|
משתמשים לא רשומים, שימו לב!
שונה הנוהל לגבי תגובות של אורחים, מעתה משתמשים לא רשומים יכולים לפרסם ולהגיב בפורום. אנא כתבו בשיקול דעת והימנעו מהשמצות.
האגודה הולכת להצביע נגד מערכת שתשפר את הנגישות להשכלה
פורסם 26/07/2008 - 03:19
אורח - אני ממקודם
הארמדיל, בתאריך 26/7/08 , 1:58, אמר/ה:
אני יודע מה כתוב בדוח.
אני חוזר על מה שכתבתי גם קודם-
מה שכתוב בדוח הוא המלצה בלבד,
שהממשלה תציג את עמדתה לגבי כל הנושאים האלה.
לא ברור בכלל איזה משרד ישלוט במערך ההלוואות,לחשוב
שיתנו למשרד החינוך לשלוט בכאלה סכומי כסף זו תמימות או טיפשות(תבחרי את המתאים לך)
אז ההתנגדות שלך היא כלל לא להמלצות הדוח? או שאתה לא מתנגד? נראה לי שבכלל לא הבנתי מה עמדתך.
הדוח עצמו כלל לא הגיע לאישור הממשלה, ואין עוד תוכנית מוצגת - אלא רק ההמלצה, כמו שכתבת.
הויכוח והדיון עכשיו זה על מאבק האגודות בהמלצות הדוח, לא בשאלה האם הממשלה תקיים את ההמלצות שהיא עדיין בכלל אישרה.
0
פורסם 26/07/2008 - 04:05
Kalisher

- בסימן קידום מעמד העגבניה בפורום
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
הארמדיל, בתאריך 26/7/08 , 1:16, אמר/ה:
שוב חוזרים על אותו דיון טפשי.
מערך ההלוואות נכון להיום הוא מושג אמורפי.
למה שלא,בתור התחלה,ינתנו קווים כללים של מערך ההלוואות הזה.
לדוגמא:
1. איזה משרד ממשלתי יתקצב את מערך ההלוואות.
2. אחוזי ריבית.
3. תקופת החזר של ההלוואה
4. מה קורה במידה ואני מפסיק באמצע הלימודים.
5. איזה השפעה תהיה(ותהיה) על הריבית שאני אקבל בהלוואות עתידיות מהבנק.
ההמלצות בדוח שוחט לא יתקבלו במלואן וזה ברור,אז קודם
שהממשלה תסביר איך היא מקימה מערך הלוואות עצום שכזה ,ואז נדון בנושא.
במצב הנוכחי ניתנת הלוואה עבור שכר הלימוד, בתנאים הרבה יותר גרועים מאשר הלוואה רגילה מבנק.
גם לא שואלים אף אחד אם הוא רוצה להלוות את הכסף, והוא מלווה ומשלם את שכר הלימוד גם אם הוא אינו לומד באוניברסיטה או בכל מוסד מסובסד אחר.
גם אם הוא עני וגם אם הוא עשיר.
עכשיו ננסה לענות על השאלות ששאלת, לגבי המצב היום:
1. האוצר מעביר לות"ת... לא ממש אחריות של משרד ממשלתי
2. אפשר לחשב בכלל את הריבית? העלות של כל תואר היא שונה, וגובה התשלום היחסי משתנה מאדם לאדם
3. כל החיים
4. אתה ממשיך לשלם
5. אין
קצת הרבה וקצת בכלל
"שלטון דמוקרטי אמיתי הוא אותו שלטון, המותיר בידי אדם מספיק חופש, ובו בזמן דואג לכך שלא יעשה שימוש רע בחופש הזה" (איינשטיין, גאון גאון אבל תמים)
"טעויות הן כמו טבע קדוש, לעולם אל תנסה לתקן אותן, להיפך: תבסס אותן באופן שכלי, ותבין את הטעות באופן יסודי. ורק אחר כך יהיה באפשרותך להתעלות עליהן" (סלבדור דאלי)
ירוק בדם
0
פורסם 26/07/2008 - 12:22
slayer79

- ברונזה
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
דבר ראשון עליי לציין שהויכוח בין כביכול קפיטליסטים לבין כביכול סוציאליסטים הוא מגוחך ולא שייך לכאן. זה שבמועצה ישנם סוציאליסטים שנותנים לדעותיהם לפגוע לעיתים קרובות בתקנון האגודה זה כשלון של חברי מועצה שלא מרסנים אותם מספיק ואגודה שמתעניינת יותר בקרבות דון קיחוטה מאשר במעש רציני בנוגע לזכויות סטודנטים בממשלה.
עכשיו בנוגע לדו"ח, אני מתנגדת אליו( וכן,לכל הלועזים קראתי ואף הבנתי אותו).
אני לא מאמינה שהדו"ח אכן יספק מערך מילגות ואם אכן הוא יסופק בעתיד המערך הזה יהיה הדבר היחיד שישאר כי מערך ההלואות יהיה לא קיים.
אני לא מאמינה שהדו"ח אכן יספק מערך הלוואות.
אני לא מאמינה שהתנאים שהדו"ח מציע אכן ינתנו במידה ויהיה מערך הלוואות.
הקטגורויות המוצעות לאפיון סטודנטים דלפונים אינם נכונות והן ישאירו סטודנטים רבים מחוץ לשער הכניסה. ( בגלל שהמערך היום גם עושה זאת).
ויכוח עם פקידי האוצר לגבי סעיפים בדו"ח הוא אכן רלוונטי אך במידה מסויימת לא ישים משום פקידי האוצר ( שאמנם הם לא רשעים) לא רואים את שגשוג ההשכלה הגבוהה במטרה אלא איזון תקציב וקיצוצים. (כעת לאחר שניתן כל כך הרבה כסף למוסדות דתיים שלא מלמדים מקצועות ליבה בוא נראה מה קורה עם האוניברסיטאות העשירות הללו).
בראיון לפני שנתיים בעיתון הארץ מי שהיה בזמנו אחד הבכירים במשרד האוצר ( שבת בבוקר לא זוכרת את שמו  ) אמר בצורה נחושה שמשרד האוצר לא יתן את ידו לסבסוד הלוואות גם משום שאינו מאמין בסבוסוד וגם משום שלא היה ולא יהיה תקציב לזה.
הוכחה ניתן לראות בכך שמשרד האוצר דחה בבוטות את התוכנית האוסטרלית של יולי תמיר דווקא משום שהתנגד לסבסוד הלוואות מדינה.
בוגע לשאלה איזה משרד יקבל את התקציב זה דווקא שאלה רלוונטית. משרד החינוך הוא משרד הסובל מקיצוצים חוזרים ונשנים וכאשר יקוצץ ממנו חלק מהתקציב בשנים הבאות ( במידה ואכן ינתן כסף מה שכרגע נראה דימיוני לחלוטין) לא ישמרו את הסכום של הסטודנטים בצד ויתנו חלק מהתקציב של המשרד אלא יתנו גם חלק מתקציב הסטודנטים שכולם יודעים מיועד לדלפונים בני דלפונים.
דיון עם האוצר וקבלת חלק מהסכמי דו"ח שוחט דורש בראש וראשונה אמון. אפילו אם נסכים להעלאת שכ"ל הרי שרוב הסיכוי שלא נשאר עם דבר מלבד העלאת השכר. במידה ויתקבל הדו"ח ונגיד שתוך מספר חודשים יוקם גם מערך ההלואות אז אני מבטיחה לכם שעוד שנה שנתיים המערך הזה יעלם מששום שהאוצר נוטה לבטל תוכניות שהסכים עליהן תחת לחץ ציבורי במידה והן מנוגדות לראיה שלו. רק שאז כולנו כבר לא נהיה פה ,שכר הלימוד יהיה גבוה ואז מה יעשו הסטודנטים הדלפונים?
דרך אגב,הלוואות ממשלתיות דורשות מינימום של שני ערבים. בעדיפות לאחד שהוא קרוב ישיר. רק שההלואות ינתנו דרך הבנקים אשר מאשרים את הערבים לפי העבר הבנקאי שלהם. ז"א שדלפונים אשר רוצים ללמוד פה והוריהם עברו הוצאה לפועל לדוגמא, יתקשו להשיג את ההלואה הנכספת.( דבר זה נכתב מניסיון,אני לא קיבלתי הלוואה מסיבה דומה ונאלצתי לקחת הלוואה של ליסינג אקדמי שמי שיודע מבין שהיא לא זולה בכלל) מה שניסיתי להעביר פה זה שהנושא המורכב של מערך הההלואות די נכשל כבר עכשיו ( בגלל שהוא בידי הבנקים הגדולים לאומי ופועלים,לבנקים אלו אין עניין ברקע של סטודנטים וגם אם סטודנט יגיע עם האישור לזכאות להלוואה בתנאים נהדרים הרי שלא יוכל לקבלה אם לא יעמוד מראש בתנאים מחמירים של הבנקים.
אני מסרבת לחתום על משהו שאני מאמינה בליבי שלא יעמדו בו בעתיד.
אני כן מאמינה בהבראה של השכלה הגבוהה אך נראה שהאוצר רוצה לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה ....
טוב אני מפסיקה לכתוב כי עכשיו בא לי עוגה
רק רוצה אליפות.
ליברפול!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0
פורסם 26/07/2008 - 14:43
Kalisher

-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
slayer79, בתאריך 26/7/08 , 11:22, אמר/ה:
דבר ראשון עליי לציין שהויכוח בין כביכול קפיטליסטים לבין כביכול סוציאליסטים הוא מגוחך ולא שייך לכאן. זה שבמועצה ישנם סוציאליסטים שנותנים לדעותיהם לפגוע לעיתים קרובות בתקנון האגודה זה כשלון של חברי מועצה שלא מרסנים אותם מספיק ואגודה שמתעניינת יותר בקרבות דון קיחוטה מאשר במעש רציני בנוגע לזכויות סטודנטים בממשלה.
עכשיו בנוגע לדו"ח, אני מתנגדת אליו( וכן,לכל הלועזים קראתי ואף הבנתי אותו).
אני לא מאמינה שהדו"ח אכן יספק מערך מילגות ואם אכן הוא יסופק בעתיד המערך הזה יהיה הדבר היחיד שישאר כי מערך ההלואות יהיה לא קיים.
אני לא מאמינה שהדו"ח אכן יספק מערך הלוואות.
אני לא מאמינה שהתנאים שהדו"ח מציע אכן ינתנו במידה ויהיה מערך הלוואות.
הקטגורויות המוצעות לאפיון סטודנטים דלפונים אינם נכונות והן ישאירו סטודנטים רבים מחוץ לשער הכניסה. ( בגלל שהמערך היום גם עושה זאת).
ויכוח עם פקידי האוצר לגבי סעיפים בדו"ח הוא אכן רלוונטי אך במידה מסויימת לא ישים משום פקידי האוצר ( שאמנם הם לא רשעים) לא רואים את שגשוג ההשכלה הגבוהה במטרה אלא איזון תקציב וקיצוצים. (כעת לאחר שניתן כל כך הרבה כסף למוסדות דתיים שלא מלמדים מקצועות ליבה בוא נראה מה קורה עם האוניברסיטאות העשירות הללו).
בראיון לפני שנתיים בעיתון הארץ מי שהיה בזמנו אחד הבכירים במשרד האוצר ( שבת בבוקר לא זוכרת את שמו  ) אמר בצורה נחושה שמשרד האוצר לא יתן את ידו לסבסוד הלוואות גם משום שאינו מאמין בסבוסוד וגם משום שלא היה ולא יהיה תקציב לזה.
הוכחה ניתן לראות בכך שמשרד האוצר דחה בבוטות את התוכנית האוסטרלית של יולי תמיר דווקא משום שהתנגד לסבסוד הלוואות מדינה.
בוגע לשאלה איזה משרד יקבל את התקציב זה דווקא שאלה רלוונטית. משרד החינוך הוא משרד הסובל מקיצוצים חוזרים ונשנים וכאשר יקוצץ ממנו חלק מהתקציב בשנים הבאות ( במידה ואכן ינתן כסף מה שכרגע נראה דימיוני לחלוטין) לא ישמרו את הסכום של הסטודנטים בצד ויתנו חלק מהתקציב של המשרד אלא יתנו גם חלק מתקציב הסטודנטים שכולם יודעים מיועד לדלפונים בני דלפונים.
דיון עם האוצר וקבלת חלק מהסכמי דו"ח שוחט דורש בראש וראשונה אמון. אפילו אם נסכים להעלאת שכ"ל הרי שרוב הסיכוי שלא נשאר עם דבר מלבד העלאת השכר. במידה ויתקבל הדו"ח ונגיד שתוך מספר חודשים יוקם גם מערך ההלואות אז אני מבטיחה לכם שעוד שנה שנתיים המערך הזה יעלם מששום שהאוצר נוטה לבטל תוכניות שהסכים עליהן תחת לחץ ציבורי במידה והן מנוגדות לראיה שלו. רק שאז כולנו כבר לא נהיה פה ,שכר הלימוד יהיה גבוה ואז מה יעשו הסטודנטים הדלפונים?
דרך אגב,הלוואות ממשלתיות דורשות מינימום של שני ערבים. בעדיפות לאחד שהוא קרוב ישיר. רק שההלואות ינתנו דרך הבנקים אשר מאשרים את הערבים לפי העבר הבנקאי שלהם. ז"א שדלפונים אשר רוצים ללמוד פה והוריהם עברו הוצאה לפועל לדוגמא, יתקשו להשיג את ההלואה הנכספת.( דבר זה נכתב מניסיון,אני לא קיבלתי הלוואה מסיבה דומה ונאלצתי לקחת הלוואה של ליסינג אקדמי שמי שיודע מבין שהיא לא זולה בכלל) מה שניסיתי להעביר פה זה שהנושא המורכב של מערך הההלואות די נכשל כבר עכשיו ( בגלל שהוא בידי הבנקים הגדולים לאומי ופועלים,לבנקים אלו אין עניין ברקע של סטודנטים וגם אם סטודנט יגיע עם האישור לזכאות להלוואה בתנאים נהדרים הרי שלא יוכל לקבלה אם לא יעמוד מראש בתנאים מחמירים של הבנקים.
אני מסרבת לחתום על משהו שאני מאמינה בליבי שלא יעמדו בו בעתיד.
אני כן מאמינה בהבראה של השכלה הגבוהה אך נראה שהאוצר רוצה לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה ....
טוב אני מפסיקה לכתוב כי עכשיו בא לי עוגה 
מי לדעתך משלם היום עבור ההשכלה הגבוהה?
קצת הרבה וקצת בכלל
"שלטון דמוקרטי אמיתי הוא אותו שלטון, המותיר בידי אדם מספיק חופש, ובו בזמן דואג לכך שלא יעשה שימוש רע בחופש הזה" (איינשטיין, גאון גאון אבל תמים)
"טעויות הן כמו טבע קדוש, לעולם אל תנסה לתקן אותן, להיפך: תבסס אותן באופן שכלי, ותבין את הטעות באופן יסודי. ורק אחר כך יהיה באפשרותך להתעלות עליהן" (סלבדור דאלי)
ירוק בדם
0
פורסם 26/07/2008 - 16:24
ברק ג

- כסף
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
לכל התומכים בדו"ח שוחט: יש מישהו שיכול להביא לי השוואה בין תקציב האוניברסיטאות, לפני הקיצוצים של סילבן וביבי, ביחס לכמות הסטודנטים, לבין התקציב בתוספת דו"ח שוחט ביחס לכמות הסטודנטים הנוכחית? המסקנות יהיו חד משמעיות, אני בטוח. דו"ח שוחט הוא פשוט עוד דוגמא לשיטת האוצר הידועה: קודם נקצץ, לאחר מכן כשייוצרו חובות נדרוש התייעלות ואחר"כ נסכים להחזיר את התקציב תוך כדי שאנחנו מפילים את העלות על מישהו אחר. לכן מי שתומך בדו"ח שוחט תומך באג'נדה פוליטית-כלכלית קפיטליסטית של התערבות ממשלתית מינימלית, ובטח שלא יכול לבוא בטענות לאנשים שתומכים באג'נדה אחרת. למעשה, לא ניתן להתנגד או לתמוך בדו"ח שוחט מבלי להחזיק באג'נדה זו או אחרת.
Homer: Are you saying you're never going to eat any animal again? What about bacon?
Lisa: No.
Homer: Ham?
Lisa: No.
Homer: Pork chops?
Lisa: Dad, those all come from the same animal.
Homer: Heh heh heh. Ooh, yeah, right, Lisa. A wonderful, magical animal.
משחק בדילמת האסיר איטרטיבית רבת משתתפים ומוגבלת בזמן
0
פורסם 26/07/2008 - 16:24
אורח - אורח/ת
Baskineli, בתאריך 26/7/08 , 15:19, אמר/ה:
הייתי בשביתה שעברה נגד דו"ח שוחט.
לאחר שהנושא התעורר בחודש האחרון, קראתי שוב וחשבתי על כל הדברים שמציע הדו"ח, והבנתי שבעצם הדו"ח הזה הוא בעיקרו טוב לסטודנטים.
אז איפה הבעיה?
הבעיה היא במימוש הדו"ח. הממשלה לא הציגה שום תוכנית למימוש הדו"ח.
.....
דו"ח שוחט לא אושר בממשלה.
אולי זה קשור איכשהו לעובדה שהממשלה לא הציגה אף תוכנית לביצוע.
0
פורסם 26/07/2008 - 16:36
איתמר ש.

- \/.\/.\/.\/.\/.\/
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
ברק ג, בתאריך 26/7/08 , 15:24, אמר/ה:
לכל התומכים בדו"ח שוחט: יש מישהו שיכול להביא לי השוואה בין תקציב האוניברסיטאות, לפני הקיצוצים של סילבן וביבי, ביחס לכמות הסטודנטים, לבין התקציב בתוספת דו"ח שוחט ביחס לכמות הסטודנטים הנוכחית? המסקנות יהיו חד משמעיות, אני בטוח. דו"ח שוחט הוא פשוט עוד דוגמא לשיטת האוצר הידועה: קודם נקצץ, לאחר מכן כשייוצרו חובות נדרוש התייעלות ואחר"כ נסכים להחזיר את התקציב תוך כדי שאנחנו מפילים את העלות על מישהו אחר. לכן מי שתומך בדו"ח שוחט תומך באג'נדה פוליטית-כלכלית קפיטליסטית של התערבות ממשלתית מינימלית, ובטח שלא יכול לבוא בטענות לאנשים שתומכים באג'נדה אחרת. למעשה, לא ניתן להתנגד או לתמוך בדו"ח שוחט מבלי להחזיק באג'נדה זו או אחרת.
בלי להתייחס לתיאוריית הקוספרציה, אתה צודק - זה ויכוח פוליטי.
ולכן קקטוס צודקת, ואני מנסה לחזור על דבריה ולהעביר אותם במועצה - אסור לאגודה לקחת צד בויכוח פוליטי.
הויכוח והדיונים צריכים להיות בין תאי הסטודנטים השונים.
ברגע שהאגודה תקח צד, זה אומר שהרבה מאוד כסף, וכל פלטפורמת הפירסום של האגודה (אתר אינטרנט, משרד עיצוב, MassMail, לוחות המודעות ועוד) יהיו זמינים לצד אחד של הויכוח הפוליטי, וקבוצת המיעוט לא תוכל להשתמש בכלים אלה.
(אני אומר את זה באחריות כי אני פניתי לאגודה בבקשה לפרסום דברים בעבר, וסירבו לי בטענה שזה נגד דעת המועצה.)
זה נוגד את התקנון במספר מקומות :
- האגודה מחוייבת לייצג את כל הסטודנטים.
- אסור לאגודה להפלות על רקע דעה פוליטית
- (מתוך מטרות האגודה ) : יזום וקידום של מעורבות סטודנטיאלית בקמפוס. זאת אומרת כל מעורבות , לא רק זו שתואמת לעמתודיהם הפוליטיות של חברי המועצה.
אנשי אקדמיה ישראלים תומכים בחרם אקדמאי על ישראל - עד חיסולה של המדינה.
ציטוט המדען המתאר אירועים היסטוריים פרי דמיונו הקודח, או עמיתו הקורא להחרמת ישראל מסיבות פוליטיות אינם מציגים תזות מלומדות וממוסמכות. משקלן המדעי שווה בערכו לקביעה שמרצים למדע המדינה מעדיפים לאכול סנדוויץ’ עם גבינה צהובה.
קשה להאמין שהתשוקה לסנדוויץ’ עם גבינה צהובה היא עילה לקידומו האקדמי של מרצה עלום שם במדע המדינה. ללא ספק היא מגבירה את סיכוייו לזכות בתואר “אוויל אקדמי משריש”. ~ד"ר יריב בן אליעזר
הבלוג המחודש.
0
פורסם 26/07/2008 - 16:58
Kalisher

-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
ואם לפשט את זה עוד יותר - אני לא סומך על הממשלה שתקיים את ההבטחות שלה.
ואתה כן סומך עליה שתשמור על המצב הקיים? (קרי, תמשיך לממן את ההשכלה הגבוהה?)
לכן כל החלטה שעלולה להביא להרעה במצב הינה החלטה לא טובה. דו"ח שוחט יכול להביא להרעה במצב הסטודנטים אם יעלו את שכר הלימוד, אבל בסוף לא יהיה מערך הלוואות נוח - במקרה כזה תהיה פגיעה קשה בסטודנטים.
גם בלי מערכת הלוואות ממשלתית המצב יהיה הרבה יותר טוב. מי לדעתך משלם את רוב המיסים?
קצת הרבה וקצת בכלל
ירוק בדם
0
פורסם 26/07/2008 - 17:00
קקטוס

- Ghost in the Machine
-
-
קבוצה:
גנרלים בדימוס
-
-
הייתי בשביתה שעברה נגד דו"ח שוחט.
לאחר שהנושא התעורר בחודש האחרון, קראתי שוב וחשבתי על כל הדברים שמציע הדו"ח, והבנתי שבעצם הדו"ח הזה הוא בעיקרו טוב לסטודנטים.
אז איפה הבעיה?
הבעיה היא במימוש הדו"ח. הממשלה לא הציגה שום תוכנית למימוש הדו"ח.
הבעיה העוד יותר רחבה היא שפשוט אי אפשר לסמוך על הממשלה. בדיוק כמו שהממשלה הבטיחה בשביתה שעברה שיהיה דיון על הדו"ח עם הסטודנטים לפני שיביאו את הדו"ח לאישור - ובסוף לא מימשה את ההבטחה הזאת, ככה אני די בטוח שכל הדברים שהממשלה תבטיח במסגרת קיום דו"ח שוחט - לא יתקיימו.
ואם לפשט את זה עוד יותר - אני לא סומך על הממשלה שתקיים את ההבטחות שלה.
לכן כל החלטה שעלולה להביא להרעה במצב הינה החלטה לא טובה. דו"ח שוחט יכול להביא להרעה במצב הסטודנטים אם יעלו את שכר הלימוד, אבל בסוף לא יהיה מערך הלוואות נוח - במקרה כזה תהיה פגיעה קשה בסטודנטים.
לסיכום: אני בעד הרעיון שדו"ח שוחט מקדם. אני חושב שהוא מכוון לדרך נכונה, אבל עד שאני אדע בוודאות שאפשר לסמוך על הבטחות של ממשלה - אני נגד הדו"ח (לא בגלל הדו"ח, אלא בגלל מי שאמור לקיים אותו). במילים אחרות - אני בעד שהעבודה תתבצע, אבל פשוט לא סומך על הקבלן הנוכחי.
אני יודעת שאתה לא היית סטודנט אז, אבל כל הסטודנטים היו מאוד מרוצים כשהממשלה הבטיחה להוריד להם את שכר הלימוד אחרי המלצות ועדת וינוגרד. להמלצה על הורדת שכר הלימוד היה תנאי אחד ויחיד - שלא יפגעו בתקציבי ההשכלה הגבוהה. לזה, הסטודנטים כן האמינו. מיותר לציין שתקציבי ההשכלה הגבוהה נפגעו כתוצאה מירידת שכר הלימוד. גם אז לממשלה לא הית תכנית תקצוב. הדבר היחיד שהיה לה זה מתווה ההדרגתיות של הורדת השכר. אבל לזה הסטודנטים כן היה נוח להאמין? או שסטודנטים כל כך, אבל כל כך טיפשים שהם לא מבינים שפחות כסף משכר לימוד שווה פחות כסף להשכלה הגבוהה שווה פחות תקציב? לזה לא חשבו לדרוש "תכנית ממשלה"? פה לא חששו מ"הרעה" במצב? ותגיד לי, האם אתה חושב שהמצב היום יישמר ללא רפורמה? אתה מעדיף לזרוק רעיון טוב כי הוא "עשוי" להביא להרעה במצב" משום "קשיי היישום שלו", ואתה כנראה לא לוקח בחשבון שהרעה במצב תגיע בכל מקרה, אם לא יהיה שינוי במערכת ההשכלה הגבוהה.
מצטערת, בסקין. אני לא קונה אף אחד מהטיעונים "לא מאמין לממשלה". אם לא מאמינים לממשלה אז לא מאמינים לממשלה. אפשר להקצות את כל התקציב של האגודה למאבק הזה ולשבות עד קץ הימים, כי שום הסכם, שום הסכם, מול הממשלה, לא אמין.
לכל הפחות, שהטיעונים יהיו עיקביים.
מתקשים בקורסים מבוא לכלכלה א' או מבוא לכלכלה ב'? דברו איתי.
.Procrastinate now, don't put it off
Bla-Bla, בתאריך 27/07/2010 - 01:57, אמר/ה:
*גם יפה, גם חכמה וגם מתרגלת בחסד. אני רוצה להיות כמוך.
0
פורסם 26/07/2008 - 17:04
Baskineli

- מהנדס גרעין, סטודנט לHMBA
-
-
קבוצה:
מנהל בלוגים
-
-
Kalisher, בתאריך 26/7/08 , 15:58, אמר/ה:
ואתה כן סומך עליה שתשמור על המצב הקיים? (קרי, תמשיך לממן את ההשכלה הגבוהה?)
ממש לא. אני סומך על האגודה וציבור הסטודנטים שישמרו את המצב הקיים.
Kalisher, בתאריך 26/7/08 , 15:58, אמר/ה:
גם בלי מערכת הלוואות ממשלתית המצב יהיה הרבה יותר טוב. מי לדעתך משלם את רוב המיסים?
אני לא חושב שבלי מערכת ההלוואות המצב יהיה יותר טוב. אני חושב שהוא יהיה הרבה יותר רע.
0
פורסם 26/07/2008 - 17:05
קקטוס

- Ghost in the Machine
-
-
קבוצה:
גנרלים בדימוס
-
-
Baskineli, בתאריך 26/7/08 , 16:04, אמר/ה:
חה.
מתקשים בקורסים מבוא לכלכלה א' או מבוא לכלכלה ב'? דברו איתי.
.Procrastinate now, don't put it off
Bla-Bla, בתאריך 27/07/2010 - 01:57, אמר/ה:
*גם יפה, גם חכמה וגם מתרגלת בחסד. אני רוצה להיות כמוך.
0
פורסם 26/07/2008 - 17:14
דורון סער

- ההבדל היחיד בין פוליטיקאי לבין המשיח הוא בלוחות הזמנים
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
ברק ג, בתאריך 26/7/08 , 15:24, אמר/ה:
אבל זה בדיוק העניין.
האוניברסיטאות לא סובלות מחוסר כסף, הן סובלות מחוסר ניהול יעיל.
רוב הכסף פשוט מבוזבז.
על הסטודנטים לתמוך בכל רפורמה שתייעל את ההשכלה הגבוהה ותביא לכך שהמליארדים שנשפכים עליה ישמשו לצורך שיפור המחקר וההוראה, ולא לצורך משכורות וכנסים מיותרים לאוכלי חינם.
0
פורסם 26/07/2008 - 17:31
אורח - אורח/ת
למה?
בשנים האחרונות יש קיצוצים בתקציב של המוסדות להשכלה הגבוהה... זה נקרא שאגודת הסטודנטים וציבור הסטודנטים שומר על המצב הקיים? זה הדבר שעליו כדאי שישמרו - על הדרדרות?
אני לא חושב שבלי מערכת ההלוואות המצב יהיה יותר טוב. אני חושב שהוא יהיה הרבה יותר רע.
המצב יהיה רע אם הוא ימשיך כמו שהוא עכשיו - משמע שחייבים *איזשהי* רפורמה. אם אתה מסכים שהעקרונות של שוחט טובים, אז מה שהסטודנטים צריכים לעשות זה לעבוד מול הממשלה על תוכנית ליישם את המסקנות הנ"ל, שיפורים במסקנות והתניות בתוך המסקנות (כמו שלא יעלו את שכר הלימוד ואת התקצוב לשנתיים ולאחר מכן יקטינו תקצוב מבלי להוריד שכר לימוד או שלא יממנו מערך הלוואות).
מסקנות שוחט מדברות על יותר תקציב למחקר ושכירת דוקטורים חדשים (היום גיל המרצים שלנו נחשב מאוד מבוגר) - אלו דברים שישפרו את איכות המוצר שאתה מקבל.
קיום כל הדו"ח ללא מערך ההלוואות יביא לתואר שווה יותר שגם יעלה יותר. האם זה יותר גרוע מעכשיו? לווא דווקא. היום יש לך תואר שלא שווה הרבה ועולה מעט. לא עוזר לי שהמוצר שאני קונה הוא זול אם הוא לא שווה הרבה.
0
פורסם 26/07/2008 - 17:43
דורון סער

- ההבדל היחיד בין פוליטיקאי לבין המשיח הוא בלוחות הזמנים
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
אורח/ת, בתאריך 26/7/08 , 16:31, אמר/ה:
למה?
בשנים האחרונות יש קיצוצים בתקציב של המוסדות להשכלה הגבוהה... זה נקרא שאגודת הסטודנטים וציבור הסטודנטים שומר על המצב הקיים? זה הדבר שעליו כדאי שישמרו - על הדרדרות?
המצב יהיה רע אם הוא ימשיך כמו שהוא עכשיו - משמע שחייבים *איזשהי* רפורמה. אם אתה מסכים שהעקרונות של שוחט טובים, אז מה שהסטודנטים צריכים לעשות זה לעבוד מול הממשלה על תוכנית ליישם את המסקנות הנ"ל, שיפורים במסקנות והתניות בתוך המסקנות (כמו שלא יעלו את שכר הלימוד ואת התקצוב לשנתיים ולאחר מכן יקטינו תקצוב מבלי להוריד שכר לימוד או שלא יממנו מערך הלוואות).
מסקנות שוחט מדברות על יותר תקציב למחקר ושכירת דוקטורים חדשים (היום גיל המרצים שלנו נחשב מאוד מבוגר) - אלו דברים שישפרו את איכות המוצר שאתה מקבל.
קיום כל הדו"ח ללא מערך ההלוואות יביא לתואר שווה יותר שגם יעלה יותר. האם זה יותר גרוע מעכשיו? לווא דווקא. היום יש לך תואר שלא שווה הרבה ועולה מעט. לא עוזר לי שהמוצר שאני קונה הוא זול אם הוא לא שווה הרבה.
המוצר שאתה קונה היום הוא תעודה. את החומר אתה לומד לבד.
הדפסת תעודה עולה במקרה הגרוע 2 ש"ח (וגם זה בגלל שהאוניברסיטה בוחרת את ספק הציוד המשרדי שלה ללא מכרז פומבי).
ברגע שיקחו מהמועצה להשכלה גבוהה את הסמכות הבלעדית לחלק תארים - אולי סוף סוף יתחילו להתייחס לשרות שהסטודנט מקבל, ולרמת ההוראה האובייקטיבית כפי שהיא באמת, ולא לתעודה.
0
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים
|
|