מעבר לתוכן


- - - - -

בצק לפיצה


13 replies to this topic

#1 אורח - the king of the zone

אורח - the king of the zone
  • אורחים

פורסם 17/01/2008 - 02:55

מוצרלה טובה כבר יש, רוטב אני מכין באומנות. אבל בצק יש לי מה ללמוד...

אז אם יש מתכון שניסיתם ועבד אשמח לשמוע...

#2 -dana-

-dana-

    צוברת הודעות בשרשור החתונות

  • רשומים+
  • 385 הודעות:

פורסם 17/01/2008 - 19:31

מוצרלה טובה כבר יש, רוטב אני מכין באומנות. אבל בצק יש לי מה ללמוד...

אז אם יש מתכון שניסיתם ועבד אשמח לשמוע...


איזו טלפתיה! בדיוק חשבתי גם אני להכין פיצה ביתית. הבעיה שאין מתכון טוב. לא לבצק לא לרוטב ואפילו אין המלצה למוצרלה טובה.
איך אתה מכין את הרוטב? באיזה מוצרלה להשתמש?

וכמובן... בצק, מישהו?
מונה.... את טובה!!!!! טובה!!!!!!!!!!!!

#3 אורח - אורח/ת

אורח - אורח/ת
  • אורחים

פורסם 17/01/2008 - 20:44

איזו טלפתיה! בדיוק חשבתי גם אני להכין פיצה ביתית. הבעיה שאין מתכון טוב. לא לבצק לא לרוטב ואפילו אין המלצה למוצרלה טובה.
איך אתה מכין את הרוטב? באיזה מוצרלה להשתמש?

וכמובן... בצק, מישהו?

פסטו
2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים (אני אישית, מעדיפה גירסה מס 2)
גירסה 1:
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
3/4 כפית מלח
1 כוס חלב או מים
1 ביצה
2 כפות שמן
גירסה 2:
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס מים
3/4 כפית מלח
2 כפות שמן
דרך הכנה
לגירסה 1 - מחממים את התנור ל-200°, משמנים היטב תבנית פיצה בקוטר 30 ס"מ או מחבת בקוטר דומה עם ידית מתכת.
מערבבים את כל החומרים לבלילה אחידה, יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של 20 דקות או עד להשחמה קלה.
מוציאים ומורחים רוטב פיצה מעל, מפזרים את התוספות הרצויות וגבינה צהובה מגורדת ומחזירים להמשך אפיה של 10-15 דקות או עד שהציפוי מבעבע.
מוציאים ומגישים.
מבצק זה ניתן להכין מיני פיצות בתבנית שקעים למאפינס, יוצקים כף גדושה לכל שקע ואופים מראש, את הציפוי מוסיפים ואופים מיד לפני ההגשה גם לא בתבנית.
לגירסה 2 - מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה, יוצרים גומה ומוסים את שאר החומרים, מערבבים עד לקבלת בצק רך וגמיש, אם יש צורך מוסיפים מעט מים נוספים.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומשטחים בתבנית פיצה משומנת או מחבת משומנת עם ידית חסינת חום, מורחים רוטב עגבניות ומיולי רצוי ואופים בתנור שחומם מראש ל-180° עד להזהבת הבצק ובעבוע המלית.
רוטב עגבניות בסיסי לפיצה

1 בצל קצוץ דק
3 כפות שמן (רצוי שמן זית)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית בזיליקום יבש או אורגנו
5 כפות רסק עגבניות או עגבניות כתושות
1/2 כפית סוכר
מלח
פלפל
1 כוס מים חמים

לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולטגן קלות, להוסיף את שאר החומרים ולהוסיף את המים החמים, לבשל עד שהרוטב מסמיך, לבדוק תיבול מלח ופלפל, לצנן.

גיוונים למילוי הפיצה

רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה פרוסה, זיתים, וטבעות בצל.
רוטב עגבניות, טונה, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
פרוסות עגבניה טריות, פרוסות בצל, זיתים שחורים מגולענים ומוצרלה.
רוטב עגבניות, פטריות פרוסות, גבינה צהובה מגורדת, פרוסות אנשובי.
רוטב עגבניות, גבינה צהובה, פרוסות נקניק סלמי,
רוטב עגבניות, פרוסות פלפלים קלויות. פטריות פרוסות וגבינת מוצרלה.
רוטב עגבניות, פרוסות חצילים מטוגנות, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
פרוסות עגבניות טריות, פרוסות בצל, גבינה בולגרית, גבינה צהובה.
רוטב עגבניות, נתחי חזה עוף. טבעות בצל, גבינת מוצרלה.
למרוח שמן זית, חזה אווז פרוס דק, פטריות פרוסות, גבינה צהובה.
למרוח שמן זית, ליצור גומות באצבעות, לפזר שום כתוש, לפזר מלח.
למרוח שמן זית, לפזר עגבניות מיובשות, זיתים שחורים מגולענים.גבינה.


הערות:

אין חובה להכין פיצה עגולה, ניתן לשטח את הבצק לגודל תבנית תנור או כל תבנית אחרת.
הבצקים הנ"ל שונים במרקם מבצק שמרים אמיתי לפיצה.

#4 אורח - the king of the zone

אורח - the king of the zone
  • אורחים

פורסם 17/01/2008 - 21:49

אני מבקש רק מתכונים שנוסו.

קשה לי להאמין שיצא בצק טוב ללא שמרים...


רוטב: שם שמן זית בסיר ומביא לרתיחה (אבל לא עצבנית), חותך 3 שיני שום לחתיכות קטנות ומטגן בערך 2 דקות.
לוקח עגבניה אחת (או שתיים קטנות) חותך אותה לריבועים קטנים וזורק את כל הנוזל שבתוכה לפח, מוסיף לסיר ומטגן 5 דקות. עכשיו מוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות, מטבל במלח (כף) סוכר (כפית) ואורגנו, מערבב --> מוריד לאש קטנה -->מכסה את הסיר ומבשל עוד 5 דקות.

גבינה: מוצרלה מגורדת אפשר למצוא בכל סופר, מוצרלה כדורית מהסוג שנפתח לסיבים אם ממש רוצים להשקיע.

תוספות זה כל מה שעולה בראש...

טוב, בעקרון הכנתי היום גם בצק והוא יצא בסדר (עדיין אני בטוח שיש יותר טוב):

שים את הקמח בערימה על משטח, צור חור במרכז, תוסיף מים חמים (אבל לא רותחים!!!), שמרים, חלמון ביצה. כסה את הבור עם הקמח שמסביב ולהתחיל ללוש עד שיוצאת הנשמה. אחרי 5 דקות של עבודת לישה הגעת למצב של ידיים של פועל ערבי ומשהו שנראה כמו בצק אחיד. עכשיו לשטח להוסיף מעט שמן, ותחזור ללוש עוד פעם עד שיוצאת הנשמה במשך 5 דקות.

עכשיו סדר את הבצק בצורת כדור, שים בקערה, כסה עם ניילון נצמד ומגבת, שים בחדר יחסית חם (כי כרגע טמפ' החדר בב"ש קרה בהרבה מ23 מעלות) וחכה שעה.

חיכית שעה --> להוציא את הבצק ולהתחיל לשטח אותו עד שיהיה דק ובצורת התבנית פחות או יותר, שים רוטב, שים חצי מכמות הגבינה. לאפות במשך 10 דקות על חום תנור מקסימלי.
להוציא, לשים את התוספות, לשים את שאר הגבינה, להחזיר לתנור (שעדיין מחמם) ל10-5 דקות נוספות.

התנור צריך לתת את רוב החום מלמטה על הבצק אז אם יש אפשרות להפעיל חום רק מלמטה זה יהיה טוב.

(אפשר להוסיף לבצק גם קמח תירס)

#5 Inanna

Inanna

    voodoo lady

  • רשומים+
  • 1906 הודעות:

פורסם 18/01/2008 - 11:39

מוצרלה טובה כבר יש, רוטב אני מכין באומנות. אבל בצק יש לי מה ללמוד...

אז אם יש מתכון שניסיתם ועבד אשמח לשמוע...



http://forum.bgu.co....h...t&p=1629912

מתכון שלא נוסה על ידי, אלא על ידי חיית הקרקס, נשמע מוצלח :)

"כל מי שרוצה, יכול לגעת בכוכבים.
אם ישים את כל ליבו וחייו למשימה- זאת רק שאלה של זמן"
אד אומה




<div align='right'>פורום אוכל ובישולים- everybody's gotta eat sometime

</div>


#6 אורח - the king of the zone

אורח - the king of the zone
  • אורחים

פורסם 18/01/2008 - 17:39

אני מבקש רק מתכונים שנוסו.

קשה לי להאמין שיצא בצק טוב ללא שמרים...
רוטב: שם שמן זית בסיר ומביא לרתיחה (אבל לא עצבנית), חותך 3 שיני שום לחתיכות קטנות ומטגן בערך 2 דקות.
לוקח עגבניה אחת (או שתיים קטנות) חותך אותה לריבועים קטנים וזורק את כל הנוזל שבתוכה לפח, מוסיף לסיר ומטגן 5 דקות. עכשיו מוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות, מטבל במלח (כף) סוכר (כפית) ואורגנו, מערבב --> מוריד לאש קטנה -->מכסה את הסיר ומבשל עוד 5 דקות.

גבינה: מוצרלה מגורדת אפשר למצוא בכל סופר, מוצרלה כדורית מהסוג שנפתח לסיבים אם ממש רוצים להשקיע.

תוספות זה כל מה שעולה בראש...

טוב, בעקרון הכנתי היום גם בצק והוא יצא בסדר (עדיין אני בטוח שיש יותר טוב):

שים את הקמח בערימה על משטח, צור חור במרכז, תוסיף מים חמים (אבל לא רותחים!!!), שמרים, חלמון ביצה. כסה את הבור עם הקמח שמסביב ולהתחיל ללוש עד שיוצאת הנשמה. אחרי 5 דקות של עבודת לישה הגעת למצב של ידיים של פועל ערבי ומשהו שנראה כמו בצק אחיד. עכשיו לשטח להוסיף מעט שמן, ותחזור ללוש עוד פעם עד שיוצאת הנשמה במשך 5 דקות.

עכשיו סדר את הבצק בצורת כדור, שים בקערה, כסה עם ניילון נצמד ומגבת, שים בחדר יחסית חם (כי כרגע טמפ' החדר בב"ש קרה בהרבה מ23 מעלות) וחכה שעה.

חיכית שעה --> להוציא את הבצק ולהתחיל לשטח אותו עד שיהיה דק ובצורת התבנית פחות או יותר, שים רוטב, שים חצי מכמות הגבינה. לאפות במשך 10 דקות על חום תנור מקסימלי.
להוציא, לשים את התוספות, לשים את שאר הגבינה, להחזיר לתנור (שעדיין מחמם) ל10-5 דקות נוספות.

התנור צריך לתת את רוב החום מלמטה על הבצק אז אם יש אפשרות להפעיל חום רק מלמטה זה יהיה טוב.

(אפשר להוסיף לבצק גם קמח תירס)

מסתבר שזה יוצא בסדר גמור, פשוט אתמול השתמשי במעט מידי מלח ושמרים. אין מה לעשות, ניסוי וטעיה.

ממליץ בחום!

#7 ~קוצי~

~קוצי~

    לא קוּצ'י ולא קוֹצי, זה קוּצִי!! תודה :)

  • רשומים+
  • 5405 הודעות:

פורסם 22/01/2008 - 18:57

טוב, בעקרון הכנתי היום גם בצק והוא יצא בסדר (עדיין אני בטוח שיש יותר טוב):

שים את הקמח בערימה על משטח, צור חור במרכז, תוסיף מים חמים (אבל לא רותחים!!!), שמרים, חלמון ביצה. כסה את הבור עם הקמח שמסביב ולהתחיל ללוש עד שיוצאת הנשמה. אחרי 5 דקות של עבודת לישה הגעת למצב של ידיים של פועל ערבי ומשהו שנראה כמו בצק אחיד. עכשיו לשטח להוסיף מעט שמן, ותחזור ללוש עוד פעם עד שיוצאת הנשמה במשך 5 דקות.

עכשיו סדר את הבצק בצורת כדור, שים בקערה, כסה עם ניילון נצמד ומגבת, שים בחדר יחסית חם (כי כרגע טמפ' החדר בב"ש קרה בהרבה מ23 מעלות) וחכה שעה.

חיכית שעה --> להוציא את הבצק ולהתחיל לשטח אותו עד שיהיה דק ובצורת התבנית פחות או יותר, שים רוטב, שים חצי מכמות הגבינה. לאפות במשך 10 דקות על חום תנור מקסימלי.
להוציא, לשים את התוספות, לשים את שאר הגבינה, להחזיר לתנור (שעדיין מחמם) ל10-5 דקות נוספות.

התנור צריך לתת את רוב החום מלמטה על הבצק אז אם יש אפשרות להפעיל חום רק מלמטה זה יהיה טוב.

(אפשר להוסיף לבצק גם קמח תירס)

מה עם כמויות? כמה שמרים, כמה מים, כמה קמח (בערך)...
נגה/מאיר אריאל

נגה היא לצידי ישנה
מי זה עכשיו בעדנה
מפשק את שפתיה
מי עושה לי טובות

נגה טוב לה עכשיו לצידי
מישהו שם בידי
יד אחת מידיה
מי עושה לי טובות

נגה אני רוצה
לראות לך את החלום
נגה לראות את זה אשר
משכין בך שלום
לומר לו תודה.

נגה כמה קשה לה לחיות
פעם רצתה להיות
בת מאה ליומיים
להיות נבונה.

#8 אורח - the king of the zone

אורח - the king of the zone
  • אורחים

פורסם 23/01/2008 - 01:36

מה עם כמויות? כמה שמרים, כמה מים, כמה קמח (בערך)...

אני אנסה להיזכר, אני בד"כ שם לפי מה שנראה לי...

נראה לי שהיתה שם שליש חבילה של קמח וחצי חופן של שמרים (קצת פחות אולי). מים מוסיפים לאט לאט בהדרגה תוך כדי לישה עד שמגיעים לבצק אחיד. כמות המים יכולה להשתנות אם שמת פחות או יותר זה ישנה קצת את סוג הלחם שיאפה אבל זה עיניין של סגנון.

#9 אורח - Guest_ליה_*

אורח - Guest_ליה_*
  • אורחים

פורסם 22/05/2008 - 15:46

מוצרלה טובה כבר יש, רוטב אני מכין באומנות. אבל בצק יש לי מה ללמוד...

אז אם יש מתכון שניסיתם ועבד אשמח לשמוע...



#10 אורח - Guest_ליה_*

אורח - Guest_ליה_*
  • אורחים

פורסם 22/05/2008 - 16:16

הנה מתכון שפעם הורדתי מהאינטרנט

3 כוסות קמח (אפשר לבן,מלא או חצי חצי,אישית לא ניסיתי לבן השאר יצא נפלא)
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות שמן (אפשר זית)
250 גר' גבינה לבנה (אני החלפתי את הגבינה ביוגורט)
רבע כוס מים חמים
חצי כפית מלח
לשים לבצק ומשטחים על המגש הרצוי
שמים מעל את הרוטב הגבינה שמים בתנור כ-20 דקות או שהגבינה מותכת , לפי הטעם.
שווה לנסות זה יוצא טעים
בהצלחה

#11 אורן ש.

אורן ש.

    פעיל בנושא טבעות בצל

  • רשומים+
  • 4102 הודעות:

פורסם 12/06/2008 - 19:56

גמני!!!
מה לגבי מתכון?
אני כבקר הרבה זמן מחפשת מתכון לפיצה טובה...


בבקשה. זה מתכון מעולה. משקיעים איזה שעה יום אחד בלהכין את הבצק, ויש לך פריזר מלא בבסיסים לפיצות/פוקצ'ות שאפשר לשלוף מתי שמתחשק:
[הערות שלי בסוגריים]

בצק לפיצה עפ"י השף העירום - ג'יימי אוליבר.

1 ק"ג קמח שטיבל מס' 2 (קמח לחם) [אנחנו השתמשנו בקמח רגיל והשמיים לא נפלו...]
2 כוסות ושליש של מים פושרים
1 קוביית שמרים מפוררת לגושים קטנים (50 גרם שמרים טריים) [או כף וחצי שמרים יבשים]
כף וחצי סוכר
2 כפות שטוחות מלח דק
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

בקערה גדולה מאוד, שמים את הקמח ופותחים בור באמצע.
בבור מניחים את פירורי השמרים, המים הפושרים ומשהים ל-10 דקות.
אח"כ, מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן.
מתחילים לערבב עם מזלג מהאמצע כלפי חוץ לעבר "קירות הקמח" עד שנוצרים גושי בצק.
בשלב זה מתחילים ללוש כ-4 דקות, עד שהקמח נבלע ונוצר בצק גמיש.
מחלקים ל-8 או 10 כדורי בצק.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח, לפיצה לא סימטרית: אובלית /עגולה.
מניחים את עלה הבצק על דף אלומיניום שמרחתנו במעט שמן זית ומכסים אותו בדף נוסף שגם אותו משמנים משני צדדיו. בדרך זו מכינים ערימה של דפי פיצה שמופרדים בדפי אלומיניום.
ניתן לשמור במקרר 10 שעות, או להקפיא לזמן ארוך יותר.

כשרוצים לאפות פיצה, מחממים תנור לחום הגבוה ביותר, כ-250 מעלות, מניחים על הפיצה את התוספות שרוצים: עגבניות קצוצות עם תבלינים, פרוסות גבינה, ירקות וכו'.
אופים את הפיצה על הרשת בתנור, כשהיא מונחת על אלומיניום חדש שאין לו שמן בצידו התחתון...
האפיה צריכה לקחת כ-10-12 דקות.
הכותב אינו קוסמטיקאית

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read - Groucho Marx

מייספייס

#12 SimbaSoul

SimbaSoul

    פליט ניו-זילנדי

  • רשומים+
  • 13096 הודעות:

פורסם 20/06/2008 - 17:45

פרסמתי את זה פעם בקפה, אבל בכל מקרה:

בצק-
3 וחצי כוסות קמח מלא (כן, זה יוצא מעולה עם 100% קמח מלא!)
חבילת שמרים
כף דבש
קורט מלח
כוס מים חמים
כשתי כפות שמן

הוראות - שופכים לקערה את המים החמים ולאחר מכן גם את השמרים ושאר המצרכים למעט הקמח והשמן. מערבבים היטב ונותנים לשמרים לתסוס כ-10 דקות. לאחר מכן, כשזה מותסס מכניסים את הקמח יחד עם השמן ומערבבים ולשים לכדי כדור הדוק יחסית. מכסים במגבת לכ-45 דקות. מדי פעם יש לשים לב שהעייסק תופח (ולהוציא ממנו את האויר כל איזה רבע שעה ע"י מתן מכות לכדור הבצק. גם מועיל וגם מוציא אגרסיות!).

הבצק מספיק לשתי תבנית חד-פעמיות - גדולה ובינונית.
מחזרו ציוד אלקטרוני ואפילו תקבלו על זה כסף!

"שקר החן והבל הניופי" (משלי ל"א, ל' / סימבה ס"ו, ל')

?Other rappers diss me, say my rhymes are sissy. Why? 'cause I rap about reality? Like me and grandma drinking a cup of tea


#13 אורח - אורח - רון

אורח - אורח - רון
  • אורחים

פורסם 05/06/2009 - 18:52

מתכון מעולה לפיצה ללא שמרים,
עשויה מבצק ללא שמרים

#14 Boobs

Boobs

    מתחיל/ה להבין בדיחות פורום

  • רשומים
  • 138 הודעות:

פורסם 07/06/2009 - 03:42

זה המתכון שלי, Works every time!
http://www.ynet.co.i...,L-6788,00.html
רק מה, לא לנסות עם קמח מלא, זה ממש לא יוצא טוב.
זו הבאסה היחידה... בתיאבון! <:-)



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים