מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

גארטן תפוחי אדמה


2 replies to this topic

#1 amitrot

amitrot

    כסף

  • רשומים+
  • 1344 הודעות:

פורסם 22/12/2004 - 12:59

לאור דרישת הקהל ממוקמות משונים המבין יבין
ולאור פסיטבל תפוחי אדמה שחל בשבת הקרובה בחבל הבשור

גארטן = פרוסות / פרוס דק בצרפתית

את הגארטן הזה מאוד פשוט להכין לאחר מכאן אני יוסיף מתכן לשיפור המתכון הזה

מצרכים :
תפוחי אדמה
שום חי (שתי שיינים לפחות )
חמאה
שמנת מתוקה - לבישול או רגילה זה לא משנה.
פלפל שחור גרוס ( לא טחון )
מלח
אגוז מוסקט עדיף לגרד טרי
אפשרות : גבינת עמק 250 גרם מגורדת. או יותר תלוי בכם.

בתבנית אפיה מורחים את החמאה בתחתית עם שן שום את השן שום פשוט חותוכים באמצע ומורחים מעל החמאה(שעל התבנית) היא כבר תעביר לחמאה את הטעם.

לוקחים מגימיקס או משהו עם המון סבלות וחותוכים את תפוחוי אדמה לרצועות דקות בעובי של דף ניר ככל שיותר דק המנה יותר טובה במגימיקס יש שן שחותכת רוסות דקה אז ניתן להשתמש בה.

מסדרים שורות של תפוחי אדמה כמו רעפים של בית עד שהיא מכסה את כל התבנית מעל מפזרים חמאה חלק משן שום שפורסה דק מאוד או קצוצה אפילו מלח פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט (חשוב!)
ניתן בשלב זה להוסיף קצת מגבינת העמק.
ושום שכבת רעפים - חמאה - שום קצוץ - מלח - פלפל שחור גרוס - מוסקט - שוב ניתן לשים גבינת עמק.

ככה כמה שכבות אני ממליץ לא יותר מ4 עדיף 3 בשיכבה האחורנה לא מוסיפים את הגבינה הצהובה בשום אופן

מעל הכל שופכים שנת מתוקה מכל הצדדים ובאצע עד שהשמנת נמצאת בכל מקום ( מכסה את כל התפחו אדמה אבל הם לא שוחים בשמנת )

אופים מחוסה ( בניר כסף ) שעה בחום 200 מעות בערך .
אחרי שעה מסירים את המחסה בודקים עם תפחוי האדמה רכים עם לא עוד 20 דקות ב 200 מעלות מחוסה
עם כן או אחרי עוד 20 דקות מסירים את המכסה לגמרה ושמים את התבשיל לעוד 20 דקות באותו חום ב5 דקות האחרוות ניתן להוסיף את שכבה האחרונה של הגבינה .

מוציאים ומגישים חם ניתן ליד כל דבר בעצם או כמנה בזכות עצמה

דרך לשפר : שכבות של בטטה ותפוח אדמה שכבת בטטה ושכבת תפוח אדמה באותו אופן .

דרך נוספת שכבות של בטטה תפחו אדמה ופטריות : לשכבת הפטריות צריך לחתוך פטריות לפרוסות עבות מאוד לטגן אפילו ללא שמן / חמאה כדי שיעבדו מים לפני ששמים אותם בתבנית
אי אפשר לאכול את העוגה כל הזמן.!

מי כאן ראה את דובי שלנו ? דובי הלך לאיבוד 0523252862
http://forum.bgu.co....mp;#entry213801

#2 אורח - דפי

אורח - דפי
  • אורחים

פורסם 22/12/2004 - 23:04

לא גבינת עמק!!!! פרמזן או קצ'קבל!!!!! :וי:

#3 amitrot

amitrot

    כסף

  • רשומים+
  • 1344 הודעות:

פורסם 23/12/2004 - 02:07

פרמיזאן היא גבינה קשה שלא טובה לאפיה
וקצקבל היא גבינה מאוד דומננטית
אם את מחפשת גבינה טובה ( אבל יקרה שתתאים ) אני ממליץ על גאדה (120 ש"ח לקילו מה שפחות זה לא גאודה)
או מוצרלה כדורים - אני לא כל כך מחבב את המנה הזו עם מוצרלה בגלל זה הלכתי על עמק וכי כבר יש יותר מידי שומן (חמאה שמנת ) אז בחריתי גביה נורמאלית
אי אפשר לאכול את העוגה כל הזמן.!

מי כאן ראה את דובי שלנו ? דובי הלך לאיבוד 0523252862
http://forum.bgu.co....mp;#entry213801



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים