מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

מה יש לארוחת ערב ?


11 replies to this topic

#1 קוקוס

קוקוס

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 471 הודעות:

פורסם 02/05/2009 - 20:39

אז כמו שהבטחתי לנבט, בא זמנה של שאלה שעלתה אצלי בעקבות שירשור המקושקשת ...

ארוחת הערב היא אחת מנקודות התורפה ביום אצלי. המטרה שלי היא לאכול מאכלים עם אחוזי שומן נמוכים ויחסית "בריאים" יותר (יותר חלבון פחות פחמימות/שומן וכו'). הבעיה שאני ממש לא מצליח לשמור על גיוון. כמה מקושקשת/חביתות/אומלטים אפשר לאכול ?

אז מה יש אצלכם לארוחת ערב? יש רעיונות ?

מתגעגעים לדיגר, באמפי,
הנסיך הפרסי ועוד... ועוד... ועוד... ?

אולדיז - נוסטלגיה ולתמידמעל 900 משחקים ישנים, הורדות, סיקורים, תמונות והכל בעברית !

#2 אורח - אורח - אורחת

אורח - אורח - אורחת
  • אורחים

פורסם 02/05/2009 - 21:28

אז כמו שהבטחתי לנבט, בא זמנה של שאלה שעלתה אצלי בעקבות שירשור המקושקשת ...

ארוחת הערב היא אחת מנקודות התורפה ביום אצלי. המטרה שלי היא לאכול מאכלים עם אחוזי שומן נמוכים ויחסית "בריאים" יותר (יותר חלבון פחות פחמימות/שומן וכו'). הבעיה שאני ממש לא מצליח לשמור על גיוון. כמה מקושקשת/חביתות/אומלטים אפשר לאכול ?

אז מה יש אצלכם לארוחת ערב? יש רעיונות ?



רעיונות:


שקשוקה- מאכל יחסית בריא
טוסטים- אפשר לגוון וגם להשתמש בגבינה צהובה 5% או בגבינת עיזים
טוסט "פיצה" מפיתה - גם אפשרי עם גבנצ 5% , רסק עגבניות, זיתים
פסטה עם רוטב שאין בו שמנת וחמאה
סלט גדול ומושקע, עם תוספות כמו תירס, גבינה בולגרית 5%, ביצה קשה, טונה
סלט פסטה קר, עם פלפלים קלויים, בזיליקום, בולגרית, זיתים שחורים
פשטידה עם ירק כלשהו

#3 thats me

thats me

    כסף

  • רשומים+
  • 2029 הודעות:

פורסם 04/05/2009 - 23:43

רעיונות:


שקשוקה- מאכל יחסית בריא
טוסטים- אפשר לגוון וגם להשתמש בגבינה צהובה 5% או בגבינת עיזים
טוסט "פיצה" מפיתה - גם אפשרי עם גבנצ 5% , רסק עגבניות, זיתים
פסטה עם רוטב שאין בו שמנת וחמאה
סלט גדול ומושקע, עם תוספות כמו תירס, גבינה בולגרית 5%, ביצה קשה, טונה
סלט פסטה קר, עם פלפלים קלויים, בזיליקום, בולגרית, זיתים שחורים
פשטידה עם ירק כלשהו



דגים מוכנים כבר כמו: מטיאס, הרינג,דג מעושן
נתח פילה אמנון/ מושט/זהבון וכו'...- ממש 5 דק' עבודה ועוד 10 בטוסטר (בערך)

סלטי גבינה למינהם: גביע אשל + כמה כפות נדיבות של גבינה לבנה לחתוך פנמה מלפפון לקוביות ובצל ירוק, מלח פלפל - ממש גן עדן (לאלו שרוצים לשדרג אז אפשר להשתמש בגבינת שמנת, אבל ממש לא הכרחי אני אוהבת את המתכון המקורי)

פלפלים ממולאים בגבינה

אנטי פסטי (יש אנשים שאוהבים את זה)

להכין פשטידת קישואים (קישור בהמשך)- ולאכול חתיכה הגונה עם ירקות

זה מה שקופץ לי לראש עכשיו אבל יש עוד הרבה

קבצים מצורפים



#4 spring spirit

spring spirit

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 358 הודעות:

פורסם 05/05/2009 - 01:26

אם גם מארחים חברים, אפשר להכין אחלה סלט שנקרא "סלט תירס מוקפץ"

וכן, כפי שבטח הבנתם מהשם שלו, צריך ווק בשביל להכין אותו (אבל קטן עלינו הענין הזה, נכון?).

מטגנים בווק:
קוביות מבצל אחד
קוביות מגמבה אחת
תירס (ללא מים) מקופסת שימורים
פטריות חתוכות מקופסה שימורים אחת (הקופסאות הקטנות).

תיבול:
כמון (חובה!), פלפל שחור, מלח, שמיר יבש, מרק עוף (למי שלא מפחד ממונוסודיום גלוטמט).

לאט לאט אפשר להוסיף את המים של התירס כדי שהסלט לא ישרף.
לא צריך את כל המים, לשים במנות מדודות.

טעים גם חם, וגם קר.
אנושית, אנושית מדי

#5 PalTeam

PalTeam

    כסף

  • רשומים+
  • 1149 הודעות:

פורסם 05/05/2009 - 02:35

אנחנו מכינים "סלט של רוסים" (אני החלטתי שככה קוראים לו, אפילו שניתקלתי בו לראשונה בצבא..).

קופסת פיטריות משומרות
קופסת תירס משומר
מיונז (זה מספיק חלבון בשבילך?)
מלח

מערבבים הכל ואוכלים. <:-)


עוד משהו שאני אוכלת לארוחת ערב שאני יודעת שבחיים לא יכנס אל קוקוס הביתה, אבל למען הדורות הבאים-
מלוואח!!

יאמ יאמ!

מכינים טוב מצד אחד, הופכים לצד שני.
בחצי ממנו שמים מה שרוצים (קטשופ, גבנ"צ, זיתים וכו')
סוגרים עם החצי השני ומכינים טוב טוב.
אוכלים!

מלוואח קינוח- במקום מילוי מלוח שמים שוקולד נוטלה (או השחר- מה שהולך..)
מכינים כרגיל ומלמעלה מפזרים קצת קוקוס :D

#6 אורח - אורח/ת

אורח - אורח/ת
  • אורחים

פורסם 05/05/2009 - 15:21

הנה עוד כמה רעיונות:

- סלט תפוחי אדמה - יש את הגרסה הסטנדרטית, מה שמכונה "סלט רוסי" (תפוחי אדמה מבושלים, גזר, אפונה, מלפפונים בחומץ ומיונז) אבל בחיפוש קצר באינטרנט תוכל למצוא עוד כל מיני רעיונות אלטרנטיביים לסלטים עם תפו"א (למשל ברוטב חרדל וכו')
- סלט פסטה
- סלט ניסואז (עם טונה, שעועית ירוקה וביצה קשה)
- תפו"א או בטטה אפויים בתנור (או במיקרו)... הכוונה היא לבשל אותם סגורים (אם בתנור אז מומלץ לעטוף בנייר כסף)... אחרי שהתפו"א מוכן חותכים אותו לאמצע ושמים מעל קצת גבנ"ץ מגורדת או שמנת... זה ממש טעים...
- בכלל, אפשר להפוך סלט לארוחה שלמה עם מוסיפים לו טונה, סרדינים, גרגרי חומוס (מקופסאת שימורים) או כל דבר אחר שאוהבים
- סלט טונה - טוחנים בבלנדר תכולה של קופסאת טונה במים (מסוננת כמובן) עם קצת מיונז, גזר וסלרי ואוכלים עם קצת לחם וסלט
- לימים הקרים יותר - גם דייסת גרנולה יכולה להיות ארוחה טעימה ומשביעה לא. ערב

#7 CoccinellaSeptempunctata

CoccinellaSeptempunctata

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 441 הודעות:

פורסם 05/05/2009 - 22:51

אז מה יש אצלכם לארוחת ערב? יש רעיונות ?

זה פחות או יותר הדברים שאני אוכלת בערב, בוריאציות שונות ובהרכבה שונה, דברים פשוטים מהירים כי אף פעם אין לי זמן להכין ארוחת ערב כמו שצריך

חביתה
גבינה לבנה
ירקות-סתם חתוכים או לא חתוכים או בתור סלט מושקע
מלוואח עם רסק+ ביצה קשה
סלמון מעושן
טונה
כוסמת
טוסט
פסטה עם איזה רוטב תלוי אם היה זמן להכין :)

מקנחת עם איזה מעדן
פירות יבשים

#8 קוקוס

קוקוס

    לא סתם ברונזה - רשום+!

  • רשומים+
  • 471 הודעות:

פורסם 06/05/2009 - 01:11

ואוו תודה על כל התגובות, רק מנבט אני קצת מאוכזב ... ציפיתי לאיזה הודעה משודרגת ...

אז כמו שפלטים אמרה - קוקוס לא אוכל מלאווח (גם אם מפוזר מעלייו קוקוס למעלה !) וככה גם וויתרתי על בורקסים, טוסטים מגבנ"צ ופיצות-פיתות ...
מה שכן אני דווקא כן בעד רעיונות של מוצרי חמם-הגש שעומדים בתקן של הרבה חלבון מעט שומן ... אם יש רעיונות אז בכיף ... (אני בנתיים אוכל הרבה שניצל תירס בערבים)

אהבתי את הרעיון של הפסטה עם הפלפלים אפשר לפרט ?

לא אוהב פשטידות, דייסה (בוואחס ...) ותפוחי אדמה (תפו"אים אני אוהב, אבל אני לא מרשה לעצמי) ..אגב איך עושים אנטיפסטי כהלכתו ? וסחטיין על הסלט תירס ...

עוד רעיונות (אם גבינות - אז מתחת לחמש אחוז שומן) יתקבלו בברכה.

המשך שרב נעים לכולם ...

מתגעגעים לדיגר, באמפי,
הנסיך הפרסי ועוד... ועוד... ועוד... ?

אולדיז - נוסטלגיה ולתמידמעל 900 משחקים ישנים, הורדות, סיקורים, תמונות והכל בעברית !

#9 אורח - שושה

אורח - שושה
  • אורחים

פורסם 07/05/2009 - 13:57

היי,
אפשר מתכונים לדגים שהצעתם?
אני רוצה להכניס יותר דגים לתפריט שלי.. זה גם בריא מאוד וגם לא רע בכלל..
תקחו בחשבון שבחיים לא הכנתי דגים, אז בבקשה הוראות מפורטות :)

תודה רבההה!

#10 PalTeam

PalTeam

    כסף

  • רשומים+
  • 1149 הודעות:

פורסם 09/05/2009 - 19:33

היי,
אפשר מתכונים לדגים שהצעתם?
אני רוצה להכניס יותר דגים לתפריט שלי.. זה גם בריא מאוד וגם לא רע בכלל..
תקחו בחשבון שבחיים לא הכנתי דגים, אז בבקשה הוראות מפורטות :)

תודה רבההה!


קונים סלמון קפוא (בסופר)
מפשירים
שמים בנייר כסף על תבנית
מוסיפים חרדל גרגירים, דבש, מלחפלפל (או כל קומבינציה שנראית לך מתאימה- זעתר ונענע וכ')
סוגרים את נייר הכסף טוב
מכניסים לתנור לרבע שעה
נהנים++ מדג סלמון ללא מאמץ!

*תוספת- פירה :)

#11 אורח - כפריניה

אורח - כפריניה
  • אורחים

פורסם 09/05/2009 - 22:56

ארוחת הערב היא אחת מנקודות התורפה ביום אצלי. המטרה שלי היא לאכול מאכלים עם אחוזי שומן נמוכים ויחסית "בריאים" יותר (יותר חלבון פחות פחמימות/שומן וכו'). הבעיה שאני ממש לא מצליח לשמור על גיוון. כמה מקושקשת/חביתות/אומלטים אפשר לאכול ?

אז מה יש אצלכם לארוחת ערב? יש רעיונות ?

חלבונים אצלי זה בעיקר קטניות מסוגים שונים. אני מאוד אוהבת לתקתק דאל עדשים בערב, עם קצת אורז, משביע, קל להכנה ובד"כ נשאר מספיק למחר בערב. אפשר גם סלטי קטניות מונבטות (או מבושלות).

תבשיל עדשים: להשרות עדשים במים ולהחליף את המים פעמיים לפחות במהלך ההשרייה (לא צריך יותר מחצי שעה השרייה). לסנן היטב ולהתחיל לבשל.
לטגן בצל במעט מאוד שמן על אש בינונית או נמוכה עם מקל קינמון, עלה דפנה, תרמילי הל ומסמרי ציפורן. כשהבצל מזהיב אפשר להוסיף שום כתוש ולהוציא את כל התבלינים. להוריד את האש ולהוסיף עגבניה חתוכה לקוביות קטנות.
לחכות שהעגבניה תשנה צבעה (נהיית קצת פחות מבריקה ויותר כתומה מאדומה) ואז להוסיף את התערובת הזו לעדשים.
כשהעדשים מתחילים להתפרק והתבשיל המבעבע נהיה סמיך אפשר להוסיף מלח, פלפל, כמון וקצת קארי. טיפה סוכר זה גם תוסף חשוב מאוד, זה הזמן. כשהתבשיל מגיע לדרגת הסמיכות הרצויה יש להוריד מהאש ולשים מלוא הכף מעל תלולית אורז.
מתאים לכל סוגי העדשים, לוביה, פול, שעועית (ואז צריך יותר משעה השרייה) וכו'.

(דרך אגב, אני יודעת שזה נשמע כמו הרבה שלבים אבל אחרי שעושים את זה פעם-פעמיים זה נהיה קל מאוד להכנה ואפשר להשאיר על האש וללמוד במטבח עד שמוכן ואז רק מתקנים תיבול ונהנים :) )

סלטים של קטניות, אתן פה דוגמה, אפשר לעשות מלאנת'לפים גרסאות:
קטניות מונבטות/ מבושלות היטב
חיטה מבושלת היטב
תרמילי אפונה ירוקה/ שעועית ירוקה
נבטים חמודים
פטריות טריות חתוכות לפרוסות
קוביות עגבניה
בצל ירוק
פטרוזיליה/ כוסברה
בורגול/ קוסקוס
תירס טרי/ מקופסה

לערבב הכל, לשים קצת שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ולאכול.

(בפורטוגל הכרתי בחור שהיה פותח את הבוקר עם סלט כדלקמן: חומוס מקופסת שימורים אחת, תירס מקופסת שימורים אחת, עגבניה אחת חתוכה לקוביות, מלח, פלפל, שמן זית. כל בוקר, כל בוקר, כל בוקר... בסוף ניסיתי גם והיה לי טעים. אז התחלתי לשדרג עם כל מיני דברים אחרים ועם מצרכים שלא יצאו משימורים. זה תמיד יוצא טעים. לא משנה מה שמים בפנים :) )

..אגב איך עושים אנטיפסטי כהלכתו ? ...

אנטיפסטי כהלכתו

#12 אורח - שושה

אורח - שושה
  • אורחים

פורסם 10/05/2009 - 00:07

קונים סלמון קפוא (בסופר)
מפשירים
שמים בנייר כסף על תבנית
מוסיפים חרדל גרגירים, דבש, מלחפלפל (או כל קומבינציה שנראית לך מתאימה- זעתר ונענע וכ')
סוגרים את נייר הכסף טוב
מכניסים לתנור לרבע שעה
נהנים++ מדג סלמון ללא מאמץ!

*תוספת- פירה :)


מעולה!!!
תודה, מחר אני הולכת לקנות!!!



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים