מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

איך מחליפים חמאה ומרגרינה בשמן?


27 replies to this topic

#1 avitals

avitals

    כסף

  • רשומים+
  • 2943 הודעות:

פורסם 30/01/2008 - 13:53

יש לי שאלה לגבי עוגות ועוגיות - בחמאה יש כולסטרול ובמרגרינה יש שומני טרנס. אם אני רוצה להכין עוגות או עוגיות ללא חמאה או מרגרינה, יש אפשרות להמיר את זה בשמן? אם כן - מה היחס בכמויות? מתי לדעתכם זה אפשרי ומתי לא?

#2 FriendsFanatic

FriendsFanatic

    מה שצריך לקרות יקרה בכל דרך :)

  • רשומים+
  • 2576 הודעות:

פורסם 30/01/2008 - 17:32

שמן בעוגות ועוגיות זה מגעיל...
חמאה נותנת ארומה מיוחדת, ובמיוחד בקינוחים זה חלק קריטי מהמנה.
בקיצור, אני לא תומכת ברעיון, ועכשיו אפנה את השרשור לאלה שיציעו לך ת'כלס מה לעשות ;)
אם תמשיכי לעשות מה שכבר עשית, תקבלי מה שכבר קיבלת

#3 avitals

avitals

    כסף

  • רשומים+
  • 2943 הודעות:

פורסם 30/01/2008 - 19:15

שמן בעוגות ועוגיות זה מגעיל...
חמאה נותנת ארומה מיוחדת, ובמיוחד בקינוחים זה חלק קריטי מהמנה.
בקיצור, אני לא תומכת ברעיון, ועכשיו אפנה את השרשור לאלה שיציעו לך ת'כלס מה לעשות ;)


אז אני אחדד את השאלה - מתי אפשר להחליף מרגרינה וחמאה בשמן וזה עדיין יצא טוב? כי אם זה מגעיל - אין טעם לטרוח.

#4 liquid

liquid

    דובר אמת תמיד

  • מנהלי פורום
  • 15807 הודעות:

פורסם 31/01/2008 - 18:02

אז אני אחדד את השאלה - מתי אפשר להחליף מרגרינה וחמאה בשמן וזה עדיין יצא טוב? כי אם זה מגעיל - אין טעם לטרוח.


את צריכה לנסות ולראות- בעיקרון זה אפשרי אך פחות טעים.

#5 Inanna

Inanna

    voodoo lady

  • רשומים+
  • 1906 הודעות:

פורסם 31/01/2008 - 20:22

יש לי שאלה לגבי עוגות ועוגיות - בחמאה יש כולסטרול ובמרגרינה יש שומני טרנס. אם אני רוצה להכין עוגות או עוגיות ללא חמאה או מרגרינה, יש אפשרות להמיר את זה בשמן? אם כן - מה היחס בכמויות? מתי לדעתכם זה אפשרי ומתי לא?



:הממ:

תראי, בעניין הבריאות- תמיד עדיף להשתמש בחמאה על פני מרגרינה.

אבל הכי מומלץ להשתמש ב"גי" שזו חמאה מזוככת, אותה אפשר או להכין מחמאה רגילה, או לקנות מוכנה בחנויות טבע/ שווקים.
לא רק שהיא לא מזיקה, אני הבנתי ממקורות מוסמכים שהיא אפילו בריאה.

לגבי החלפה של חמאה או מרגרינה בשמן- ניתן להחליף, זה יותר מסתדר עם עוגות, ההערכה שלי היא ש200 גר' חמאה = כוס שמן
אבל המלצה שלי- גי.

(אם תרצי אני אפרט איך אפשר להכין לבד)

"כל מי שרוצה, יכול לגעת בכוכבים.
אם ישים את כל ליבו וחייו למשימה- זאת רק שאלה של זמן"
אד אומה




<div align='right'>פורום אוכל ובישולים- everybody's gotta eat sometime

</div>


#6 Cory

Cory

    כי ה A+

  • רשומים+
  • 527 הודעות:

פורסם 31/01/2008 - 22:44

גם לא הבנתי למה שמן יותר בריא מחמאה?
ולהכין בצק לעוגה עם שמן? :הממ:
כמו שאמרו יש עוגות (לרב בחושות) שהמתכון שלהן מבוסס על שמן
אבל בבצקים משתמשים במרגרינה פשוט כי היא נטרלית ולא דומיננטית בטעם
. .

. .

#7 אורח - the king of the zone

אורח - the king of the zone
  • אורחים

פורסם 01/02/2008 - 02:46

יש מרגרינה של עץ הזית. ללא שומן טרנס.

נפתרה הבעיה

#8 avitals

avitals

    כסף

  • רשומים+
  • 2943 הודעות:

פורסם 01/02/2008 - 20:59

:הממ:

תראי, בעניין הבריאות- תמיד עדיף להשתמש בחמאה על פני מרגרינה.

אבל הכי מומלץ להשתמש ב"גי" שזו חמאה מזוככת, אותה אפשר או להכין מחמאה רגילה, או לקנות מוכנה בחנויות טבע/ שווקים.
לא רק שהיא לא מזיקה, אני הבנתי ממקורות מוסמכים שהיא אפילו בריאה.

לגבי החלפה של חמאה או מרגרינה בשמן- ניתן להחליף, זה יותר מסתדר עם עוגות, ההערכה שלי היא ש200 גר' חמאה = כוס שמן
אבל המלצה שלי- גי.

(אם תרצי אני אפרט איך אפשר להכין לבד)


כן - אני אשמח. אין בה כולסטרול?

גם לא הבנתי למה שמן יותר בריא מחמאה?
ולהכין בצק לעוגה עם שמן? :הממ:
כמו שאמרו יש עוגות (לרב בחושות) שהמתכון שלהן מבוסס על שמן
אבל בבצקים משתמשים במרגרינה פשוט כי היא נטרלית ולא דומיננטית בטעם


כי בשמן אין כולסטרול.

יש מרגרינה של עץ הזית. ללא שומן טרנס.

נפתרה הבעיה


זה יכול להיות פתרון טוב כשמדובר במתכונים שאי אפשר להשתמש בשמן.

#9 little_b

little_b

    addicted to life

  • רשומים+
  • 6275 הודעות:

פורסם 03/02/2008 - 22:26

יש לי שאלה לגבי עוגות ועוגיות - בחמאה יש כולסטרול ובמרגרינה יש שומני טרנס. אם אני רוצה להכין עוגות או עוגיות ללא חמאה או מרגרינה, יש אפשרות להמיר את זה בשמן? אם כן - מה היחס בכמויות? מתי לדעתכם זה אפשרי ומתי לא?

אם אין לך בעיה רפואית של כולסטרול גבוה, ובהנחה שאת לא מכינה עוגות כל יומיים, אין שום סיבה להחליף את החמאה ולאבד את הטעם.
Enjoy your body, use it every way you can
don't be afraid of it
or what other people think of it
its the greatest instrument
you'll ever own

Dance

הבלוג

אין על החיים האלה :) ותודה לפריק!


#10 Inanna

Inanna

    voodoo lady

  • רשומים+
  • 1906 הודעות:

פורסם 04/02/2008 - 00:02

כן - אני אשמח. אין בה כולסטרול?


אני מצטטת מאמר על גי שכתבה אלה ווהל, שהיא מטפלת ברפואה משלימה

הלינק למאמר- http://www.ellawohl....helly_ghee.html

חמאה מזוקקת - גהיאני רוצה לדבר אתכם הפעם על דבר מופלא הנקרא גהי - GHEE.
גהי הינו חמאה מזוקקת המקובל בבישול האיורוודי ההודי, שם אחר שיש לו הוא הסמנה - SAMNE כפי שהוא ידוע בקרב התימנים והערבים.
בניגוד לחמאה רגילה זהו דבר בריא ביותר. הגהי נחשב למקודש ומרפא במסורת ההודית. בין היתר נחשב הגהי כמאזן ומחזק את הגוף.
הוא מנקה את הכבד, משפר את הזכרון ואת התפקוד המנטאלי ותורם לאריכות ימים. בנוסף הגהי מתאים לאנשים שיש להם אי סבילות ללקטוז.
הגהי עמיד יותר מכל שמן אחר בטיגון ארוך, גם בטמפרטורה של 300 מעלות צלזיוס. הוא גם נשמר שנים במקרר, וללא כל ספק הוא שמן הטיגון הטעים ביותר אם רוצים טעמי חמאה באוכל.
כשהמורה שלי סיפר לי עד כמה פשוט להכין גהי כמעט נפלתי מהמזרן (בשיעור יוגה יושבים על מזרן ולא על כסא, לכן גם אי אפשר ליפול ממנו – גאוני!). אז, גהי הינה חמאה מזוקקת שאין בתוכה כבר את כל המרכיבים הלא בריאים שיש בחמאה. כשהייתי קטנה העסקתי את עצמי רבות בסוגית החמאה כנגד המרגרינה. כשהתבגרתי גיליתי שאין בכלל סוגיה, כל אחד מסיבותיו הוא אינו בריא לנו וצריכתו גורמת לנו נזק. אז אמרתי – נו טוב, אפשר לטגן בשמן זית. שמן זית זה בריא לא? במיוחד כשהוא מכבישה קרה ובאיכות כתיתית מעולה. וכך היה, שמן הזית היה חברי הטוב למשך מספר שנים וליווה אותי באינסוף ביציות מקושקשות ואומלטים מתוחכמים עם מילויים כאלה ואחרים.
ואז הלכתי ללמוד רפואה סינית, וכחלק מהלימודים היה לנו גם קורס תזונה מערבית. בקורס הזה גילו לנו סוד, לשמן זית טמפרטורת רתיחה מאוד נמוכה, זאת אומרת, דרושים מספר דקות מועטות כדי להפוך שמן זית בריא לשמן זית רותח ששומניו הופכים בבת אחת למסרטנים ביותר.
מאידך גילינו שהשמן הכי טוב לבישול הוא דווקא שמן כותנה(בכבישה קרה כמובן) מכיוון שזהו שמן שטמפרטורת הרתיחה שלו היא גבוהה ולכן הוא שומר על מרכיביו הבריאותיים גם בבישול.
ואז, אז המורה שלי ליוגה גילה לי את סוד הגהי. הגהי שניתן לבשל איתו הכל – מביצים, פשטידות ועוד מיני מאפה כולל המתוקים – עוגות, עוגיות וכ"ו. גהי, שהנוכחות שלו בעצם מוסיפה לערך התזונתי של האוכל שלנו. אז, אחרי שסיקרנתי אתכם (וגם הפרכנו כמה מיתוסים על שמן זית)...
הנה המתכון להכנת גהי ביתי.
המרכיבים הם –
5 חבילות של חמאת תנובה של 200 גר' כל אחד – סה"כ 1 ק"ג חמאה
סיר
מסננת
כף
פד גזה (לא חובה אם המסננת עם חורים קטנים קטנים)
כלי איכסון
אופן ההכנה - לוקחים את הסיר ושמים בתוכו את כל חבילות החמאה שקנינו.
מניחים על אש בינונית ומתחילים לתת לו להפוך מגושי חמאה לנוזל סמיך בצבע צהוב בהיר (כמו החמאה בחבילה).
לאחר מספר דקות של רתיחה, מתחילה להיות למעלה שכבה של קצף לבן, לוקחים את הכף שהכנו מבעוד מועד וגורפים איתה את הקצף וזורקים אותו.
כך עוד ועוד אנחנו גורפים את הקצף. מדי פעם גם נבחוש כי לקצף יש נטיה להדבק בדפנות הסיר וגם בתחתית.
נשים לב שהנוזל מתחיל לשנות את צבעו ולהיות מאוד עכור. ממשיכים בתהליך הבישול של הנוזל וגריפת הקצף.
בסוף התהליך (לאחר כ-40 דקות , תלוי בחוזק האש) הנוזל יקבל צבע של ענבר ויהיה צלול לחלוטין. עד כדי כך שאם נכניס את הכף לסיר נוכל לראות אותה גם כשהיא נוגעת בתחתיתו.
אז, סוגרים את האש ומכינים את המסננת ובתוכה פד גזה (לחילופין מסננת עם חורים קטנטנים גם תספיק) ושופכים את תוכן הסיר מבעד למסננת אל תוך הכלי אכסון. מה מתקבל בכלי לאחר הסינון זהו גהי.
את הכלי אני אישית שמה במקרר לשעה בערך ונותנת לגהי להתקשות קצת.
לאחר מכן אני חותכת את מה שהתקבל למלבנים בערך בגודל של חמאה (לכן הכלי שאני בוחרת לא יהיה עמוק אלה רחב ושטחי) ונותנת לגהי להמשיך להתקרר במקרר.
לאחר שהתקשה לחלוטין, אני מוציאה ריבוע אחד, מניחה אותו בכלי של החמאה שלי ואת השאר אני סוגרת בכלי האכסון ומכניסה למקפיא. זהו זה, גבירותי ורבותי, כך מכינים גהי. אין פשוט מזה.
כמות הגהי שהכנו מספיקה לי למספר חודשים (לפחות) . לאנשים שמבשלים יותר ממני (וזה לא כל כך קשה) אני משערת שהכמות הזו תספיק לחודש לפחות. אני מבשלת כל דבר שצריך לטגן או להוסיף לו משהו שומני , עם הגהי.
אני אישית מאוד אוהבת את הטעם שלו (ששונה מחמאה כמובן אך עדיין טעים מאוד). לפעמים אני גם מורחת אותו על הלחם ואוכלת סתם....בניגוד לחמאה (או מרגרינה), המורה שלי ליוגה הסביר לי שככל שאוכלים ממנו יותר, מה טוב!
את הגהי ניתן לאכסן במקרר ואז הוא יהיה קשה כחמאה, ואפשר לאכסן חלקו בבקבוק בחוץ או בארון ואז מרקמו יהיה כשל שמן. הוא אינו מתקלקל! איזה דבר מופלא!
אז, אני מאחלת לכם בישולים כיפיים ובריאים. צרו לעצמכם מציאות אחרת ממה שהסופר מרקטים מכתבים לכם. הכינו את האוכל הבריא בבית. שיהיה בתיאבון ולבריאות!



ולעצלנים מביננו- ניתן לקנות גי (או סמנה) מוכן בחנויות טבע ולפעמים בשווקים, אני מתכוונת לגלות איפה באזור באר שבע אפשר למצוא את זה ואני מבטיחה לעדכן בהמשך.

"כל מי שרוצה, יכול לגעת בכוכבים.
אם ישים את כל ליבו וחייו למשימה- זאת רק שאלה של זמן"
אד אומה




<div align='right'>פורום אוכל ובישולים- everybody's gotta eat sometime

</div>


#11 avitals

avitals

    כסף

  • רשומים+
  • 2943 הודעות:

פורסם 05/02/2008 - 14:42

אם אין לך בעיה רפואית של כולסטרול גבוה, ובהנחה שאת לא מכינה עוגות כל יומיים, אין שום סיבה להחליף את החמאה ולאבד את הטעם.


אני לא נעולה על מתכון מסויים שלגמרי מתבסס על חמאה. מה שהתכוונתי לשאול הוא אם אתם מכירים מתכונים מוצלחים של עוגות או עוגיות שמבוססים גם ככה על שמן ולא על מרגרינה או חמאה.

אני מצטטת מאמר על גי שכתבה אלה ווהל, שהיא מטפלת ברפואה משלימה

הלינק למאמר- http://www.ellawohl....helly_ghee.html
ולעצלנים מביננו- ניתן לקנות גי (או סמנה) מוכן בחנויות טבע ולפעמים בשווקים, אני מתכוונת לגלות איפה באזור באר שבע אפשר למצוא את זה ואני מבטיחה לעדכן בהמשך.


תודה - אני אשמח לשמוע אם אפשר לקנות את זה באיזה מקום, כי אני אזקק חמאה במשך 40 דקות רק כשאני אהיה בפנסיה.

#12 עוגיות

עוגיות

    מתחיל/ה להתמכר לפורום

  • רשומים
  • 73 הודעות:

פורסם 09/02/2008 - 00:43

[quote name='avitals' date='5/2/08 , 13:42' post='1680732']
אני לא נעולה על מתכון מסויים שלגמרי מתבסס על חמאה. מה שהתכוונתי לשאול הוא אם אתם מכירים מתכונים מוצלחים של עוגות או עוגיות שמבוססים גם ככה על שמן ולא על מרגרינה או חמאה.

להחליף שמן בחמאה אפשר בכל דבר שאת לא מצפה בו לפריכות. בהרחבה - עוגיות, בצקים פריכים למיניהם, עוגות שמרים, עוגות בחושות בהן יש צורך בהקצפת שומן עם סוכר.
בדברים אחרים (לחמים/לחמניות, עוגות בחושות, תבשילים וכו') אין בעיה להמיר 200 גר' חמאה/מרגרינה בכוס (או פחות) של שמן.

יש כאלה שאומרים שעוגות שמרים אפשר לאפות גם עם שמן, אבל כאן צריך לצפות למרקמים שונים.

#13 Inanna

Inanna

    voodoo lady

  • רשומים+
  • 1906 הודעות:

פורסם 29/02/2008 - 11:46

תודה - אני אשמח לשמוע אם אפשר לקנות את זה באיזה מקום, כי אני אזקק חמאה במשך 40 דקות רק כשאני אהיה בפנסיה.


מצאתי גי ברותם טבע מרקט בביג, 38 ש"ח לקילו :)

"כל מי שרוצה, יכול לגעת בכוכבים.
אם ישים את כל ליבו וחייו למשימה- זאת רק שאלה של זמן"
אד אומה




<div align='right'>פורום אוכל ובישולים- everybody's gotta eat sometime

</div>


#14 liquid

liquid

    דובר אמת תמיד

  • מנהלי פורום
  • 15807 הודעות:

פורסם 29/02/2008 - 11:57

מצאתי גי ברותם טבע מרקט בביג, 38 ש"ח לקילו :)

וואלה, רק פי 5 מחמאה ירגילה...
:אוי:

#15 Inanna

Inanna

    voodoo lady

  • רשומים+
  • 1906 הודעות:

פורסם 29/02/2008 - 14:28

וואלה, רק פי 5 מחמאה ירגילה...
:אוי:


לא ברור לי איך הגעת למסקנה הזו :)

38 ש"ח לקילו, כלומר 7.6 ש"ח ל200 גרם של גי (משקל של חבילת חמאה רגילה)
במקרה היום בסופר בדקתי מה המחיר של החמאה הרגילה- 6.29 ש"ח
1.3 ש"ח הפרש...
לכל אחד כמובן יש את השיקולים שלו אם זה מצדיק את ההשקעה או לא

"כל מי שרוצה, יכול לגעת בכוכבים.
אם ישים את כל ליבו וחייו למשימה- זאת רק שאלה של זמן"
אד אומה




<div align='right'>פורום אוכל ובישולים- everybody's gotta eat sometime

</div>




הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים