מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

שעועית ירוקה ופטריות- תוספת נחמדה לאורז


2 replies to this topic

#1 Ray of Light

Ray of Light

    מתחיל/ה להבין בדיחות פורום

  • רשומים
  • 119 הודעות:

פורסם 07/05/2009 - 16:18

לפעמים פשוט נמאס מאורז לבד ולכן אני נוהגת כל פעם להוסיף לו משהו חדש..
לאחרונה התחלתי להקפיץ שעועית ופטריות עם מעט שמן שומשום וזה יוצא ממש נחמד.

המצרכים:
חצי חבילת שעועית ירוקה מוקפאת
פטריות שמפיניון טריות/ בקופסת שימורים
1 בצל
(אפשר גם בצל ירוק)
2 כפות שמן שומשום
פירורי שומשום
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים על ווק מעט שמן זית.
חותכים בצל בינוני לקוביות קטנות, מכניסים לווק ומערבבים היטב.
לאחר שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הפטריות והשעועית ומערבבים היטב (אין צורך להפשיר מראש את השעועית). במידה ורוצים בשלב זה מוסיפים את הבצל הירוק.
לאחר כ2 דקות מוסיפים 2 כפות שמן שומשום ואפשר גם להוסיף פירורי שומשום. להוסיף מעט מלח (כי שמן השומשום מלוח גם הוא) ופלפל שחור.
ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית נהיית מוכנה- לא רכה מדי אבל לא קשה מדי, והפטריות אמורות להיות זהובות.
סה"כ בערך 10 דקות על המחבת. ממש פשוט וטעים :)
בתאבון

* יש לציין כי יש הנוהגים לבשל את השעועית לפני.. אני מעדיפה שלא.

#2 ~קוצי~

~קוצי~

    לא קוּצ'י ולא קוֹצי, זה קוּצִי!! תודה :)

  • רשומים+
  • 5405 הודעות:

פורסם 08/05/2009 - 00:09

לפעמים פשוט נמאס מאורז לבד ולכן אני נוהגת כל פעם להוסיף לו משהו חדש..
לאחרונה התחלתי להקפיץ שעועית ופטריות עם מעט שמן שומשום וזה יוצא ממש נחמד.

המצרכים:
חצי חבילת שעועית ירוקה מוקפאת
פטריות שמפיניון טריות/ בקופסת שימורים
1 בצל
(אפשר גם בצל ירוק)
2 כפות שמן שומשום
פירורי שומשום
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים על ווק מעט שמן זית.
חותכים בצל בינוני לקוביות קטנות, מכניסים לווק ומערבבים היטב.
לאחר שהבצל נהיה שקוף מוסיפים את הפטריות והשעועית ומערבבים היטב (אין צורך להפשיר מראש את השעועית). במידה ורוצים בשלב זה מוסיפים את הבצל הירוק.
לאחר כ2 דקות מוסיפים 2 כפות שמן שומשום ואפשר גם להוסיף פירורי שומשום. להוסיף מעט מלח (כי שמן השומשום מלוח גם הוא) ופלפל שחור.
ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית נהיית מוכנה- לא רכה מדי אבל לא קשה מדי, והפטריות אמורות להיות זהובות.
סה"כ בערך 10 דקות על המחבת. ממש פשוט וטעים :)
בתאבון

* יש לציין כי יש הנוהגים לבשל את השעועית לפני.. אני מעדיפה שלא.

זה באמת מעולה, אפשר להוסיף (או להחליף את הפטריות למשל) בקוביות של לבבות ברוקולי, אספרגוס טרי (לחתוך לכמה חלקים), קוביות נקניק או טבעות של נקניקות קטנות...
אין על שעועית ירוקה, אחד הדברים האהובים עלי :)
נגה/מאיר אריאל

נגה היא לצידי ישנה
מי זה עכשיו בעדנה
מפשק את שפתיה
מי עושה לי טובות

נגה טוב לה עכשיו לצידי
מישהו שם בידי
יד אחת מידיה
מי עושה לי טובות

נגה אני רוצה
לראות לך את החלום
נגה לראות את זה אשר
משכין בך שלום
לומר לו תודה.

נגה כמה קשה לה לחיות
פעם רצתה להיות
בת מאה ליומיים
להיות נבונה.

#3 nnnetaly

nnnetaly

    I ain't lost, just wandering

  • גנרלים בדימוס
  • 16182 הודעות:

פורסם 08/05/2009 - 04:07

נשמע טוב. אנסה בקרוב :D תודה!


תמונה מצורפת




הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים