מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

שאלות על תבלינים


  • נושא נעול נושא זה נעול
41 replies to this topic

#1 omerle

omerle

    בתיאוריה אין הבדל בין תאוריה ומעשה, אבל למעשה יש

  • רשומים+
  • 4387 הודעות:

פורסם 30/10/2008 - 13:01

אז ככה,
יש המון המון סוגים של תבלינים ויש תבליניםיותר נפוצים ופחות.
המטרה של השרשור הזה היא להעלות כאן כל מיני תבלינים פחות נפוצים ולהציע שימושים בהם כדי להעשיר את הבישול.

אני למשל נוהג לפעמים להוסיף לסלט תבלין שנקרא סומק שמוסיף צבע וטעם לסלט.

מתישהו התחלתי גם לגוון ולהפוך את האורז הלבן הסטנדרטי לאורז צהוב או אדום או שילוב של השניים ע"י הוספת כורכום/בהרט ו/או פפריקה מתוקה.

מה אתכם? מי משתמש במתכונים מסוימים בפלפל אנגלי? מה לגבי ראס אל חנות? מה גיליתם שהולך מצוין עם תפוחי אדמה והוא לא מלח גס?

זה הזמן להראות קצת יצירתיות אישית במטבח ובעיקר לגוון.
"your mother was a hamster and your father smelled of elderberries"

דעותיי אמנם יכולות להשתנות אך לא העובדה שאני צודק

מוות הוא הדרך של החיים להגיד לך שאתה מפוטר

כך הפכתי ל trademark

המקום: ההפגנה
הזמן: היום אחה"צ, די תחילת ההפגנה
המשתתפים: אנוכי והרוקח
אנחנו מסתובבים לנו, ועל אחד הפסלים עומדת בחורה ועושה פויז (בלי אש). אני לרוקח: "תראה, היא עושה עומרלה!"
הרוקח: "אבל זה בלי אש. אולי נזרוק עליה בקבוקי תבערה?"
אני: "לא, זו לא הפגנה מהסוג הזה".


הג'אדגט שפיתחתי ל BGU Favorites :iGoogle

להספיק עד 2010...

#2 r.e.l.

r.e.l.

    כסף

  • רשומים+
  • 5016 הודעות:

פורסם 30/10/2008 - 15:36

אחלה רעיון לשרשור! :וי:

אני למשל נוהג לפעמים להוסיף לסלט תבלין שנקרא סומק שמוסיף צבע וטעם לסלט.


לא ניסיתי אף פעם, אני רק יודע שזה תבלין שנפוץ מאד דווקא במתכוני דגים בד"כ.

מה גיליתם שהולך מצוין עם תפוחי אדמה והוא לא מלח גס?


רוזמרין!!! <:-)

כמו כן תבלין שטעמתי פעם אחת באיזה סדנת בישול: טוגראשי, זו תערובת תבלינים יפנית שהולכת די טוב עם בשר.
כלבים נובחים עלינו, הדלת סגורה
הבית שגדלנו בו עומד למכירה
ובמקומו יקום בניין
על כביש רועש בתוך עשן
תגיד לי מה שכחנו כאן

שנים הפכו היסטוריה, אל תביט לאחור
כל מי שכבר איננו כאן הלך בלי לחזור
ומי שמת עוד חי בך
לרגע לא עוזב אותך
תגיד לי מה יהיה איתך

#3 little_b

little_b

    addicted to life

  • רשומים+
  • 6275 הודעות:

פורסם 31/10/2008 - 19:14

רעיון מעולה :)

לאיזה סלט אתה מוסיף סומק?
ואם כבר סומק- הוא הולך טוב עם תפו"א בתנור, וגם סתם לערבב עם גבינה לבנה.

באורז אני כמוך- כורכום/ קארי. אני אנסה גם פפריקה.

אני משדרגת את מרק הירקות שלי ע"י הוספת כמויות מטורפות של תבלינים- פפריקה, בזיליקום, קוביות תיבול, תבלין לעוף... הכל הולך. אלו אמנם תבלינים פשוטים אבל זה הופך את המרק (שהוא תכלס ירקות עם מים- וזהו) לטעים טעים בכלום קלוריות :D
Enjoy your body, use it every way you can
don't be afraid of it
or what other people think of it
its the greatest instrument
you'll ever own

Dance

הבלוג

אין על החיים האלה :) ותודה לפריק!


#4 אורן ש.

אורן ש.

    פעיל בנושא טבעות בצל

  • רשומים+
  • 4102 הודעות:

פורסם 31/10/2008 - 21:05

גיליתי שטימין משדרג המון מאכלים. פעם הכנתי עוף בגריל, ולתערובת הרגילה של פפריקה-כמון-אבקת שום-פלפל שחור-פלפל חריף-מלח הוספתי קצת טימין יבש, והתעלפנו מהתוצאה. אני מוסיף טימין גם לרוב המרקים שאני מכין.
יש לי מתכון לאורז הודי עם עדשים, שהתיבול שלו כולל כפית אבקת קארי, רבע כפית קינמון (!), חצי כפית ג'ינג'ר יבש, חצי כפית כמון, ושלוש שיני שום. בהתחלה די חששתי מהרעיון של קינמון במאכל מלוח, אבל אם מקפידים לא להגזים בכמות, הטעם ממש מיוחד.
הכותב אינו קוסמטיקאית

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read - Groucho Marx

מייספייס

#5 FriendsFanatic

FriendsFanatic

    מה שצריך לקרות יקרה בכל דרך :)

  • רשומים+
  • 2576 הודעות:

פורסם 01/11/2008 - 13:17

כמו כן תבלין שטעמתי פעם אחת באיזה סדנת בישול: טוגראשי, זו תערובת תבלינים יפנית שהולכת די טוב עם בשר.


לא טעמתי, אבל ראיתי ברותם תבלינים (חנות שאני חולה עליה ליד השוק), וזה די יקר...
נראה, אולי ננסה בפעם הבאה שאני ארצה להתפנק (וזה בטח יהיה מחרתיים :אוי: )

רעיון מעולה :)

לאיזה סלט אתה מוסיף סומק?
ואם כבר סומק- הוא הולך טוב עם תפו"א בתנור, וגם סתם לערבב עם גבינה לבנה.

באורז אני כמוך- כורכום/ קארי. אני אנסה גם פפריקה.

אני משדרגת את מרק הירקות שלי ע"י הוספת כמויות מטורפות של תבלינים- פפריקה, בזיליקום, קוביות תיבול, תבלין לעוף... הכל הולך. אלו אמנם תבלינים פשוטים אבל זה הופך את המרק (שהוא תכלס ירקות עם מים- וזהו) לטעים טעים בכלום קלוריות :D


יקירתי, אבל למה קוביות תיבול? תכניסי את הירק האמיתי- פטרוזיליה, שמיר, בצל, סלרי אם את אוהבת. כל אלה בשילוב אבקת מרק עוף פשוטה ייתנו מרק מעולה :)

גיליתי שטימין משדרג המון מאכלים. פעם הכנתי עוף בגריל, ולתערובת הרגילה של פפריקה-כמון-אבקת שום-פלפל שחור-פלפל חריף-מלח הוספתי קצת טימין יבש, והתעלפנו מהתוצאה. אני מוסיף טימין גם לרוב המרקים שאני מכין.
יש לי מתכון לאורז הודי עם עדשים, שהתיבול שלו כולל כפית אבקת קארי, רבע כפית קינמון (!), חצי כפית ג'ינג'ר יבש, חצי כפית כמון, ושלוש שיני שום. בהתחלה די חששתי מהרעיון של קינמון במאכל מלוח, אבל אם מקפידים לא להגזים בכמות, הטעם ממש מיוחד.


אני חולה על טימין, אפילו בחביתה פשוטה הוא ממש מוסיף.
גם קינמון הוא אחלה תבלין, אם מכינים משהו קצת חריף הוא מוסיף המון.
לגבי האבקת שום שציינת- אני שונאת אבקת שום. בייחוד לעומת הדבר האמיתי...אם תפרוס שיני שום ותחליק אותן מתחת לעור של העוף זה יעשה את העבודה הרבה יותר טוב (לדעתי כמובן :))

ולגביי, לאחרונה גיליתי את הבהרט, שהוא ממש מיוחד, והוספתי לשקשוקה שיצאה מדהים!
קצח במלית מלוחה מוסיף טעם מיוחד (הכנתי מלית ירקות לדים סאם).
אכן שרשור כיפי!! :punk:
אם תמשיכי לעשות מה שכבר עשית, תקבלי מה שכבר קיבלת

#6 omerle

omerle

    בתיאוריה אין הבדל בין תאוריה ומעשה, אבל למעשה יש

  • רשומים+
  • 4387 הודעות:

פורסם 01/11/2008 - 18:34

האמת שגם בבהרט השתמשתי בשביל אורז פעם, אבל איכשהו לא הרגשתי בהבדל גדול בינו לבין הכורכום אז נשארתי עם הכורכום שנותן צבע יפה.
(אוי עשה לי חשק לעשות אורז היום, עם בצל מטוגן ואפונה וגזר וכמובן צהוב)

איך אתם מתבלים את הדברים הבאים בצורה מעניינת?
-קציצות (מישהו הכין פעם עם ראס אל חנות'?)
-שקשוקות/חביתות
-מרקים מוקרמים (עגבניות,מרק כתום, שמעתי הרבה שמקפידים לבשל עם פלפל לבן כדי שלא יראו אותו בתוך המרק, תהיתי אם פלפל שחור באמת כל כך בולט כשמערבבים אותו טוב-טוב)
-טריקים על גבינות לבנות פשוטות (אני מכיר את אלה של אבקת השום והפפריקה, יש עוד רעיונות?)
-פילטים של חזה עוף (ושוב, תחשבו תיבול מיוחד...)
-ירקות מבושלים? (משהו שכדאי להוסיף למים שבהם מבשלים?)
"your mother was a hamster and your father smelled of elderberries"

דעותיי אמנם יכולות להשתנות אך לא העובדה שאני צודק

מוות הוא הדרך של החיים להגיד לך שאתה מפוטר

כך הפכתי ל trademark

המקום: ההפגנה
הזמן: היום אחה"צ, די תחילת ההפגנה
המשתתפים: אנוכי והרוקח
אנחנו מסתובבים לנו, ועל אחד הפסלים עומדת בחורה ועושה פויז (בלי אש). אני לרוקח: "תראה, היא עושה עומרלה!"
הרוקח: "אבל זה בלי אש. אולי נזרוק עליה בקבוקי תבערה?"
אני: "לא, זו לא הפגנה מהסוג הזה".


הג'אדגט שפיתחתי ל BGU Favorites :iGoogle

להספיק עד 2010...

#7 mipmip

mipmip

    הבחורה עם הציפור

  • גנרלים בדימוס
  • 19316 הודעות:

פורסם 01/11/2008 - 19:19

יקירתי, אבל למה קוביות תיבול? תכניסי את הירק האמיתי- פטרוזיליה, שמיר, בצל, סלרי אם את אוהבת. כל אלה בשילוב אבקת מרק עוף פשוטה ייתנו מרק מעולה :)


לפחות לגבי בזיליקום - הוא מתקלקל מהר, ודורש המון התעסקות. אין לי כח להתעסקות כשהקוביות בקפואות של בזיליקום נותנות לי משהו שהוא מספיק טעים לי.

ודעתו של חבר שלי על טימין כמעט משתווה לדעתי על קינמון...
פפריקה אצלנו זה התבלין השולט. חריפה או מתוקה, כמעט בכל דבר (שקשוקה, רוטב פסטה אדום או לבן)

רוטב צ'ילי מתוק נחשב תבלין? כי אצלי זה כמעט אב מזון בפני עצמו...
בלילות שישי, במוצאי שבת
אוהבים הרבה, מדברים מעט
מנגנים דואט ובבת אחת,
הצלילים עולים והלב נרעד
נישאים הם סחור וסחור
הוא גיטרה היא כינור.



רגע, אז עכשיו אני צריכה לשנות את היוזר לmipBA ?

#8 r.e.l.

r.e.l.

    כסף

  • רשומים+
  • 5016 הודעות:

פורסם 01/11/2008 - 21:32

איך אתם מתבלים את הדברים הבאים בצורה מעניינת?
-קציצות (מישהו הכין פעם עם ראס אל חנות'?)


כפריק של מזון אסיאתי אני חולה על פטריות שיטאקי, אמנם לא בטוח שאפשר לקרוא להן "תבלין" אבל להוסיף לתערובת של הקציצות זה מצוין לדעתי.

-מרקים מוקרמים (עגבניות,מרק כתום, שמעתי הרבה שמקפידים לבשל עם פלפל לבן כדי שלא יראו אותו בתוך המרק, תהיתי אם פלפל שחור באמת כל כך בולט כשמערבבים אותו טוב-טוב)


אף פעם לא השתמשתי בפלפל לבן לכן אני לא ממש מכיר, אבל אם אין הבדל בטעם אז זה לא ממש משנה (בעין שלי לפחות). הכי הרבה אפשר לשים גרגירים שלמים כדי לתת את החריפות הרצויה ולסנן בסוף.

-פילטים של חזה עוף (ושוב, תחשבו תיבול מיוחד...)


בד"כ אני לא משתמש בתבלינים ממש אלא ברטבים למשרה. רוטב טריאקי, רטבי צ'ילי למיניהם (מתוק או חריף), רוטב ווסטרשייר, רוטב הוי-סין (מכונה גם רוטב פקין), רוטב דגים, שמן שומשום ועוד. לרוב אני משתמש למשרה בכמה מאלה ביחד.
כלבים נובחים עלינו, הדלת סגורה
הבית שגדלנו בו עומד למכירה
ובמקומו יקום בניין
על כביש רועש בתוך עשן
תגיד לי מה שכחנו כאן

שנים הפכו היסטוריה, אל תביט לאחור
כל מי שכבר איננו כאן הלך בלי לחזור
ומי שמת עוד חי בך
לרגע לא עוזב אותך
תגיד לי מה יהיה איתך

#9 mipmip

mipmip

    הבחורה עם הציפור

  • גנרלים בדימוס
  • 19316 הודעות:

פורסם 02/11/2008 - 11:49

אף פעם לא השתמשתי בפלפל לבן לכן אני לא ממש מכיר, אבל אם אין הבדל בטעם אז זה לא ממש משנה (בעין שלי לפחות). הכי הרבה אפשר לשים גרגירים שלמים כדי לתת את החריפות הרצויה ולסנן בסוף.


אם שמים אז לשים לב שלבן קצת יותר חריף משחור אז צריך לשים קצת פחות.
בלילות שישי, במוצאי שבת
אוהבים הרבה, מדברים מעט
מנגנים דואט ובבת אחת,
הצלילים עולים והלב נרעד
נישאים הם סחור וסחור
הוא גיטרה היא כינור.



רגע, אז עכשיו אני צריכה לשנות את היוזר לmipBA ?

#10 FriendsFanatic

FriendsFanatic

    מה שצריך לקרות יקרה בכל דרך :)

  • רשומים+
  • 2576 הודעות:

פורסם 02/11/2008 - 12:57

לפחות לגבי בזיליקום - הוא מתקלקל מהר, ודורש המון התעסקות. אין לי כח להתעסקות כשהקוביות בקפואות של בזיליקום נותנות לי משהו שהוא מספיק טעים לי.


אה, לא התכוונתי לקוביות קפואות של בזיליקום, אלא לקוביות תיבול של תיבולית- בצל, פטריות, סיני ועוד כאלה. באלה הקפואים של דורות אני גם משתמשת והם עושים את העבודה יופי :)
אם תמשיכי לעשות מה שכבר עשית, תקבלי מה שכבר קיבלת

#11 mipmip

mipmip

    הבחורה עם הציפור

  • גנרלים בדימוס
  • 19316 הודעות:

פורסם 02/11/2008 - 16:18

אה, לא התכוונתי לקוביות קפואות של בזיליקום, אלא לקוביות תיבול של תיבולית- בצל, פטריות, סיני ועוד כאלה. באלה הקפואים של דורות אני גם משתמשת והם עושים את העבודה יופי :)


הקפואים של דורות הם מעולים. גם הבזילים וגם השום הם חברי קבע אצלי במטבח. במיחד עם השום שלא תמיד מתחשק לי להסתובב כל היום אחר כך עם אצבעות בריח של שום.
בלילות שישי, במוצאי שבת
אוהבים הרבה, מדברים מעט
מנגנים דואט ובבת אחת,
הצלילים עולים והלב נרעד
נישאים הם סחור וסחור
הוא גיטרה היא כינור.



רגע, אז עכשיו אני צריכה לשנות את היוזר לmipBA ?

#12 Romba

Romba

    3 שנים חיכיתי לרגע הזה ועכשיו... מה כותבים פה?

  • רשומים+
  • 585 הודעות:

פורסם 02/11/2008 - 22:18

הקפואים של דורות הם מעולים. גם הבזילים וגם השום הם חברי קבע אצלי במטבח. במיחד עם השום שלא תמיד מתחשק לי להסתובב כל היום אחר כך עם אצבעות בריח של שום.


היה ממש כיף לגלות את הקוביות הקפואות של דורות בסופר השכונתי שלנו אי שם בקנדה הרחוקה! זה באמת אחלה פטנט...

#13 Inanna

Inanna

    voodoo lady

  • רשומים+
  • 1906 הודעות:

פורסם 03/11/2008 - 01:23

אני מעדיפה תבלינים טחונים טרי או גרוסים טרי, כמה שפחות מעובדים ...
אז את התבלינים שאני אוהבת אני שומרת מיובשים בצנצנות וכשאני רוצה להשתמש אני כותשת במכתש ועלי או מגרסה
אני משתמשת בזרעי כוסברה/כמון/קצת הל למרקים, אורזים ותבשילים מיוחדים, אגוז מוסקט לפעמים לרטבים לפסטות
והריח של השוקו של שוקו מסיח את דעתי( :מרייר: ) אז אני לא מצליחה לחשוב על עוד דברים כרגע

"כל מי שרוצה, יכול לגעת בכוכבים.
אם ישים את כל ליבו וחייו למשימה- זאת רק שאלה של זמן"
אד אומה




<div align='right'>פורום אוכל ובישולים- everybody's gotta eat sometime

</div>


#14 omerle

omerle

    בתיאוריה אין הבדל בין תאוריה ומעשה, אבל למעשה יש

  • רשומים+
  • 4387 הודעות:

פורסם 03/11/2008 - 12:04

אני מעדיפה תבלינים טחונים טרי או גרוסים טרי, כמה שפחות מעובדים ...
אז את התבלינים שאני אוהבת אני שומרת מיובשים בצנצנות וכשאני רוצה להשתמש אני כותשת במכתש ועלי או מגרסה
אני משתמשת בזרעי כוסברה/כמון/קצת הל למרקים, אורזים ותבשילים מיוחדים, אגוז מוסקט לפעמים לרטבים לפסטות
והריח של השוקו של שוקו מסיח את דעתי( :מרייר: ) אז אני לא מצליחה לחשוב על עוד דברים כרגע


:אוףטופיק:
מה שלום המרק באמת?
"your mother was a hamster and your father smelled of elderberries"

דעותיי אמנם יכולות להשתנות אך לא העובדה שאני צודק

מוות הוא הדרך של החיים להגיד לך שאתה מפוטר

כך הפכתי ל trademark

המקום: ההפגנה
הזמן: היום אחה"צ, די תחילת ההפגנה
המשתתפים: אנוכי והרוקח
אנחנו מסתובבים לנו, ועל אחד הפסלים עומדת בחורה ועושה פויז (בלי אש). אני לרוקח: "תראה, היא עושה עומרלה!"
הרוקח: "אבל זה בלי אש. אולי נזרוק עליה בקבוקי תבערה?"
אני: "לא, זו לא הפגנה מהסוג הזה".


הג'אדגט שפיתחתי ל BGU Favorites :iGoogle

להספיק עד 2010...

#15 ~קוצי~

~קוצי~

    לא קוּצ'י ולא קוֹצי, זה קוּצִי!! תודה :)

  • רשומים+
  • 5405 הודעות:

פורסם 03/11/2008 - 13:10

השתמשתי בשישי בתערובת תבלין שאבא שלי הביא מאורוגוואי שקוראים לה אדובו (ADOBO) והיא ממש מדהימה על עוף ותפוחי אדמה, רק צריך להוסיף קצת מלח.
אם מישהו מכיר מקום שמוכרים אותה בארץ אשמח לשמוע :)

לסלט אנחנו מוסיפים לפעמים שום קצוץ (אפשר להמיס קוביה קפואה בשמן שמוסיפים לסלט, אבל לרוב זה לוקח יותר זמן מלקצוץ שתי שיניים) שמקפיץ אותו לשמיים.

-ירקות מבושלים? (משהו שכדאי להוסיף למים שבהם מבשלים?)

אני מוסיפה למים כף רוטב סויה של קיקומן, די בסיסי אבל ממש מוסיף ולרוב מספיק.
אפשר גם לגרר קינמון ואגוז מוסקט (קצת!) על ירקות מבושלים ולהוסיף לסיר בזמן הבישול כמה גרגרים של פלפל שחור.
נגה/מאיר אריאל

נגה היא לצידי ישנה
מי זה עכשיו בעדנה
מפשק את שפתיה
מי עושה לי טובות

נגה טוב לה עכשיו לצידי
מישהו שם בידי
יד אחת מידיה
מי עושה לי טובות

נגה אני רוצה
לראות לך את החלום
נגה לראות את זה אשר
משכין בך שלום
לומר לו תודה.

נגה כמה קשה לה לחיות
פעם רצתה להיות
בת מאה ליומיים
להיות נבונה.




0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים