פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון: כמה שווה תואר II מבן גוריון בחו"ל?

מעבר לתוכן

משתמשים לא רשומים, שימו לב!

שונה הנוהל לגבי תגובות של אורחים, מעתה משתמשים לא רשומים יכולים לפרסם ולהגיב בפורום. אנא כתבו בשיקול דעת והימנעו מהשמצות.

כמה שווה תואר II מבן גוריון בחו"ל?

#1 פורסם 07/02/2010 - 01:02 המשתמש אינו מחובר כעת   צ'בורשקה אייקון

• משתמש חדש
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: רשומים
שלום,

אני כרגע מתלבט לגבי המשך דרכי האקדמית.
אודה מאוד אם למישהו יש דבר מה לתרום לי מנסיונו.

מדובר בתואר שני במדעי המחשב.

היתרונות של להמשיך ללמוד בבן גוריון הם רבים וברורים.
אבל אם אני חושב על ללמוד או לעבוד בחו"ל בעתיד, בן גוריון לא הכי מוכרת בעולם.
נצא מנקודת הנחה שאיכות ההוראה זהה פחות או יותר באוניברסיטאות המובילות בישראל, ומדובר בתדמית גרידא.
השאלה היא, עד כמה השם של האוניברסיטה משפיע בחו"ל,
או שאולי אם למנחה שלי יש שם עולמי בתחום (יש פה כאלו בכלל?) זה לא אמור להפריע כ"כ,
אם באופן היפותטי ארצה למשל לעשות דוקטורט באחת האוניברסיטאות המובילות בעולם?

תודה מראש
0

#2 פורסם 07/02/2010 - 01:11 אורח - אורח יעקב

• קבוצה: אורחים

צפה בהודעהצ, בתאריך 07/02/2010 - 00:02, אמר/ה:

שלום,

אני כרגע מתלבט לגבי המשך דרכי האקדמית.
אודה מאוד אם למישהו יש דבר מה לתרום לי מנסיונו.

מדובר בתואר שני במדעי המחשב.

היתרונות של להמשיך ללמוד בבן גוריון הם רבים וברורים.
אבל אם אני חושב על ללמוד או לעבוד בחו"ל בעתיד, בן גוריון לא הכי מוכרת בעולם.
נצא מנקודת הנחה שאיכות ההוראה זהה פחות או יותר באוניברסיטאות המובילות בישראל, ומדובר בתדמית גרידא.
או שאולי אם למנחה שלי יש שם עולמי בתחום (יש פה כאלו בכלל?) זה לא אמור להפריע כ"כ,

תודה מראש

אם ברצונך המשך קריירה בהייטק הישראלי או באקדמיה הישראלית. תשאר בבן גוריון או שתעבור לטכניון.

אם ברצונך קריירה בחו"ל, לך עכשיו לעשות תואר שני בחו"ל. לא בארץ.
0

#3 פורסם 07/02/2010 - 06:57 המשתמש מחובר כעת   Geomorphologist אייקון

• מלקק סלעים מקצועי
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • קבוצה: רשומים+

צפה בהודעהאורח יעקב, בתאריך 07/02/2010 - 00:11, אמר/ה:

אם ברצונך המשך קריירה בהייטק הישראלי או באקדמיה הישראלית. תשאר בבן גוריון או שתעבור לטכניון.

אם ברצונך קריירה בחו"ל, לך עכשיו לעשות תואר שני בחו"ל. לא בארץ.

זה לא מדוייק ומטעה. כיום לאונ' עצמה בתואר השני (לפחות בתחום מדעי הטבע) אין כל כך משמעות אלא למי מנחה אותך, מה כתבת, לאן זה נכנס וכדומה. מכיר מס' לא מבוטל של חבר'ה שיצאו מבן גוריון לאחלה אונ' בארה"ב, באוסטרליה ובאירופה.
תהיה טוב, תמצא מנחה מוכר וזהו. כיום מאוד קשה מאוד למצוא מלגות לתואר שני וחבל לשבור חסכונות עליו. לתואר השלישי הרבה יותר קל למצוא מלגות וזה בדיוק הזמן הנכון לצאת ללמוד בחו"ל :)
תמונה מצורפת
תרגום מאמרים ברמה גבוהה, אנגלית שפת אם.
פרטים נוספים - http://forum.bgu.co....dpost&p=2524010
0

#4 פורסם 07/02/2010 - 12:59 המשתמש אינו מחובר כעת   צ'בורשקה אייקון

• משתמש חדש
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: רשומים

צפה בהודעהGeomorphologist, בתאריך 07/02/2010 - 05:57, אמר/ה:

זה לא מדוייק ומטעה. כיום לאונ' עצמה בתואר השני (לפחות בתחום מדעי הטבע) אין כל כך משמעות אלא למי מנחה אותך, מה כתבת, לאן זה נכנס וכדומה. מכיר מס' לא מבוטל של חבר'ה שיצאו מבן גוריון לאחלה אונ' בארה"ב, באוסטרליה ובאירופה.
תהיה טוב, תמצא מנחה מוכר וזהו. כיום מאוד קשה מאוד למצוא מלגות לתואר שני וחבל לשבור חסכונות עליו. לתואר השלישי הרבה יותר קל למצוא מלגות וזה בדיוק הזמן הנכון לצאת ללמוד בחו"ל :)

תודה, זו בדיוק התשובה שרציתי לשמוע :)
0

#5 פורסם 07/02/2010 - 18:53 אורח - אורח

צפה בהודעהצ, בתאריך 07/02/2010 - 00:02, אמר/ה:

1. המוסד היוקרתי ביותר בארץ הוא מכון ויצמן ויש לו מחלקה למדעי המחשב.
2. ההכרה בלימודי התואר השני שתלמד בארץ תלויה מאוד בשיטה האקדמית בה עובדים באותה מדינה בחו"ל.
במדינות שאני מכיר - צרפת, גרמניה, וארה"ב - רוב הסיכויים שלא יכירו לך בתואר השני מישראל ללימודי הדוקטורט, ללא קשר למוסד הנלמד. היוצא דופן הוא אם תצליח לפרסם מאמרים מדעיים (או להציג בכנסים מדעיים בנלאומיים) כתוצא של לימודי התואר השני.
כעקרון, מה שחושבים בחו"ל על תואר שני מישראל זה מה שאנו חושבים בישראל על תואר שני מאחת ממדינות אפריקה - חשדהו יותר מאשר כבדהו. עדין יש לתואר השני ערך - הוא יעזור לך בתחרות על מלגות.

אם אתה מוצא בישראל מנחה בעל שם בנלאומי - הוא יוכל לעזור לך במציאת מילגה למקום לימודים יוקרתי בחו"ל וכל הבעיה תהפוך ללא רלונטית.
יש בארץ חוקרים בעלי שם בנלאומי - אולם הם בד"כ בגילאים מתקדמים וגם עמוסים בסטודנטים ומטלות אדמיניסטרטיביות.
0

#6 פורסם 07/02/2010 - 19:03 המשתמש אינו מחובר כעת   טמבוויל אייקון

• בואי בואי
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • קבוצה: מנהלי פורום

צפה בהודעהאורח, בתאריך 07/02/2010 - 17:53, אמר/ה:

1. המוסד היוקרתי ביותר בארץ הוא מכון ויצמן ויש לו מחלקה למדעי המחשב.
2. ההכרה בלימודי התואר השני שתלמד בארץ תלויה מאוד בשיטה האקדמית בה עובדים באותה מדינה בחו"ל.
במדינות שאני מכיר - צרפת, גרמניה, וארה"ב - רוב הסיכויים שלא יכירו לך בתואר השני מישראל ללימודי הדוקטורט, ללא קשר למוסד הנלמד. היוצא דופן הוא אם תצליח לפרסם מאמרים מדעיים (או להציג בכנסים מדעיים בנלאומיים) כתוצא של לימודי התואר השני.
כעקרון, מה שחושבים בחו"ל על תואר שני מישראל זה מה שאנו חושבים בישראל על תואר שני מאחת ממדינות אפריקה - חשדהו יותר מאשר כבדהו. עדין יש לתואר השני ערך - הוא יעזור לך בתחרות על מלגות.

אם אתה מוצא בישראל מנחה בעל שם בנלאומי - הוא יוכל לעזור לך במציאת מילגה למקום לימודים יוקרתי בחו"ל וכל הבעיה תהפוך ללא רלונטית.
יש בארץ חוקרים בעלי שם בנלאומי - אולם הם בד"כ בגילאים מתקדמים וגם עמוסים בסטודנטים ומטלות אדמיניסטרטיביות.

1. מכון ויצמן הוא אכן ברמה מאוד גבוהה.
2. מה?! רשמת שטות מוחלטת. בוודאי שיכירו לך בלימודי התואר השני.

הקבלה תהיה תלויה בשקלול של גורמים רבים - בראש ובראשונה, המחקר שבצעת בתואר השני.
אם עשית עבודה איכותית/פרסמת מאמר בז'ורנל יוקרתי/מנחה בעל שם ועוד גורמים נוספים משניים יותר.
תם עידן המדע ומתחיל עידן הקסם!

0

#7 פורסם 07/02/2010 - 19:23 אורח - למה להגיד בלי לדעת

צפה בהודעהטמבוויל, בתאריך 07/02/2010 - 18:03, אמר/ה:

1. מכון ויצמן הוא אכן ברמה מאוד גבוהה.
2. מה?! רשמת שטות מוחלטת. בוודאי שיכירו לך בלימודי התואר השני.

הקבלה תהיה תלויה בשקלול של גורמים רבים - בראש ובראשונה, המחקר שבצעת בתואר השני.
אם עשית עבודה איכותית/פרסמת מאמר בז'ורנל יוקרתי/מנחה בעל שם ועוד גורמים נוספים משניים יותר.

נכון שחלק ממה שהבחור מעליך כתב בסעיף 2 זה שטויות, אבל יש לי חדשות גם בשבילך : לא יודע בקשר לאירופה, אבל בארה"ב בד"כ התואר השני לא נותן לך כלום במידה ואתה מתקבל למסלול דוקטורט (שאליו לרוב מגיעים סטודנטים הישר מתואר ראשון). במקרה הטוב יכירו לך בכמה קורסים בודדים, אך בד"כ אתה תלמד כמו כולם בשנתיים הראשונות ובשנים שאח"כ תתמקד יותר בכתיבה של הדוקטורט ובעבודה עצמאית.
יש לתואר שני מהארץ יתרון כי אתה מגיע יותר משופשף (לימודית ומחקרית) וזה גם לעתים נותן לך זמן לפרסם, מה שלא מקובל בארץ בתואר ראשון (ביננו, גם לא ממש בתואר שני...ביננו 2 - גם בדוקטורט זה לא יותר מדי נפוץ).

אם אתה יודע שמה שאתה רוצה זה דוקטורט בארה"ב, ויש לך את הנתונים להתקבל כבר בסוף תואר ראשון, אני אומר לך - חבל על הזמן והכסף של תואר שני, לך ישירות לדוקטורט.
0

#8 פורסם 07/02/2010 - 19:41 המשתמש אינו מחובר כעת   טמבוויל אייקון

• בואי בואי
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • קבוצה: מנהלי פורום

צפה בהודעהלמה להגיד בלי לדעת, בתאריך 07/02/2010 - 18:23, אמר/ה:

נכון שחלק ממה שהבחור מעליך כתב בסעיף 2 זה שטויות, אבל יש לי חדשות גם בשבילך : לא יודע בקשר לאירופה, אבל בארה"ב בד"כ התואר השני לא נותן לך כלום במידה ואתה מתקבל למסלול דוקטורט (שאליו לרוב מגיעים סטודנטים הישר מתואר ראשון). במקרה הטוב יכירו לך בכמה קורסים בודדים, אך בד"כ אתה תלמד כמו כולם בשנתיים הראשונות ובשנים שאח"כ תתמקד יותר בכתיבה של הדוקטורט ובעבודה עצמאית.
יש לתואר שני מהארץ יתרון כי אתה מגיע יותר משופשף (לימודית ומחקרית) וזה גם לעתים נותן לך זמן לפרסם, מה שלא מקובל בארץ בתואר ראשון (ביננו, גם לא ממש בתואר שני...ביננו 2 - גם בדוקטורט זה לא יותר מדי נפוץ).

אם אתה יודע שמה שאתה רוצה זה דוקטורט בארה"ב, ויש לך את הנתונים להתקבל כבר בסוף תואר ראשון, אני אומר לך - חבל על הזמן והכסף של תואר שני, לך ישירות לדוקטורט.

כל מה שאמרתי נאמר מתוך ידע :)
לא כתבת דבר אחד שסתר את מה שאני כתבתי.

מס' הקורסים בדוקטורט הוא ממש זניח, ולא נדרשת הכרה בקורסים שעברת אלא הכרה בתואר שלך.
הסיבה היחידה להשלמת קורסים היא אולי עקב הסבה לימודית (אם למדת במסלול מסוים ואתה ניגש לדוקטורט במסלול טיפה אחר).

אני כן הייתי ממליץ לעשות תואר שני בארץ.
זה מאפשר לך להתמקצע בתחום מסוים, נותן הרבה כיווני מחקר ומחשבה ובנוסף, זה נותן אפשרות ליצור קשרים עם חוקרים בחו"ל.
תם עידן המדע ומתחיל עידן הקסם!

0

#9 פורסם 09/02/2010 - 10:40 המשתמש אינו מחובר כעת   moris אייקון

• לא סתם ברונזה - רשום+!
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: רשומים+

צפה בהודעהThe Architect, בתאריך 07/02/2010 - 18:01, אמר/ה:

מפתיע שכל השטויות בשרשור נכתבו ע"י אורחים שלא יודעים על מה הם מדברים. תואר שני במדמ"ח של אב"ג יוכר כמובן בחו"ל. מצפים מסטודנט שמסיים תואר שני לפרסם מאמר בז'ורנל או להציג מאמר בכנס. לפרסומים חשיבות מכריעה בקבלה ללימודים בחו"ל. יש כמובן חוקרים בעלי שם עולמי במחלקה. הייתי אומר שרובם בעלי שם עולמי. אין שום בעיה להתקבל ללימודי דוקטורט בחו"ל אחרי תואר שני במדמ"ח כאן - כמובן אם אתה שווה משהו.

אני לא ממדעי המחשב אבל מסכים עם התגובה.
בכל מקום, אם אתה עושה מחקר בהנחייתו של חבר סגל בעל שם עולמי, תוכל למצוא דוקטורט וגם פוסט דוקטורט בחו"ל.
באופן כללי - מכון וייצמן ידוע יחסית ובעל תקציבי מחקר יחסית גבוהים לשאר המדינה.
הטטכניון לדעתי ממש לא מה שהיה פעם, הן מבחינת פירסומים והן מבחינת מלגות לסטודנטים, בתואר שני לפחות.

אם אתה מעוניין בדוקטורט בחו"ל, אז תתחיל לחפש מקום טוב לדוקטורט. קח בחשבון שהתחרות מטורפת, וזה לא פשוט.

לא לקחת פה בחשבון עוד גורמים - בדידות בחו"ל, העובדה שיהיו לך שם סינים, הודים שיישנו במעבדה, לא יבלו וכל סנט שיצליחו לחסוך ישלחו הביתה.
וכמובן - האם יש לך כוח לשבת 4-5 שנים במעבדה ולחקור. היתרון בתואר השני פה שאתה באמת יכול לראות אם זה מתאים לך.
0

#10 פורסם 14/02/2010 - 08:47 אורח - יורם

לא ממש ברורה לי השאלה, האם כוונתך ללימודי המשך בחו"ל או עבודה בחו"ל
אני אישית למדתי תואר ראשון והמשכתי לימודי תואר שני באוסטרליה
יש בארץ חברה בשם קמפובס לימודים שמסייעת בחינם למי שרוצה ללמוד בחו"ל

אם זה עוזר הנה הלינק: לימודים בחו"ל
0

#11 פורסם 14/02/2010 - 12:15 אורח - אורח יעקב

יש משמעויות פסיכולוגיות וחברתיות לא פשוטות במעבר לחו"ל. זה משהו שאתה צריך לבצע כמה שיותר מוקדם ולכן אני חוזר ומציע לך לעשות כבר את התואר השני בחו"ל.
0

תגובה מהירה

1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים

לוח שותפים באר שבע | דירות להשכרה בבאר שבע | עבודה בחו"ל | פירסום באתר
לימודי תעודה