טעם מתוק בנוסף לחסכון בקלוריות. הקריטריונים להערכת הטעם הם:
כמה זמן תחושת הטעם נמשכת.
כמה מהר מתחילה תחושת הטעם.
מהו הטעם הנותר לאחר הופעת הטעם הראשוני.
כמה קלוריות "מעניק" הממתיק לאדם הטועם אותו.

אספרטיים: מורכב מפניל-אלנין(50%), חומצה אספרטית(40%) ומתנול (10%). מרכיבים אלו אחראים כל אחד לחוד להשפעות שליליות שונות.

פניל- אלנין: גורם לעוויתות. הוא יכול לפעול כוירו-טוקסין (בעל השפעה רעילה למערכת העצבים) וידוע כגורם לירידה בהפרשת L-טריפטופן וסראטונין במוח. ידוע גם, שלמחסור ב-L טריפטופן יש קשר לאלכוהליזם, כך שערבוב משקאות אלכוהוליים במשקאות קלים דיאטטים גורם לחלק מן הצרכנים לנזק כפול. השליה ברחם מרכזת פניל-אלנין וכתוצאה מכך יכול להגרם פיגור שכלי בתינוקות הנולדים עם פניל-קטונריה (חוסר יכולת לפרק פניל-אלנין בצורה תקינה). חלק מן האפקטים הטוקסיים הם נצברים והנזקים אינם נראים באופן מיידי, אלא מופיעים בטווח ארוך.

חומצה אספרטית: הינה המרכיב שגרם להיווצרות חורים במוחות עכברים בניסויים. כמו כן, גרם החומר LESION- SILENT

הגורם למוטציות גנטיות ונזקים בעכברי מעבדה.

מתאנול: המופיע, אומנם, בכמות הקטנה ביותר באספרטיים, הוכח כמסוכן ביותר מבין המרכיבים. המתנול מתפרק לשלושה מרכיבים:

חומצה פורמית הינה רעל המיוצר על ידי נמלים כדי להרחיק ציפורים רעבות.

פורמאלדהיד שהוא חומר מסרטן ונוזל לחניטה. נצבר בתאי השומן, במיוחד במותניים ובירכיים.

DKP-גורם מוכר לגידולים במוח.

תופעות הלוואי של האספרטיים:

בנוסף לתופעות שהוזכרו קודם:

גידולי עור, סחרחורות, שינויים קיצוניים במצבי רוח ודכאון עם נטייה להתאבדות.
פאראנויה, הפחתה בתחושה, התכווציות שרירים, בחילות, כאבי בטן.

הידעת- האספרטים אינו אחראי ישירות לעלייה במשקל אך הוא גורם להתמכרות לפחמימות, המתרגמת בדרך כלל כצריכת מוצרים המוגדרים על ידינו כ-"ג'אנק פוד".

תהליך הפירוק של האספרטיים מואץ על ידי חום. בתקופת מלחמת המפרץ, החיילים קבלו פחיות משקה ששהו בשמש, ולכן החיילים חשו בתופעות לוואי חמורות ביותר. כנראה, שהדבר נגמר על ידי הפירוק המתקדם של האספרטים במשקאות אלו בגלל החום הרב.

סכרין: התגלה בשנת 1879 באוניברסיטת ג'ון הופקינס על ידי רמסן. החל משנת 1970, נאספות עדויות רבות לכך שהמרכיב הסכריני בתערובת הוא הגורם המסרטן בחיות מעבדה ולמרות זאת הסכרין משווק עדיין בכמויות גדולות, כמלח נתרן מסיס.

לסכרין טעם לוואי מר, מתכתי ולא נעים.

*מלח הנתרן ידוע בשמו המסחרי "מתוק וקל".

המחקר לבדיקת תופעות הלוואי של הסכרין נבדק בקרב עכברים:
במסגרת המחקר הוזרקו לעכברים כמויות גדולות ביותר של סכרין שגרמו להם ללקות בסרטן שלפוחית השתן. מבקרי המחקרים טענו כי כמות הסכרין שהוזרקה לעכברים היתה עצומה- וכדי שאדם ילקה במחלה הוא יצטרך לשתות כל חייו כ-1000 פחיות דיאט.

הידעת!

אם אדם יצטרך לשתות בחייו כ-1,000 פחיות דיאט . במידה והוא שותה פחית ליום תוך שנתיים ושמונה חודשים. כמות הסכרין שמצטברת בגופו עלולה לגרום לו למחלות רבות ולתופעות לוואי חמורות !

האם הדבר מצוין על המוצרים המכילים חומרים אלו ? ! הידעת ?

על אף ההוראה של משרד החקלאות האמריקני לציין על כל מוצר המכיל סכרין, לכלול את ההודעה, כי המוצר עלול להוות סיכון בריאותי- בארצנו, אף מוצר לא מכיל אזהרה מסוג זה.

מכאן משהו חיובי סטיביה רבודיאנה

לפני מאתיים שנה בהרי פרגוואי, התאספו האינדיאנים משבט הגגארני מסביב למדורותיהם החמות ולגמו משקה מתוק אותו חלטו מעלים וענפים של צמח שגדל בסמוך. הצמח היה סטיביה רבודיאנה.

סטיביה רבודיאנה

בתקופתנו הגיעו מדענים מארה"ב לרמות פרגוואי כדי לאמת דיווחים ששמעו על עשב מתוק זה. הצמח נמכר בבתי מרקחת מקומיים בגלל מתיקותו ובגלל יתרונותיו הבריאותיים. חברה פרגוואית הגדילה לעשות וצירפה עלון, שבו נטען שאחד מיתרונותיו הבריאותיים הוא היותו תחליף סוכר לחולי סוכרת.

הסטיביה גדלה בעיקר בברזיל ובפרגוואי. התמצית הטבעית המופקת מן העלים, STEVIOSIDE, מספקת 0 קלוריות והיא מתוקה פי 200-300 מסוכר לבן. בברזיל, ביפן ובארצות אחרות משמשת הסטיביה כממתיק ותוסף מזון מקובל. ביפן שולטת הסטיביה ב-40% משוק הממתקים.

הידעת!

הסטיביה היא יותר מאשר ממתיק חסר קלוריות לסוכר. בדיקה שנעשתה הראתה שצריכת סטיביה מורידה את רמת הסוכר בדם. דבר המחזק את הפרסום שנמצא בחוברת הקטנה והמאובקת בבית המרקחת ההררי הקטן בפרגוואי. מחקרים אחרים תואמים גם הם את טענת הפרגוואים, שחליטת הסטיביה מסייעת ותומכת במערכת העיכול. תועלת מדווחת אחרת של הסטיביה היא שהיא מסייעת לויסות לחץ.

האינדיאנים משבט הגגאראני השתמשו בצמח לטיפול בפצעי עור ומחקרים שנעשו לאחרונה מצאו כי אכן יש לו תכונות אנטי- בקטריאליות ואנטי-פונגליות(נגד בקטריות ונגד פטריות).

מסקנה:

מכאן, שהסטיביה יכול לשמש כתחליף לסכרין והאספרטיים- שע"פ מחקרים רבים נמצא כי הם מהווים סיכון לנוטל אותם .



למי מכם ששרד את כל הקריאה והגיע עד כאן (וזו שוב למינגס שכותבת), עוד טיפ. בסופר מרקטים ובחנוייות מזון ישנו מוצר נוסף שנקרא סוכרדיאט שמבוסס על הסטיבייה אך עם עיבוד, מה שאומנם מוריד מערכו הכו בריא של צמח הסטיבייה אך מהווה פיתרון עדיף בכל זאת על פני הממתיקים האחרים ויותר קל לכיסו של הסטודנט הממוצע.

תמונה מצורפת
Where there's a ying there's a yang

כמה בלונדינית בברונטית אחת??? (בלונדיניות טבעיות - no offence)

"...יש לי חולשה לרקדנים, גם אני רוקדת את הריקוד שלי.
יש לי חולשה לרקדנים, האדמה תחתיי רועדת, רוצה אותו רק בשבילי..."


lemmings lemmings what the fuck is lemmings? (עיין ערך "נמלה מגרגרת" )


Lemmings the game!!!!

דרושה: דירה בת"א. החל מ2 חדרים, מינימום 65 מטר מרובע, מטבח גדול (או לפחות בינוני) ומזגן, עדיפות למרכז ת"א. מיועד לזוג
מישהו מכיר חיה כזאת?

#7 Fractured Unison

Fractured Unison

    Stand-up Philosopher

  • רשומים+
  • 3729 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 22:43

סוכר חום לא שונה מדי מסוכר לבן, למרות שמייחסים לו איזה סגולות נפלאות.
מנסה להימנע מסוכר בכל מחיר, ולהפחית. לצערי, אני חייב סוכר עם התה\נס שלי, וכאלה אני שותה 4-5 ביום...

לגבי הסוכר--זה היה בעיקר ציניות. כאילו יש איזשהו ערך בין סוכר מעובד לחצי-מעובד.

עושים מהסוכר מפלצת ירוקה שצריך להימנע ממנה, אבל למעשה, הבעיה נמצאת במוצר המכיל את הסוכר, ולא הסוכר עצמו. משקאות קלים עתירי-סוכר הם בעצמם נזק בריאותי נוזלי, וכמויות הסוכר בהם הוא רק ערך-מוסף. פירות עשירים בסוכר, לדוגמא, הם בריאים בצורה בלתי-רגילה. בקיצור, כמו עם נושא הקלוריות ואחוזי השומן, נוצרה כאן אגדה אורבנית שעושה בעיקר דמוניזציה לסוכר.

אני, במקומך, הייתי הרבה יותר מודאג מה-4 או 5 כוסות קפה שאתה שותה ביום.

(עריכה: ולא בגלל שקפאין בהכרח "לא בריא"; זה נתון במחלוקת כיום. קפאין, מה לעשות, הוא פשוט כימיקל ממכר.)

ההודעה נערכה על ידי Fractured Unison: 17/07/2007 - 22:44

חתימה זו הורדה זמנית לצורך אחת מפוקחת יותר...

...Green is the new Blue

"פִּישֶן נישט פַארְצֶען, איז אזוֹי וִוי אַ כָאסֵענֶע אוּן קְלֶייְזמוּרֵען."

השיר היחידי שאני מוכן לשים בחתימה שלי: "ערב יום כיפור תל אביבי" של מרסו.

#8 חתלתולה שחורה

חתלתולה שחורה

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • מנהלי פורום
  • 539 הודעות:

פורסם 17/07/2007 - 23:48

אכן החכמתי וגם זכיתי לכמה נבואות איוב מפחידות. אני תמיד שמחה לדעת מה המרכיבים של המזונות שאני מכניסה לגוף ומה השפעתם, כך שההנמקות בעד השימוש בסטיביה משכנעות (ואלה שנגד ממתיקים מלאכותיים).
אני אגש לחנות טבע בהקדם או אקנה את הסוכרדיאט (מקווה ששמעו על זה בב"ש).
מבטיחה לדווח. שוב :נשיקות:


#9 פקל"ש

פקל"ש

    פעם קראו לי שירלי

  • רשומים+
  • 3158 הודעות:

פורסם 18/07/2007 - 00:38

לי יש את זה בנוזל.. של סאנריידר.. לא זוכרת כמה הוא עולה, אבל אם מישהו רוצה, אני אבדוק לו.
"..בחיי אגן עלייך ואשמור את צעדייך, שתמיד תהיה בטוח... כל הזמן..."

#10 Frik

Frik

    משהו קטן וטוב

  • רשומים+
  • 12100 הודעות:

פורסם 18/07/2007 - 00:54

לגבי הסוכר--זה היה בעיקר ציניות. כאילו יש איזשהו ערך בין סוכר מעובד לחצי-מעובד.

עושים מהסוכר מפלצת ירוקה שצריך להימנע ממנה, אבל למעשה, הבעיה נמצאת במוצר המכיל את הסוכר, ולא הסוכר עצמו. משקאות קלים עתירי-סוכר הם בעצמם נזק בריאותי נוזלי, וכמויות הסוכר בהם הוא רק ערך-מוסף. פירות עשירים בסוכר, לדוגמא, הם בריאים בצורה בלתי-רגילה. בקיצור, כמו עם נושא הקלוריות ואחוזי השומן, נוצרה כאן אגדה אורבנית שעושה בעיקר דמוניזציה לסוכר.

אני, במקומך, הייתי הרבה יותר מודאג מה-4 או 5 כוסות קפה שאתה שותה ביום.

(עריכה: ולא בגלל שקפאין בהכרח "לא בריא"; זה נתון במחלוקת כיום. קפאין, מה לעשות, הוא פשוט כימיקל ממכר.)

אה, לא דואג. יכול לקרות מצב שבו אני לא שותה מספר ימים את הקפאין הזה על צורותיו השונות.
לא נראה לי משהו שאני צורך בגלל שאני מרגיש שאני צריך כמו שאני אוהב מדי פעם.

יש על החיים האלה? :-)


#11 B@lrog

B@lrog

    כנראה, המנהל הכי פחות מוכר בפורום

  • רשומים+
  • 1816 הודעות:

פורסם 18/07/2007 - 01:02

לגבי הסוכר--זה היה בעיקר ציניות. כאילו יש איזשהו ערך בין סוכר מעובד לחצי-מעובד.

עושים מהסוכר מפלצת ירוקה שצריך להימנע ממנה, אבל למעשה, הבעיה נמצאת במוצר המכיל את הסוכר, ולא הסוכר עצמו. משקאות קלים עתירי-סוכר הם בעצמם נזק בריאותי נוזלי, וכמויות הסוכר בהם הוא רק ערך-מוסף. פירות עשירים בסוכר, לדוגמא, הם בריאים בצורה בלתי-רגילה. בקיצור, כמו עם נושא הקלוריות ואחוזי השומן, נוצרה כאן אגדה אורבנית שעושה בעיקר דמוניזציה לסוכר.

אני, במקומך, הייתי הרבה יותר מודאג מה-4 או 5 כוסות קפה שאתה שותה ביום.

(עריכה: ולא בגלל שקפאין בהכרח "לא בריא"; זה נתון במחלוקת כיום. קפאין, מה לעשות, הוא פשוט כימיקל ממכר.)


מצטער לבשר לך אבל אנשי מקצוע שבאמת מבינים בתחומם, לא מייעצים על פי "אגדות אורבניות"
מצטער עוד יותר לבשר לך שיש מספר סוגי סוכרים, כאשר במרבית הפירות מרבית הסוכר היא פרוקטוז, וסוכר לבן הוא גלוקוז

אני אשמח אם תבהיר לי מה מסוכן במשקה קל ללא חומרים משמרים ,עם חומרי טעם וריח טבעיים, שמועשר בסוכר, אם לא אותו סוכר
(בקולה אכן הצרה הכי קטנה הן 8 כפות הסוכר לבקבוק-כי חומציות הקולה היא משהו בסביבות ה2.5 pH)
הקיץ כבר כאן, והחוף מחכה, בפורום תזונה, כושר ובריאות כבר ביקרת?

רפואנים וחיות אחרות, בואו להחיות את השממה


There are only two four letter words that are offensive to men - 'don't' and 'stop', unless they are used together.

#12 Fractured Unison

Fractured Unison

    Stand-up Philosopher

  • רשומים+
  • 3729 הודעות:

פורסם 18/07/2007 - 02:47

מצטער לבשר לך אבל אנשי מקצוע שבאמת מבינים בתחומם, לא מייעצים על פי "אגדות אורבניות"
מצטער עוד יותר לבשר לך שיש מספר סוגי סוכרים, כאשר במרבית הפירות מרבית הסוכר היא פרוקטוז, וסוכר לבן הוא גלוקוזאני אשמח אם תבהיר לי מה מסוכן במשקה קל ללא חומרים משמרים ,עם חומרי טעם וריח טבעיים, שמועשר בסוכר, אם לא אותו סוכר
(בקולה אכן הצרה הכי קטנה הן 8 כפות הסוכר לבקבוק-כי חומציות הקולה היא משהו בסביבות ה2.5 pH)

זו בדיוק הטענה. פירות עשירים בסוכר עדיין מומלצים כבריאים. ומהבחינה הזו, אין שום הבדל בין פרי למשקה קל שמועשר בפרוקטוז.

כלומר, התווית של "להימנע מסוכר" היא לא מדוייקת לכל הפחות. זה כמו המעבר שעושים היום בין לדבר על 'שומנים' כלא-בריאים, ללדבר על 'שומן טרנס'.
חתימה זו הורדה זמנית לצורך אחת מפוקחת יותר...

...Green is the new Blue

"פִּישֶן נישט פַארְצֶען, איז אזוֹי וִוי אַ כָאסֵענֶע אוּן קְלֶייְזמוּרֵען."

השיר היחידי שאני מוכן לשים בחתימה שלי: "ערב יום כיפור תל אביבי" של מרסו.

#13 B@lrog

B@lrog

    כנראה, המנהל הכי פחות מוכר בפורום

  • רשומים+
  • 1816 הודעות:

פורסם 18/07/2007 - 03:10

זו בדיוק הטענה. פירות עשירים בסוכר עדיין מומלצים כבריאים. ומהבחינה הזו, אין שום הבדל בין פרי למשקה קל שמועשר בפרוקטוז.

כלומר, התווית של "להימנע מסוכר" היא לא מדוייקת לכל הפחות. זה כמו המעבר שעושים היום בין לדבר על 'שומנים' כלא-בריאים, ללדבר על 'שומן טרנס'.


ממליצים להמנע מסוכר לבן, לא מסוכר, עוד לא נתקלתי בהמלצה של לא לאכול פירות, או אפילו דבש

ההמלצה לצמצם בשומנים לא קשורה בשום צורה שהיא לשומן טרנס שהוא מקרה פרטי בפני עצמו

צריכה מרובה של שומנים רווים(שומנים מין החי, בעיקר בשר אדום), מובילה לטרשת עורקים ובעיות בריאותיות רבות אחרות,
כמו כן בעבר רמות כולסטרול ("רע")גבוהות יוחסו אך ורק לכמות השומנים הרווים הנצרכת, אולם כיום המחקרים מוכיחים שאת רוב הכולסטרול הגוף מייצר
בעצמו(נושא שלם בפני עצמו...)
הקיץ כבר כאן, והחוף מחכה, בפורום תזונה, כושר ובריאות כבר ביקרת?

רפואנים וחיות אחרות, בואו להחיות את השממה


There are only two four letter words that are offensive to men - 'don't' and 'stop', unless they are used together.

#14 הרוקח השקט

הרוקח השקט

    a man who makes potions in a travelling show

  • רשומים+
  • 6753 הודעות:

פורסם 19/07/2007 - 12:11

מצטער עוד יותר לבשר לך שיש מספר סוגי סוכרים, כאשר במרבית הפירות מרבית הסוכר היא פרוקטוז, וסוכר לבן הוא גלוקוז


רק תיקון טעות קטנה - הסוכר הלבן הוא עיבוד של סוכרוז ולא של גלוקוז. הסוכרוז הוא דימר של גלוקוז ופרוקטוז, כמו שניתן לראות כאן
לאור ריבוי המקרים אני מצהיר בזאת : אוטיזם מצחיק! (ולפעמים גם זה לא)...
צוף: אבל אמא אני אאחר לבית הספר...
עכשיו כולם יודעים:

זהו נראה לי שמצאתי את הבחור שהכי מפחיד אותי בפורום, וזה לא דרקול וגם לא ברק
הרוקח...



#15 Bart'Melius

Bart'Melius

    .We are what we repeatedly do

  • מנהלי קבוצות לימוד
  • 5313 הודעות:

פורסם 19/07/2007 - 14:34

מתוך הכתבה :
"שהיא ממתיקה טבעית ונקייה מכימיקלים"

אני מת על המשפט הזה, נקי מכימקלים...
מה זה כימיקלים?
זה טבעי, ואין בזה מים (חמצן ושני מיימנים)?אין בזה את הירוק הזה שעושה פוטוזינטזה?
פשוט סתם מילה שקודם כל לימדו אנשים לפחד ממנה ואח"כ מנסים לעשות מזה כסף.

תראו לי בבקשה דברים שקיימים בעולם הזה ושאין בהם כימקלים.
--------




פמיניזם - הדרך של נשים לא מושכות למצוא את דרכן למרכז החברה.


למה זה לא עובד?



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים