מעבר לתוכן


תמונה

הכשרת ושימוש במיקרוגל


1 reply to this topic

#1 LiraNAtioN

LiraNAtioN

    פשוט מסובך...

  • רשומים+
  • 2274 הודעות:

פורסם 06/03/2005 - 18:35

כבוד הרב , שלום !
במטבח שלי ישנו מיקרוגל שהובא מבית שלא מקפידים בו על כשרות ולכן עלו בי מספר תהיות לגבי השימוש במיקרוגל .
האם יש צורך להכשיר מיקרוגל ?? אם כן - איך ?
האם צריך להגדיר מראש על מיקרוגל כ"בשרי/חלבי" ?
אם לא - מה ואם בכלל צריך לעשות בין חימום של משהו בשרי לחלבי ?
שמעתי כל מיני דעות . האחת : לשים כוס/צלוחית עם מים וסבון ולחמם בחום מקסימלי במשך כדקה (בין בשר לחלב)
השנייה: לחמם בתוך שקית פלסטיק שתהיה סגורה .
בקיצור , אשמח להבהרה בנושא !
גם אם נראה רע, הכל לטובה!
הכל לטובה הוא עניין מהותי ביהדות, אתם מוזמנים לצפות בכמה שיעורי תורה או לצפות בסרטי ילדים מצחיקים שילמדו אתכם את התורה כולה מבראשית על רגל אחת.



שיהיה לך יום-הולדת שמח!

השירים האחרונים שפירסמתי: "שורש הנשמה" , הכל לטובה.
מכון מאיר, הבית שלך ללימודי יהדות.


#2 rabbigil

rabbigil

    רב הקמפוס

  • מנהלי פורום
  • 126 הודעות:

פורסם 07/03/2005 - 15:15

ב"ה

שאלה לרב

כבוד הרב , שלום !
במטבח שלי ישנו מיקרוגל שהובא מבית שלא מקפידים בו על כשרות ולכן עלו בי מספר תהיות לגבי השימוש במיקרוגל .
האם יש צורך להכשיר מיקרוגל ?? אם כן - איך ?
האם צריך להגדיר מראש על מיקרוגל כ"בשרי/חלבי" ?
אם לא - מה ואם בכלל צריך לעשות בין חימום של משהו בשרי לחלבי ?
שמעתי כל מיני דעות . האחת : לשים כוס/צלוחית עם מים וסבון ולחמם בחום מקסימלי במשך כדקה (בין בשר לחלב)
השנייה: לחמם בתוך שקית פלסטיק שתהיה סגורה .
בקיצור , אשמח להבהרה בנושא !


תשובת הרב

לגבי תנורי "מיקרו", יש לחלק בין תנור שיש בו השחמה לתנור שאין בו השחמה.
כדי להכשיר:
א. תנור עם השחמה, צריך הכשרה כתנור רגיל! פלוס מערכת מיקרו.
לכן הכשרתו: ניקוי היטב, המתנה 24 שעות, הגעלה.
א1. הכשרת צלחת הזכוכית: ניקוי היטב הגעלה במים רותחים וקרור במים קרים.
א2. ניקוי המיקרוגל לפי הוראת הניקוי של היצרן ,ניקוי העיגול עם הגלגלים
א3. להכניס כל פתוח עם כחצי ליטר מים.
א4. הפעלה עד לאידוי המים וההשחמה לכחצי שעה בתנור רגיל.
א5. תבניות ניקוי היטב וליבון ע"י מבער עד להאדמה

ב. מיקרו בלי השחמה: ניקוי היטב, המתנה 24 שעות, הגעלה.
ב1. הכשרת צלחת הזכוכית ותבניות: ניקוי היטב הגעלה במים רותחים וקרור במים קרים.
ב2. ניקוי המיקרוגל לפי הוראת הניקוי של היצרן ,ניקוי העיגול עם הגלגלים.
ב3. להכניס כל פתוח עם כחצי ליטר מים.
ב4. הפעלה עד לאידוי המים.



במיקרו גל ללא השחמה
בתנור רגיל, החום מתפשט מגוף החימום ומהדפנות פנימה, כך שהדפנות מתחממות.
ולכן דומה דינו לזה של סיר. לעומת זאת, במיקרוגל החום מתפשט מהמזון החוצה (עקב פעולת הרזוננס של גלי המיקרו על רמת האינרגיה הררוטציונית של מולקולות המים), והדפנות רק מושפעות מהאדים - ואינם מתחממות מצד עצמן. לכן קל דינו של המיקרוגל מדין התנור הרגיל ומדין המיקרו גל שיש בו השחמה.
החשש במיקרוגל הוא, שמא בעת הבישול הבשרי, למשל, יעברו אדים חמים ישירות מהמאכל לדפנות, ייספגו בתוכן, ובאותה דרך יחזרו ויאסרו את המאכל החלבי שיחומם לאחר מכן.

מומלץ כבתנור ליחד את המיקרו רק לבשרי או רק לחלבי, אנו רק בני אנוש ורבו הטעויות.


בשעת הדחק,
ניתן להשתמש באותו תנור מיקרוגל שהוא ללא השחמה. הן לבשרי והן לחלבי, בתנאים האלה:
יש לייחד מגשים- הצלחת המסובבת, שונים לשימוש חלבי ולשימוש בשרי (וכן ל'פרווה').
זאת, כדי למנוע גלישת שני סוגי המאכלים על אותו מגש, דבר העלול לאסור את האוכל הנמצא בכלי שעליו.
יש לכסות ולעטוף הרמטית ולכסות הרמטית, כדי למנוע אפשרות של מגע אדים חמים בדפנות התנור. רצוי שני כיסויים, ממליצים לעטוף בשקייות נילון גדולות (אין אני בקיא בכך, אך אולי יש חשש שבחום יהיה מעבר של מולקולות מהשקית למזון - אם שמים ישירות בשקיות ויש חשש למחלה הידועה מאכילת מולקולות אלו).
ולא להניח ישירות על הצלחת. מאכלי 'פרווה' אינם דורשים כיסוי גם למהדרין- אך ההרגלים חשובים ורבו המתבלבלים בגלל מראית עין.

הרב גיל
נ.ב
יש רבנים הממליצים להנמנע משימוש עקב בעיות הבטיחות - ('דליפות' קרינה).
גיל הכהן בליזובסקי
רב אוניברסיטת בן גוריון



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים