פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון: האם היה קיצוץ בתפקיד ההשכלה?

מעבר לתוכן

משתמשים לא רשומים, שימו לב!

שונה הנוהל לגבי תגובות של אורחים, מעתה משתמשים לא רשומים יכולים לפרסם ולהגיב בפורום. אנא כתבו בשיקול דעת והימנעו מהשמצות.
  • 1
  • 2
  • (2 עמודים)
  • +

האם היה קיצוץ בתפקיד ההשכלה? דרוש הסבר.

#1 פורסם 31/10/2008 - 00:42 המשתמש אינו מחובר כעת   איתמר ש. אייקון

• \/.\/.\/.\/.\/.\/
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בגלריה
  • קבוצה: רשומים+
ראשי האוניברסטאות טוענים בסיכסוך הנוכחי שהאוצר הרשע* קיצץ בתקציב ההשכלה הגבוהה כ 30% משנת 2001, וזה בניגוד לאירופה בה חלה עליה בהשקעה של כ 30%, “עובדות” אלו הן ראיה למזימת פקידי האוצר - לייבש את האוניברסטאות ואז לכפות עליהן רפורמה כתמורה להחזרת תקציבים. למזלנו, תקציב המדינה, בניגוד לתקציב האוניברסיטה, הוא די שקוף - ואפשר לבדוק את הפרטים הללו.

פרופ' רבקה כרמי, נשיאת האוניברסיטה, חזרה על הטענה בישבת המועצה של האגודה. לאחר הישיבה כאשר ניגשנו אליה מספר סטודנטים, שאלנו האם בקיצוץ זה היא כללה את ההפחתה של שכר לימוד,(שהרי 2001 היא השנה שבה הממשלה החליטה על קיצוץ שכ”ל ב 26%) היא ענתה לנו במפורשות שלא. ההפחתה היא מתקציב המדינה בלבד.

אז הלכתי לבדוק ולהלן הנותנים, כולל קישור לתקציבים :

2007 – 6.05
2006 5.94
2005 5.7
2004 5.4
2003 5.8
2002 5.8
2001 5.32
2000 5.25

ויש גם גרף :
תמונה מצורפת

אשמח להסברים והבהרות.

*
אני מודה, זה מונח שלי..
אנשי אקדמיה ישראלים תומכים בחרם אקדמאי על ישראל - עד חיסולה של המדינה.

ציטוט

המדען המתאר אירועים היסטוריים פרי דמיונו הקודח, או עמיתו הקורא להחרמת ישראל מסיבות פוליטיות אינם מציגים תזות מלומדות וממוסמכות. משקלן המדעי שווה בערכו לקביעה שמרצים למדע המדינה מעדיפים לאכול סנדוויץ’ עם גבינה צהובה.

קשה להאמין שהתשוקה לסנדוויץ’ עם גבינה צהובה היא עילה לקידומו האקדמי של מרצה עלום שם במדע המדינה. ללא ספק היא מגבירה את סיכוייו לזכות בתואר “אוויל אקדמי משריש”.
~ד"ר יריב בן אליעזר

הבלוג המחודש.
0

#2 פורסם 31/10/2008 - 00:54 המשתמש אינו מחובר כעת   mipmip אייקון

• הבחורה עם הציפור
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • קבוצה: מנהלי פורום
אתה חילקת את התקציב לפי סטודנטים?
כי זה יפה מאוד להרואת שהתקציב עלה רק שאם מספר הסטודנטים עלה פי שתיים אז זה לא ממש רלוונטי...

קח בחשבון שבכמה שנים האחרונות הצטרפו כמה אלפי סטודנטים למערכת האקדמית בארץ ביחס למה שהיה קודם לכן (סדר גודל של אוניברסיטה בינונית)

(ובלי קשר ביטלו 600 תקנים של מרצים, גם כן סדר גודל של אוניברסיטה בינונית).
From this moment as long as I live
I will love you, I promise you this
There is nothing I wouldn't give
From this moment on

You're the reason I believe in love
And you're the answer to my prayers from up above
All we need is just the two of us
My dreams came true because of you

רגע, אז עכשיו אני צריכה לשנות את היוזר לmipBA ?
0

#3 פורסם 31/10/2008 - 01:01 המשתמש אינו מחובר כעת   איתמר ש. אייקון

• \/.\/.\/.\/.\/.\/
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בגלריה

צפה בהודעהmipmip, בתאריך 30/10/08 , 23:54, אמר/ה:

כי זה יפה מאוד להרואת שהתקציב עלה רק שאם מספר הסטודנטים עלה פי שתיים אז זה לא ממש רלוונטי...

קח בחשבון שבכמה שנים האחרונות הצטרפו כמה אלפי סטודנטים למערכת האקדמית בארץ ביחס למה שהיה קודם לכן (סדר גודל של אוניברסיטה בינונית)

1. זו לא היתה הטענה שלה.
2. איך את סופרת סטודנטים? גם את המכללות המתוקצבות תכניסי לממוצע? זה לא בדיוק מדוייק כי המכללות מקבלות תקציב הרבה יותר קטן מהאוניברסיטה.
3. אם נסכים לדרך שאת אומרת וחישוב יראה שתוספת הסטודנטים הובילה למצב של קיצוץ 30% בתקציב פר סטודנט, זה יהיה קיצוץ שאחראית עליו הכנסת וכל ח"כ שהצביע בעד, ולא האוצר.
4. לפי הועדות של דוח שוחט, משנת 1997 עד 2007 חל גידול של כ 100% במספר הסטודנטים - זאת אומרת שגם בהכנסות מסטודנטים היתה עליה שצריך לקזז איכשהו.

ציטוט

המדען המתאר אירועים היסטוריים פרי דמיונו הקודח, או עמיתו הקורא להחרמת ישראל מסיבות פוליטיות אינם מציגים תזות מלומדות וממוסמכות. משקלן המדעי שווה בערכו לקביעה שמרצים למדע המדינה מעדיפים לאכול סנדוויץ’ עם גבינה צהובה.

קשה להאמין שהתשוקה לסנדוויץ’ עם גבינה צהובה היא עילה לקידומו האקדמי של מרצה עלום שם במדע המדינה. ללא ספק היא מגבירה את סיכוייו לזכות בתואר “אוויל אקדמי משריש”.
~ד"ר יריב בן אליעזר

הבלוג המחודש.
0

#4 פורסם 31/10/2008 - 01:20 המשתמש אינו מחובר כעת   mipmip אייקון

• הבחורה עם הציפור
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג

צפה בהודעהאיתמר ש., בתאריך 31/10/08 , 0:01, אמר/ה:

4. לפי הועדות של דוח שוחט, משנת 1997 עד 2007 חל גידול של כ 100% במספר הסטודנטים - זאת אומרת שגם בהכנסות מסטודנטים היתה עליה שצריך לקזז איכשהו.

אם נניח ששנה באוניברסיטה עולה 25,000 ש"ח שמתוכן נגיד 10,000 הסטודנט משלם (וזו הערכה גסה!) עדיין המדינה אמורה להוסיף 15,000 פר סטודנט לשנה!
אם המדינה מוסיפה פחות פר סטודנט (שזה למעשה מה שקרה) מי שצריך לממן את זה זה האוניברסיטאות וזה שווה ערך לירידה בתקציב.

בכל מקרה, אין לי כרגע אצלי את הנתונים המדוייקים, אבל על זה נאמר יש שלושה סוגי שקרים :"lies, damn lies, and statistics", כמעט על כל סטטיסטיקה שאתה תתן יהיה אפשר להביא סטטיסטיקה מקבילה שאומרת בדיוק הפוך.
וראינו את זה כבר אי אלו פעמים עם מערכת החינוך היסודי והתיכוני בארץ.
From this moment on

0

#5 פורסם 31/10/2008 - 01:40 המשתמש אינו מחובר כעת   עמית סלסהגאי אייקון

• משתמש והרבה...
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהmipmip, בתאריך 30/10/08 , 23:54, אמר/ה:

שאני אבין, את מנסה לסתור את הטענה שלו או לחזק אותה?
אם מספר הסטודנטים עלה ומספר המרצים ירד, זה אומר שההוצאה פר סטודנט היא קטנה יותר.

אז התקציב שלהם בעצם גדל אפילו יותר ממה שהגרף מציין.
ווב דקור - מומחי אינטרנט בקצות אצבעותייך
http://www.webdecor.co.il
0

#6 פורסם 31/10/2008 - 02:07 המשתמש אינו מחובר כעת   mipmip אייקון

• הבחורה עם הציפור
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג

צפה בהודעהעמית סלסהגאי, בתאריך 31/10/08 , 0:40, אמר/ה:

שאני אבין, את מנסה לסתור את הטענה שלו או לחזק אותה?
אם מספר הסטודנטים עלה ומספר המרצים ירד, זה אומר שההוצאה פר סטודנט היא קטנה יותר.

אז התקציב שלהם בעצם גדל אפילו יותר ממה שהגרף מציין.

למה? יש איזה קורלציה בין כמות המרצים וכמות הסטודנטים שאני מפספסת?
אם יש יותר סטודנטים יש יותר שעות לימוד, זה לא באמת משנה מי מלמד אותם.

וגם אם כן, מרצים זו ההוצאה היחידה של האוניברסיטה?
אין עוד הוצאות? אין מעבדות לתארים ראשונים? אין מלגות לסטודנטים לתארים מתקדמים? לא צריך עוד תרגולים לכל ההסטודנטים בתואר ראשון? לא צריך עוד שעות לימוד לכל הסטודנטים החדשים שהצטרפו? לא צריך לקנות ציוד, ולתחזק מעבדות שסטודנטים לתארים מתקדמים יוכלו לחקור בהם? לא צריך לקנות ספרים לספריה?

הסטטיסטיקה כמו שאני מכירה וזוכרת אותה (הנתונים הם ממה שאני זוכרת, אין לי את הזמן למצוא אותם כי אני צריכה להגיש תזה תוך כמה ימים. אם להיות כנים, אין לי זמן גם לדיון הזה..)
זה שההוצאות הקבועות נשארו קבועות, והאוצר נתן לאוניברסיטאות כסף כאילו מספר הסטודנטים הוא קבוע ולא בעלייה וזה הוביל לכל הקיצוצים שמדברים עליהם עכשיו (תקנים של מרצים, תרגוליפ, מעבדות וכן הלאה).
אתה מתאר את זה כאילו זה שני דברים שקרו במקביל וזה לא נכון - זה סיבה ותוצאה. לא היו תקציבים (האוניברסיטאות לא קיבלו כספים כמו שהם חשבו שהן יקבלו - בין אם בצדק ובין אם לא בצדק), ודרך התתמודדות היתה קיצוצים - קיצוץ בתקנים, קיצוץ בשעות תרגול, קיצוץ בנק"ז לתואר, וקיצוץ בקורסי בחירה. ופשוט הגענו לשלב שבו אם ימשיכו לקצץ בדברים האלה התארים לא יהיו שווים כלום. אז הגיע הזמן להתחיל לקבל תקציבים לפי סטודנטים בפועל, לא לפי כמות הסטודנטים שתוכנן שיהיו לפני 10 שנים.

(וזה בלי קשר לעובדה שאני חושבת שהאוניברסיטאות צריכות להראות בדיוק לאן כל הכספים שלהם יוצאים, ושצריך להעלות את שכר הלימוד, פשוט להגיד שהתקציב עלה ב20% זה טוב ויפה אבל אם כמותהסטודנטים עלתה ב100% אז תקציב שעלה ב20% זה לא בדיוק עוזר...)
From this moment on

0

#7 פורסם 31/10/2008 - 02:22 המשתמש אינו מחובר כעת   איתמר ש. אייקון

• \/.\/.\/.\/.\/.\/
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בגלריה
יש את המצגת הזו, שהכינו אותה במל"ג, הנתונים קצת יותר מפורטים, אבל שוב, לפי מה שאני מבין לא תואמים לנתונים של תקציב המדינה.
איפשהו יש טעות.

שקופית 4 קשורה לענייננו :

תמונה מצורפת

קובץ מצורף  ועדת_כספים_250608_BB.ppt (449.5K)
מספר הורדות: 116

ציטוט

~ד"ר יריב בן אליעזר

הבלוג המחודש.
0

#8 פורסם 31/10/2008 - 02:32 המשתמש אינו מחובר כעת   קקטוס אייקון

• Ghost in the Machine
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בגלריה
  • קבוצה: גנרלים בדימוס
מזכרוני המעורפל ממה שאמרה כרמי בנאום שלה, היא תיארה את "ההתייעלות" שהאוניברסיטאות חוייבו בהן, והסבירה שכמות הסטודנטים עלתה כדי להגדיל הכנסות והיא גם בפירוש הזכירה (וזה כתוב גם בדו"ח שלי) שמספר הסטודנטים עלה מבלי שתהיה עלייה מתאימה בתשתית ההוראה.
אם זה נכון, האוניברסיטאות הן אלה שצריכות לקחת אחריות על המצב הזה. אם האוצר נתן תקציב בהתאם לכמות סטודנטים קבועה, והאוניברסיטה משתמשת בתקציב הזה ומגדילה את מספר הסטודנטים שהיא מקבלת, התוצאה היא באחריותה.
מתקשים בקורסים מבוא לכלכלה א' או מבוא לכלכלה ב'? דברו איתי.

תמונה מצורפת

.Procrastinate now, don't put it off

צפה בהודעהBla-Bla, בתאריך 27/07/2010 - 01:57, אמר/ה:

*גם יפה, גם חכמה וגם מתרגלת בחסד. אני רוצה להיות כמוך.
0

#9 פורסם 31/10/2008 - 11:24 אורח - אורח/ת

• קבוצה: אורחים

צפה בהודעהקקטוסית, בתאריך 31/10/08 , 1:32, אמר/ה:

מזכרוני המעורפל ממה שאמרה כרמי בנאום שלה, היא תיארה את "ההתייעלות" שהאוניברסיטאות חוייבו בהן, והסבירה שכמות הסטודנטים עלתה כדי להגדיל הכנסות והיא גם בפירוש הזכירה (וזה כתוב גם בדו"ח שלי) שמספר הסטודנטים עלה מבלי שתהיה עלייה מתאימה בתשתית ההוראה.
אם זה נכון, האוניברסיטאות הן אלה שצריכות לקחת אחריות על המצב הזה. אם האוצר נתן תקציב בהתאם לכמות סטודנטים קבועה, והאוניברסיטה משתמשת בתקציב הזה ומגדילה את מספר הסטודנטים שהיא מקבלת, התוצאה היא באחריותה.

אם אני זוכרת נכון יש פה שני נושאים - שחיקה של התקציב וחלוקתו פר סטודנט. ייתכן שהתקציב עלה בגודלו בשקלים, אך איך הוא נראה ליד המדד? לא חישבתי, אבל בהחלט ייתכן שהוא נשחק וכן מהווה קיצוץ.
דבר שני - לומדים יותר סטודנטים. ממה שאני מכירה, חלק מהכסף שהאוניברסיטה מקבלת הוא פר סטודנט שמסיים וחלקו גלובלי. אז יותר סטודנטים = יותר כסף המתקבל פר סטודנט וחלוקה של הסכום הגלובלי על יותר אנשים. לא מכירה את החישובים הנ"ל, אבל אני כן מאמינה לוועדת שוחט, שרת החינוך וור"ה שאכן התקציב פחת (במיוחד שוחט).
אני בטוחה שהמצב הוא שהאוניברסיטאות אכן מבזבזות בצורה מעט לא אחראית, אבל גם האוצר קיצץ בצורה לא אחראית, אחרת הרמה לא הייתה מתדרדרת כמו שניתן לראות בשנים האחרונות.
0

#10 פורסם 31/10/2008 - 11:31 המשתמש אינו מחובר כעת   דורון סער אייקון

• ההבדל היחיד בין פוליטיקאי לבין המשיח הוא בלוחות הזמנים
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהאיתמר ש., בתאריך 31/10/08 , 1:22, אמר/ה:

יש את המצגת הזו, שהכינו אותה במל"ג, הנתונים קצת יותר מפורטים, אבל שוב, לפי מה שאני מבין לא תואמים לנתונים של תקציב המדינה.
איפשהו יש טעות.

שקופית 4 קשורה לענייננו :

קובץ מצורף תקציב_עפי_מלג.png

קובץ מצורף ועדת_כספ...50608_BB.ppt

לא ברור במצגת למה הכוונה "תקציב רגיל מקורי". יש גם תקציב לא רגיל משומש?
0

#11 פורסם 31/10/2008 - 14:40 אורח - לא מגיב לענין

צפה בהודעהדורון סער, בתאריך 31/10/08 , 10:31, אמר/ה:

לא ברור במצגת למה הכוונה "תקציב רגיל מקורי". יש גם תקציב לא רגיל משומש?

צחוקים.
0

#12 פורסם 31/10/2008 - 15:57 המשתמש אינו מחובר כעת   דורון סער אייקון

• ההבדל היחיד בין פוליטיקאי לבין המשיח הוא בלוחות הזמנים
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהלא מגיב לענין, בתאריך 31/10/08 , 13:40, אמר/ה:

צחוקים.

זה פשוט הדרך להסביר את הסתירה בנתונים.
האוצר מפרסם את התקציב הכולל, ואילו האוניברסיטאות מפרסמות רק חלק ממנו.
0

#13 פורסם 01/11/2008 - 08:59 המשתמש אינו מחובר כעת   omerle אייקון

• בתיאוריה אין הבדל בין תאוריה ומעשה, אבל למעשה יש
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • צפה בגלריה
אגב, תהיה מבחינת הקשר בין תקציב לרמת ההשכלה הגבוהה:
האם הקשר הוא ישיר בין גודל התקציב לאיכות ההוראה?
האם אותו מרצה טוב יוריד בכוונה את הרמה של ההרצאות שלו אם השכר שלו ישחק?
האם מרצה רע ישנה את דרכיו אם יקבל עוד 300 ש"ח בחודש?

ואם האוניברסיטה מכניסה 100% יותר סטודנטים ב 10 שנים, עד כמה יעזרו מבנים חדשים בהודרת הצפיפות בכיתות? עד כמה יגדל הסגל של קורסים כאלה ואחרים ויתן מענה יותר טוב? ושוב, האם הגדלת סגל הקורס בהכרח משפרת את הישגי הסטודנטים?

לטעמי זה קל מדי לכרוך את התקציב באיכות, אבל יש פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע על האיכות ואינם דורשים שינוי תקציבי
"your mother was a hamster and your father smelled of elderberries"

דעותיי אמנם יכולות להשתנות אך לא העובדה שאני צודק

מוות הוא הדרך של החיים להגיד לך שאתה מפוטר

כך הפכתי ל trademark

צפה בהודעהמשושית, בתאריך 26/4/07 , 1:13, אמר/ה:

המקום: ההפגנה
הזמן: היום אחה"צ, די תחילת ההפגנה
המשתתפים: אנוכי והרוקח
אנחנו מסתובבים לנו, ועל אחד הפסלים עומדת בחורה ועושה פויז (בלי אש). אני לרוקח: "תראה, היא עושה עומרלה!"
הרוקח: "אבל זה בלי אש. אולי נזרוק עליה בקבוקי תבערה?"
אני: "לא, זו לא הפגנה מהסוג הזה".

הג'אדגט שפיתחתי ל BGU Favorites :iGoogle

להספיק עד 2010...
0

#14 פורסם 01/11/2008 - 10:46 המשתמש אינו מחובר כעת   mipmip אייקון

• הבחורה עם הציפור
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג

צפה בהודעהomerle, בתאריך 1/11/08 , 7:59, אמר/ה:

ואם האוניברסיטה מכניסה 100% יותר סטודנטים ב 10 שנים, עד כמה יעזרו מבנים חדשים בהודרת הצפיפות בכיתות? עד כמה יגדל הסגל של קורסים כאלה ואחרים ויתן מענה יותר טוב? ושוב, האם הגדלת סגל הקורס בהכרח משפרת את הישגי הסטודנטים?

לטעמי זה קל מדי לכרוך את התקציב באיכות, אבל יש פרמטרים אחרים שיכולים להשפיע על האיכות ואינם דורשים שינוי תקציבי

לגבי השאלה הראשונה -
מרצה טוב לא יוריד בכוונה את רמת הלימוד שלו, ומרצה רע לא יעלה אותה בכוונה.
אתם מודדים כאן את המרצים לפי יכוללת הלימוד שלהם כשבעצם זה לא הדבר שבזכותו הם קיבלו את העבודה.
הם לא רוצים ללמד, הם חייבים. גם מישהו שממש ממש רוצה אם אין לו יכולות לימוד בסיסיות זה פשוט לא יעבוד. אני בטוחה שכולנו מכירים כמה מרצים כאלה.
מי שמקבל משרות באוניברסיטה הם החוקרים הטובים. ולהיות חוקר טוב לא אומר כלום על יכולתך כמרצה, זה סט שונה לגמרי של תכונות ולפעמים סותר.
אז כל עוד האוניברסיטה שמה את המחקר לפני ההוראה לא יהיה שיפור באיכות ההוראה.

הפתרון לגדעתי - גם ככה המרצים מקבלים תוספת שכר על השעות שהם מלמדים, אז פשוט לא להכריח אותם. ברגע שלא מכריחים אותם אפשר גם לא לתת לגרועים ללמד.
מי שרוצה שילמד ויקבל את התוספת, ומי שלא לא. עדיין יש להם כמה וכמה אינטרסים ללמד (מעבר למשכורת, הם יוכלו מהלימודים למשוך את הסטודנטים הטובים למעבדות שלהם - כי בלי סטודנטים טובים אין מעבדות אין מחקר אין גרנטים ואין מאמרים, ויש עניין של כבוד של "מרצה באוניברסיטה", ויש אפילו כמה שעושים את זה אידיאולוגית, כי חשוב להם לחנך את הדור הבא - נשבעת לכם!) רק שאז הם יהיו חייבים להתאמץ כדי ללמד כי אחרת יקחו מהם את זה.
המרצים יתמקדו בטח בקורסי הבחירה שזה התחומים שהם באמת אוהבים, קורסים ללא מרצים יקבלו מרצים מן החוץ, ואני בכלל חושבת שקורסי מבוא אין שום סיבה שמרצים ילמדו, עדיף לתת אותן לדוקטורנטים, אבל מילא.

לגבי השאלה השנייה -
הדבר הכי פחות בעייתי לאוניברסיטה זה לבנות מבנים חדשים. בניית מבנים חדשים נעשית מכספי תרומות. תורמים אוהבים לבנות בניינים חדשים כי אז יש בניינים עם השם שלהם עליהם. בדרך כלל בניינים חדשים זה ממש לא הבעיה. אתה תקבל כספי תרומות לבניית בניינים הרבה לפני שתקבל כסף לכל דבר אחר, כולל מלגות למעוטי יכולת או לסטודנטים לתארים מתקדמים או לציוד למחקר או לא יודעת מה.

אבל - כשמה שהקיצוץ בתקציב עושה זה מפחית בודקי תרגילים, כך שאתה לא יכול לקבל פידבק על מה שעשית, מפחית שעות תרגול כך שיש לך רק שעה תרגול במקום שעתיים, ויש 40 איש בכיתה במקום 25, מוריד לך נקודות מהתואר עבור אותו כסף (156 במקום 160 - זה פחות שני קורסים נוספים שהיית יכול/צריך ללמוד), וגורם למבחר קטן יותר של קורסי בחירה אז כן - קיצוץ בתקציב משפיע באופן ישיר על איכות ההוראה ואיכות התואר.
From this moment on

0

#15 פורסם 01/11/2008 - 10:52 אורח - אורח/ת

לא חושבת שהקשר נובע משכר המרצה אלא מבחינת תקציב האוניברסיטה. אני חושבת שההשפעה היא על גודל כיתות בהרצאות ובתרגולים, בדיקת/אי בדיקת תרגילים, תנאי/כמות מעבדות ותנאי העסקה של המרצה (מרצה מן החוץ לעומת מרצה עם קביעות).

דוגמא - אנחנו לומדים פיזיקה 2 (קורס עם 50% נכשלים אצלנו במחלקה) בכיתה של מעל ל 100 איש. בהצטרפות של הנכשלים משנים קודמות, גודל הכיתה יכול להגיע גם ל 150. האם איכות ההוראה הייתה משתפרת אם במקום כיתה של 150 היו שתי כיתות של 70 איש כל אחת? לדעתי עצם הקטנת הכיתה והקרבה למרצה וללוח תוכל לשפר את איכות השיעור (כי אי אפשר באמת לראות מה הוא כותב על הלוח מהשורה האחרונה באולמות של ביניין 26). כנ"ל לגבי תירגולים בהם אנו מוצאים את עצמנו יושבים על הרצפה כי אין אפילו מקום בכיתה. אם מאשרים 10 תרגולים של 15 איש כל אחד, או 5 תרגולים של 30 איש כל אחד, אין ספק שזה משפיע על יכולת הלמידה.

אני בטוחה שאתה צודק, אבל כיתות של 150-200 איש זה דבר בלתי נסבל וחצי מהכיתה לא מצליחה ללמוד. אז יכול להיות שיש עוד דברים שאפשר לשפר ללא תוספת תקציב, אבל אלו הדברים הגדולים.
0

• 1
  • 2
  • (2 עמודים)
  • +

תגובה מהירה

1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים

לוח שותפים באר שבע | דירות להשכרה בבאר שבע | עבודה בחו"ל | פירסום באתר
לימודי תעודה