מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

מתכונים לאורז


38 replies to this topic

#1 גדיד22

גדיד22

    מתחיל/ה להתמכר לפורום

  • רשומים
  • 88 הודעות:

פורסם 24/01/2004 - 01:32

אם יש לכם מתכונים טובים לאורז (מכל הסוגים העיקר שיהיה טעים) אתם מוזמנים לרשום כי אני במצוקה..
אני אלוף הפינגווין הבלתי מעורער!!! (כי הראשון קובע...!!!)

#2 roeiamit

roeiamit

    מתחיל/ה להתמכר לפורום

  • רשומים
  • 76 הודעות:

פורסם 24/01/2004 - 12:28

תנסה לעשות אורז עלק סיני:
זורקים לווק (או סתם מחבת גדולה) כל מיני ירקות : אפונה, תירס, גזר חתוך קטן, גמבה, בצל, פטריות וכל מה שאתה אוהב, אבל חתוך קטן (גפרורים) ושווה פחות או יותר.
מתבלים לפי הטעם, אני מוסיפה רוטב סויה, טיפה שמן סומסום וצ'ילי מתוק. מקפיצים בערך דקה.
מוסיפים אורז קר (ומבושל) למחבת ומתקנים את התיבול.
מוסיפים ביצה אחת ו"מקשקשים" אותה יחד עם כל שאר העסק עד שהיא מוכנה
ובתאבון...
נ.ב לא מומלץ לנסות את העניין עם אורז חם, אלא רק כזה מהמקרר ואל תשאל אותי למה...

נוסף לזה, אפשר לעשות אורז עם מליון ואחת דברים לפי טעמך. פשוט תבשל את האורז לפי ההוראות, תזרוק אותו למחבת עם ירקות/תבלינים/ בשרים (כמו נקניקיות)-אין בזה הרבה אופציות הריסה, אפילו אם אתה גבר... ;)
פועלי כל העולם התאחדו !!!!

#3 גלי

גלי

    חיה בסרט

  • רשומים+
  • 3645 הודעות:

פורסם 25/01/2004 - 09:15

אז זהו שאם אתה מצליח כבר לעשות אורז- מכאן הדרך קלה לאללה (לי אין בעייה עם הרוטב, או התוספת אלא רק עם האורז..)

אורז עם ירקות
: אם מתעצלים ניתן לשפוך ישר את הירקות משקית ההקפאה של סאנפרוסט, להוסיף סויה , מלח, מעט מאוד אבקת מרק (כי אמא אומרת שזה לא בריא)
הכל בווק מתרכך ואז להוסיף את האורז המוכן.
אם לא מתעצלים - מדובר בכרובית, גזר,קישוא, בצל, הירוק הזה שנראה כמו כרובית, בכיף להכניס גם בטטה למתיקות.

אישית, לכל דבר אני מוסיפה שמנת מתוקה, זה מסמיך את הרוטב.

אורז ורוד: (על בסיס רוטב רוז'ה של הפסטה)
בצל 1 קצוץ
5-6 פטריות בדקיקות (טרי בריא או מקופסא -קצת יותר לפי הטעם)
כף רסק עגבניות
קצת בזיליקום, מלח פלפל, שוב - מעט אבקת מרק, פקפריקה אדומה מתוקה
ועל הכל כשזה כבר מריח טוב- אורז ואז שמנת מתוקה!
כשהכל מבעסבע ומריח עוד יותר טוב- לאכול.

אמא שלי מכינה הרבה אורז קארי בזמן האחרון, מכינים אורז -שמים בקדירה אבקת קארי ונגמר הסיפור. אנחנואוכלים את זה עם עוף או ירקות מאודים (שיוצא לי יותר טוב..)

אורז עם אפונה- (למדתי בטיול )-
זורקים את האפונה לתוך הסיר בו מתבשל האורז.
מוסיפים חמאה מלח ופלפל
ואוכלים .
האמת -אחד משני הבחורים ,שהכינו את האורז לומדים באוניברסיטה אז אני אנסה להכניס את המומחה. בקיצור- היה ממש טעים, אז עוד לא אהבתי בכלל אורז...

#4 amitrot

amitrot

    כסף

  • רשומים+
  • 1344 הודעות:

פורסם 17/02/2004 - 17:53

יש לי אחלה מתכון לאורז מהיר

מטגנים בצל
זורקים לסיר מיוחד למיקורגל (דבר גאוני גם אני חשבתי שזה ביזבוז,אבל מסתבר שאין על זה)
לתוך הסיר שופכים כוס אורז ושתי כוסות מים חמים (רותחים)- ניתן באותו יחס גם יותר.
שקדים קצוצים וצימוקים + אבקת מרק בצל + טבלית טיבול של קנור הודי.
מוספים 25 גר' מרגרינה . את כל זה שמים 15 דקות במיקרוגל. מערבבים בסוף ואוכלים משובח חבל לכם על הזמן .

נ.ב - ניתן לחתוך תפוחי אדמה לפרוסות דקות ולהכין בטוסטר אובן ולהוסיף אחרי שזה מוכן אחלה מאחלה.

תנסו את הקטע אם הסיר למיקרוגל אף אחד לאמרגיל שזה היה במיקרוגל וזה יותר טעים מכל שקית אחרת בתאבון - תכתבו לי איך יצא. <:-)
אי אפשר לאכול את העוגה כל הזמן.!

מי כאן ראה את דובי שלנו ? דובי הלך לאיבוד 0523252862
http://forum.bgu.co....mp;#entry213801

#5 ניסים

ניסים

    מריר ועצבני, אבל במרכז!

  • רשומים+
  • 4300 הודעות:

פורסם 15/07/2004 - 22:53

אפשר לבשל אורז כמו פסטה - מרתיחים הרבה מים, זורקים פנימה אורז, וכשהוא מוכן (תטעמו!) מסננים אותו...

חשוב לזכור לשטוף אותו קודם, אחרת הוא יוצא מגעיל.
זה טוב רק אם אחר כך מוסיפים לו משהו, או מטגנים אותו. סתם כאורז לבן הוא חסר טעם.

#6 iceman90

iceman90

    כסף

  • רשומים+
  • 1277 הודעות:

פורסם 15/07/2004 - 23:54

מה שרשור על אורז בלי ריזוטו ?
טוב, אז נתחיל במצרכים :
ליטר מרק עוף, בשר או ירקות, 25 גרם חמאה, בצל קצוץ,3 שיני שום קצוצות (עדיף טרי) 5 כוסות (250 גרם) אורז (לריזוטו עדיף), כוס יין לבן, פרמזן מגוררת להגשה

מחממים את המרק.
ממיסים את החמאה בסיר (בנפרד מהמרק כמובן) וזורקים פנימה את השום והבצל לכמה דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים עד שיתכסה בחמאה. אחרי זה מוסיפים את היין ומערבבים עד שהוא נספג.
מתחילים להוסיף את המרק בכמות של 1/3-1/4 כוס בכל פעם, ומערבבים עד שהמרק נספג. ממשיכים בפעולה עד שהמרק נגמר. הריזוטו מוכן כשהכמות האחרונה של המרק טרם נספגה לחלוטין. (מומלץ לכבות את האש ולהשאיר מכוסה ל 1/2 דקה עד דקה.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פרמזן (ומלח פלפל לפי הטעם כמובן)
בתאבון.


מטי.

To realize the value of ONE MONTH, ask a mother who gave birth to a premature baby.
To realize the value of ONE WEEK, ask an editor of a weekly newspaper.
To realize the value of ONE HOUR, ask the lovers who are waiting to meet.
To realize the value of ONE MINUTE, ask a person who missed the train.
To realize the value of ONE SECOND, ask a person who just avoided an accident.
To realize the value of ONE MILLISECOND, ask the person who won a silver medal in the Olympics.
Treasure every moment that you have!
Yesterday is history. Tomorrow is mystery.
Today is a gift. That's why it's called the present!!


#7 עדי.

עדי.

    מתחיל/ה להבין בדיחות פורום

  • רשומים
  • 111 הודעות:

פורסם 30/07/2004 - 19:24

אורז פרסי

ממלאים חצי סיר במים רותחים, מוסיפים כוס אורז (או יותר), חצי כפית כורכום ומלח לפי הטעם. מבשלים 6-7 דקות. מסננים את האורז ושוטפים אותו במים קרים.
קוצצים חצי חבילת שמיר דק דק, ומערבבים עם האורז, אפשר להוסיף גרגרי חומוס מבושל או גרגרי אפונה. מוסיפים חצי כפית מלח.
פורסים 3 תפוחי אדמה לפרוסות עבות, מפזרים עליהם קצת כורכום ומלח, שמים בסיר שמן (לא להתקמצן!), בעודו קר מסדרים את הפרוסות בתחתית הסיר, ומעל הכל שופכים את תערובת האורז. מבשלים על אש גבוהה במשך 15 דקות, ובמשך 15 דקות נוספות על אש נמוכה.

להגשה: מוציאים את האורז לקערה זמנית, מוציאים את תפוחי האדמה בעדינות מתחתית הסיר, מחזירים את האורז לסיר ומערבבים אותו עם השמן שנשאר.

מתכון שתמיד מצליח!
<:-)

#8 אורח - דפי

אורח - דפי
  • אורחים

פורסם 31/07/2004 - 16:38

טיפ לאורז הפרסי: לבשל אותו כשהסיר מכוסה עם מגבת (ישנה שלא איכפת ממנה...)- האורז יוצא פריך יותר
וחוץ מזה ככה פרסים אוטנטים מבשלים את זה...

#9 amitrot

amitrot

    כסף

  • רשומים+
  • 1344 הודעות:

פורסם 31/07/2004 - 16:53

טיפ לאורז הפרסי: לבשל אותו כשהסיר מכוסה עם מגבת (ישנה שלא איכפת ממנה...)- האורז יוצא פריך יותר
וחוץ מזה ככה פרסים אוטנטים מבשלים את זה...

האלה אם את יודעת למה הם עושים את זה? <:-)
אי אפשר לאכול את העוגה כל הזמן.!

מי כאן ראה את דובי שלנו ? דובי הלך לאיבוד 0523252862
http://forum.bgu.co....mp;#entry213801

#10 דורימת

דורימת

    לי די נחמד לי דווקא די נעים לשיר באוזנכם את השירים הכי פרועים

  • רשומים+
  • 4401 הודעות:

פורסם 17/10/2006 - 12:11

פשטידת אורז

נשאר אורז מאתמול?

רוקנו את תוכן הסיר לקערה,שיברו כמה ביצים לפי העין,הוסיפו מלח פלפל וקורקום, ערבבו טוב, חממו קצת שמן במחבת מחבת עמוקה עם פינות, צקו את האורז למחבת וישרו אותו הורידו את האש למינימום כסו ותנו לזה +-חצי שעה הפחו את הפשטידה עם צלחת אם הגוון חום והמרקם קריספי שיחקתם אותה אם לא כל הז*ן צד שני צריך בערך אותו זמן,חלקו לשמיניות או רבעים ובתאבון.
הקריקטורות שלי


"השעה לא תבוא עד שילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו בהם עד כדי כך שכאשר יסתתר יהודי מאחורי עץ או אבן יאומרו אלו מסלמי,עבד האל,ישמאחרי יהודי בואו והרגהו."

"הנביא" מוחמד


נואשון תעשה לי סלומון

גם אני עם נננואשון

תמונה מצורפת
דרקולאללה ציפור קטנה לחשה לי על הסיבות להיותך אנטיפט. :)

#11 דורימת

דורימת

    לי די נחמד לי דווקא די נעים לשיר באוזנכם את השירים הכי פרועים

  • רשומים+
  • 4401 הודעות:

פורסם 17/10/2006 - 13:33

טוב קראתי את השירשור והגעתי למסקנה שאתם צריכים מתכון טוב לאורז(סליחה על ההיתשאות אבל....)

אפשר לטגן בצל לטגן את האורז....... אם רוצים. שמים את כמות האורז הרצויה בסיר גם כל התוספות שעולות לכם ממלאים מים רותחים עד שתי ס"מ מעל האורז מלח פלפל אפשרי עלי דפנה קינמון ציפורן כורכום/ קארי מרתיחים על אש גבוהה ומכסה חצי סגור עד שהמים מגיעים לגובה האורז, מערבבים שמים ניילון על האורז או מגבת כמו שאמרו לפניי מנמיכים את האש למינימום ואף פחות מזה20 ד',לטעום אם לא מוכן לתת לזה עוד כמה דקות

*לא להוסיף מים

*לא לערבב אחרי הערבוב שכתבתי לפני זה אפשר אבל לא נותן הרבה

*קינמון וכורכום/ קארי אף פעם לא ביחד

*אורז בשמתי שולט(לפחות בסיגנון הזה)
הקריקטורות שלי


"השעה לא תבוא עד שילחמו המוסלמים ביהודים ויהרגו בהם עד כדי כך שכאשר יסתתר יהודי מאחורי עץ או אבן יאומרו אלו מסלמי,עבד האל,ישמאחרי יהודי בואו והרגהו."

"הנביא" מוחמד


נואשון תעשה לי סלומון

גם אני עם נננואשון

תמונה מצורפת
דרקולאללה ציפור קטנה לחשה לי על הסיבות להיותך אנטיפט. :)

#12 ענבלוש

ענבלוש

    I love to hate you

  • רשומים+
  • 781 הודעות:

פורסם 17/10/2006 - 15:06

טוב, אני עצלנית אבל יש לי מתכון קליל ופשוט לאורז-
שמים אורז בפיירקס (או בכל כלי עמוק שניתן לשים במיקרו) - לכוס אורז מוסיפים 2 כוסות מים רותחים (זה היחס המומלץ?!).
מכסים עם ניילון נצמד ועושים בו חורים בעזרת מזלג!
שמים במיקרו ל-6 דקות בחום גבוה, ואחרי השש דקות מוציאים, מוסיפים קצת בצל, תיבולית של קנור (עשבי תיבול) ומלח לפי הטעם.
מכניסים למיקרו ל-8 דקות בחום בינוני (חשוב מאוד), מוציאים, מוסיפים תירס מקופסא ומשאירים חמש דקות מכוסה (במכסה של הפיירקס או בצלחת). חשוב לציין שכדאי להשתמש באורז תוצרת חוץ - טילדה למשל).
כדי להשקיע בהגשה לוקחים צלוחית- ממלאים עד הסוף והופכים על צלחת - כך שיוצאת גבעה מסודרת. אפשר לקשט מסביב עם קצת רוטב סויה ולשים עלה נענע למעלה.
פשוט, קליל וטעים!

(במיוחד לסטודנטים רעבים ועצלנים כמוני). <:-)
ענבל, הו אני מבולבל, לא יכול להמשיך ככה הלאה...

#13 אורח - @Elichka@

אורח - @Elichka@
  • אורחים

פורסם 17/10/2006 - 16:59

אוקע מתכון חביב למדי, טעים מאוד, קל להכנה, מהיר. בקיצור, תנסו ותגידו לי מה דעתכם.

מרכיבים/כלים:
1. מרק בצל (נכון יש אבקת מרק עוף? אז באותן הסגנון אבקת מרק בצל)
2. אורז
3. סיר בינוני
4. עדשים כתומים

אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר במים (4-3 ס"מ מתחת לקצה), שמים על אש גדולה.
2. בזמן ההרתחה שופכים לקערה נפרדת אורז+עדשים (לפי העין. אפשר 3/4 אורז, 1/4 עדשים), שוטפים פעמיים במי ברז.
3. לאחר הגעת המים לרתיחה, מוסיפים כף גדושה של מרק בצל למים ומערבבים
<<טריק חביב לכל האנשים שלא רוצים להכביר בחריפות או לגרום לאורז להיות טפל. מרק הבצל מכיל מלכתחילה
מלח, פלפל ושאר תבלינים ערבים לחיך>>
4. מוסיפים את האורז עם העדשים, מערבבים.
5. מעבירים לאש קטנה ומידי פעם מערבבים כדי שלא יצאו גושים.
6. מבשלים עד אשר האורז תופח, נהיה סמיך, רך (אני מבשלת לפי העין ככה שזמן הבישול יוצא איזה 10-15 דק' מקסימום.)

להגשה, קוצצים פטרוזיליה טרייה, שום, עלי בזיליקום, מעט קטשופ ומוסיפים בשר/טונה. ובתאבון.

:וי:

#14 אורח - Guest

אורח - Guest
  • אורחים

פורסם 19/10/2006 - 15:01

לאורז בריא וטעים:
מטגנים בצל, מוסיפים שום, גזר מגורד, פטריות, רסק (ולא רסק!) עגבניות,
מוסיפים אורז מלא (יותר עדיף!), מטגנים אותו 2 דקות עם אבקת מרק, מלח, פלפל, פטרוזיליה,
מוספים 1/4 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מחכים כ- 40 דקות,
ו.. ואללה - יוצא אורז עשיר וטעים!!!

#15 zabot

zabot

    כל שיר חושף איזה סוד...

  • רשומים+
  • 11887 הודעות:

פורסם 26/12/2006 - 13:36

המתכון לאורז לבן אחד אחד (וגם המלצה לטעמים)- נשמע מסובך, אבל זה לא!

הכי חשוב במתכון הזה- בשלבים האחרונים לא פותחים את הסיר, לא מסתכלים, לא מסתקרנים, תתאפקו.

בסיר בינוני מטגנים משהו כמו 6 כפות שמן- עם קצת ניסוי וטעיה תגיעו לכמות הנכונה לסיר שלכם
אחרי שהשמן חם מוסיפים כוס אורז. גודל הכוס לא משנה, אבל היא קנה המידה שלכם למים.
מטגנים את האורז 3-4 דקות, עד שחלק ממנו מלבין. שימו לב לערבב כל הזמן עם כף עץ כדי שלא יחרך.
בזמן שהאורז מתטגן לו, מרתיחים מים בקומקום.
בדיוק (!) אחרי שהמים רותחים מוסיפים כוס ו-3/4 מהם לסיר.
מתחילים עם כוס אחת- מוזגים את המים לכוס שקודם השתמשתם למדידת האורז ומוסיפים לסיר.
זה ייעשה המון רעש, אל תיבהלו. תערבבו.
מוסיפים עוד 3/4 כוס.
מערבבים טוב טוב, נותנים לזה לרתוח כמה שניות (תוך כדי הערבוב)
אם אתם רוצים אורז לבן תדלגו על החלק של התבלון-

תבלון-
בשלב הזה- אם אתם רוצים- אני ממליצה להוסיף תבלינים של אורז שנמכרים בסופרים לפי משקל (יש כזו עמדת תבלינים). במיוחד מומלצים אלה עם הצימוקים או חמוציות או משהו, שמוסיפים מתיקות. מערבבים טוב בתוך המים והאורז הרותחים.

עם או בלי תבלון, אחרי שהעסק רתח משהו כמו 30 שניות מעבירים לאש קטנה מאוד, כמעט אפסית.
מכסים את הסיר בנייר כסף (כן!! ולא במגבת שתספוג נוזלים!) ואז במכסה, ואוטמים מסביב ע"י הצמדת נייר הכסף לסיר.

וכאן מגיע קטע ההמתנה-
האורז צריך להיות על אש קטנה 18 דקות. במהלך הזמן הזה לא נוגעים בו, לא פותחים אותו, לא מערבבים.כלום.
רק לוודא שהאש לא כובה.
אחרי 18 דקות מכבים את האש ונותנים לאורז לעמוד עוד 20 דקות בלי לפתוח אותו, ובלי לגעת בו.
כלומר- 38 דקות האורז נשאר מסתורי לעיניכם.


לאחר 20 דקות של המתנה מחוץ לאש פותחים את המכסה, מסירים את נייר הכסף, מערבבים עם מזלג ליצירת נפח.
בתאבון <:-)

טיפ לבעלי כירה חשמלית-
הבעיה איתה שלוקח לה זמן להתחמם ועוד יותר זמן להתקרר.
מה שאני עושה אצלי זה מדליקה את שתיהן- אחת לעוצמה גבוהה כדי לטגן, והשניה לעוצמה בינונית.
אחרי ששלב הטיגון הסתיים וצריך להעביר לאש קטנה, אני מנמיכה את הפלטה השניה לעוצמה נמוכה ומעבירה אליה את הסיר.
עובד פלא! :)

"אהבה לפי דעתה זה ממש מצב הרסני: שניים זרים שפתאום רואים אחד את השני, או לא ממש רואים, מריחים, ותוך כלום נהיים מחוברים יותר מאח ואחות. מתחילים לישון יחד באותה המיטה אפילו שהם לא מאותה המשפחה. והרבה פעמים אלה שניים שהם לא ידידים לא מכירים לא חברים ורק שפוטים אחד על השניה, ושיהרס כל העולם. ובאמת, תסתכלי איזה הרס. מתים מאהבות אולי יותר הרבה ממה שמתים מסמים. אולי צריכים שיהיה גם לזה מסלול גמילה".

(אל תגידי לילה, עמוס עוז, עמ' 157).


Yes, כנראה ש you מצאת for this משמעות double !
(לקרוא עם מבטא אמריקאי חזק מדי, יעני heavy).




הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים