מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

כמה זמן אני צריך לשים שוקי הודו בתנור?


9 replies to this topic

#1 נננושי בפנסיה

נננושי בפנסיה

    כסף

  • רשומים+
  • 2054 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 14:38

קניתי לא מזמן סיר חרס שלמרטופף בנפח 6.3 ליטר תוצרת Schlemmertopf גרמניה.

FramePic.JPG

הסרתי את הלינק כדי לא לעשות פרסומת:

מתאים ל-4-8 איש.
· הבישול בסירי החרס המקוריים של שלמרטופף גרמניה הינו בריאותי ודיאטתי

· הטרקוטה סופג את השומנים של המזון ומשמר את הויטמינים שבתבשיל
דבר המעניק למזון המבושל בהם טעם מיוחד במינו.

· הטרקוטה אוגר את החום – והמזון שבסיר נשמר חם לאורך זמן.




וקניתי אתמול ארבע שוקי תרנגול הודו:

תמונה מצורפת


בקיצור, אני אף פעם לא הכנתי שוקי הודו. אני יודע שהבשר יותר קשה מעוף רגיל, ואני לא אדע אם אני אייבש אותו. את מכסה כלי החרס צריך להשרות למס' שעות במים כדי שהוא יוכל לשמור את מיצי המרינדה והעוף בתוך הכלי. הכנתי כבר עוף רגיל עם תפוחי אדמה בפנים ולתדהמתי העוף יצא פריך אפילו כשהכלי היה מכוסה (!). אז השאלה שלי היא כמה זמן שמים ארבע שוקי הודו בתנור על מנת שלא יתייבשו ויצאו עסיסיות וטעימות. אני אפרסם את המתכון אחר כך אם תרצו. תודה!

#2 Lady Marmalade

Lady Marmalade

    I didn't know I was looking for love until I found YOU

  • רשומים+
  • 6424 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 16:34

אני שמה בדרך כלל שעתיים, ולא משתמשת בסיר מיוחד בשביל זה.

אני מקפידה לשים הרבה רוטב וירקות ולכסות טוב, ככה הרוטב לא מתייבש והעוף יוצא רך ומעולה.

חשוב יותר מכל שרשור צומי ומתוך דאגה כנה לפרטיותכן, תקראו:

אני ממליצה לכל אחד פה בפורום לנהוג ביתר זהירות.
יש כאן אנשים, שבשם "הסקרנות" שלהם מסוגלים לזחול על דמותכם הוירטואלית ולחפש נקודות תורפה כדי להגיע אליכם. יש גם מי שלא יהסס לנפנף זאת בפניכם ואף שלא בפניכם ויוכל תמיד להגיד שעשה הכל בתום לב. הייאוש יכול לגרום לכל אחד לשקר קצת, גם לעצמו.



#3 נננושי בפנסיה

נננושי בפנסיה

    כסף

  • רשומים+
  • 2054 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 17:06

אני שמה בדרך כלל שעתיים, ולא משתמשת בסיר מיוחד בשביל זה.

אני מקפידה לשים הרבה רוטב וירקות ולכסות טוב, ככה הרוטב לא מתייבש והעוף יוצא רך ומעולה.


העוף לא מכוסה לגמרי. בערך עד חציו. הרעיון של הסיר הוא שהוא שומר את הנוזלים בתוכו, וככה לא חייבים לכסות עד הסוף למיטב הבנתי.. מה שאני לא בטוח לגביו הוא באמת הזמן והטמפ'. אם אני שם נניח 200 מעלות, לכמה זמן אני צריך לשים את השוקיים...

#4 Lady Marmalade

Lady Marmalade

    I didn't know I was looking for love until I found YOU

  • רשומים+
  • 6424 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 19:19

העוף לא מכוסה לגמרי. בערך עד חציו. הרעיון של הסיר הוא שהוא שומר את הנוזלים בתוכו, וככה לא חייבים לכסות עד הסוף למיטב הבנתי.. מה שאני לא בטוח לגביו הוא באמת הזמן והטמפ'. אם אני שם נניח 200 מעלות, לכמה זמן אני צריך לשים את השוקיים...


זה לא כזה מסובך ולא שונה משוקי עוף רגיל, רק צריך לתת לזה יותר זמן בחום גבוה.

אני שמה במשך שעתיים - שעה וחצי בחום גבוה (בערך 300-250 מעלות) ועוד חצי שעה בחום בינוני (בערך 150-200 מעלות) וזה ממש מספיק.

אגב, אני משאירה את העור של השוקיים כי זה מוסיף לפריכות, ואולי כדאי שתכסה קצת יותר מחציו. אצלי בכל מקרה הוא מכוסה גם בקצת ירקות והכלי תמיד סגור ככה שהלחות בפנים מונעת ממנו להתייבש.

חשוב יותר מכל שרשור צומי ומתוך דאגה כנה לפרטיותכן, תקראו:

אני ממליצה לכל אחד פה בפורום לנהוג ביתר זהירות.
יש כאן אנשים, שבשם "הסקרנות" שלהם מסוגלים לזחול על דמותכם הוירטואלית ולחפש נקודות תורפה כדי להגיע אליכם. יש גם מי שלא יהסס לנפנף זאת בפניכם ואף שלא בפניכם ויוכל תמיד להגיד שעשה הכל בתום לב. הייאוש יכול לגרום לכל אחד לשקר קצת, גם לעצמו.



#5 נננושי בפנסיה

נננושי בפנסיה

    כסף

  • רשומים+
  • 2054 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 21:47

יצא מטמטם!!!!!!!

#6 Lady Marmalade

Lady Marmalade

    I didn't know I was looking for love until I found YOU

  • רשומים+
  • 6424 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 21:52

יצא מטמטם!!!!!!!


בזכותי! :ריקודבננה:

חשוב יותר מכל שרשור צומי ומתוך דאגה כנה לפרטיותכן, תקראו:

אני ממליצה לכל אחד פה בפורום לנהוג ביתר זהירות.
יש כאן אנשים, שבשם "הסקרנות" שלהם מסוגלים לזחול על דמותכם הוירטואלית ולחפש נקודות תורפה כדי להגיע אליכם. יש גם מי שלא יהסס לנפנף זאת בפניכם ואף שלא בפניכם ויוכל תמיד להגיד שעשה הכל בתום לב. הייאוש יכול לגרום לכל אחד לשקר קצת, גם לעצמו.



#7 אורן ש.

אורן ש.

    פעיל בנושא טבעות בצל

  • רשומים+
  • 4102 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 21:55

נואשון, יש להבא פתרון מאד פשוט וזול שמבטיח שלא תייבש שום נתח בשר אי פעם - מדחום לבשר.
בקדרות זה אולי פחות קריטי, אבל כשמכינים הודו צלוי (כמו לפסטרמה) או רוסטביף, המדחום פשוט חוסך את הדילמות ונותן לך תוצאה מושלמת בכל פעם.
תמונה מצורפת
הכותב אינו קוסמטיקאית

Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read - Groucho Marx

מייספייס

#8 נננושי בפנסיה

נננושי בפנסיה

    כסף

  • רשומים+
  • 2054 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 22:20

בזכותי! :ריקודבננה:


ברור שבזכותך. הקשבתי לכל העצות שלך ועשיתי הפוך.

#9 Lady Marmalade

Lady Marmalade

    I didn't know I was looking for love until I found YOU

  • רשומים+
  • 6424 הודעות:

פורסם 13/11/2009 - 22:25

ברור שבזכותך. הקשבתי לכל העצות שלך ועשיתי הפוך.


:lol:

שלח לי שוק הודו אחד, קמצן!

חשוב יותר מכל שרשור צומי ומתוך דאגה כנה לפרטיותכן, תקראו:

אני ממליצה לכל אחד פה בפורום לנהוג ביתר זהירות.
יש כאן אנשים, שבשם "הסקרנות" שלהם מסוגלים לזחול על דמותכם הוירטואלית ולחפש נקודות תורפה כדי להגיע אליכם. יש גם מי שלא יהסס לנפנף זאת בפניכם ואף שלא בפניכם ויוכל תמיד להגיד שעשה הכל בתום לב. הייאוש יכול לגרום לכל אחד לשקר קצת, גם לעצמו.



#10 אורח - כפריניה

אורח - כפריניה
  • אורחים

פורסם 15/11/2009 - 00:51

נושי, אני רוצה לטעום........... זה נשמע מעולה!! תמונה מצורפת !!!!

ומרמיטה - הנה השוק שלך: תמונה מצורפת



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים