|
שימו לב
כל הודעת פרסום באשר היא, בין אם מדובר באתר שמיועד לעזור לסטודנטים, או הצעת שירות מסוים, פירמידה, דרכים להרוויח כסף באמצעות אס.אמ.אסים וכו' תמחק לאלתר ללא התראה מוקדמת.
הודעה זו תקפה לכל הפורומים.
בתי הקולנוע המיתולוגיים של ב"ש
ועל חינוך לקולנוע בעיר..
דרג את השרשור:

פורסם 07/02/2010 - 22:22
אירוס

- כסף
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
מצ"ב כתבה ממש מעניינת ונוסטלגית של הכתב דני בלר, מהמקומון כל-בי.
אכן חבל שאין חינוך לקולנוע בעיר ואין כאן עידוד של פסטיבלים הנוגעים לתרבות סינמטקית.
יש כאן מקומיים שזוכרים את המקומות הישנים ורוצים לשתף בזכרונותיהם? לי אישית די מפריע לראות פילים לבנים עומדים סגורים, כמו הסינמטק הגדול בקניון שאול המלך שסגור ונעול בשלשלאות ענקיות.
אחת הטענות היא שהקניונים הרגו את בתי הקולנוע. מצד שני, הולכים לחדש עכשיו את קולנוע 'אורות' בשכונה ג'- אבל האם יש לו בכלל סיכוי?
מה שהפריע לי בכתבה זו חוסר ההתייחסות לנגטיב- זה ממש לא נכון שהכניסה היא בלבדית לסטודנטים. להיפך, אם הנגטיב ישכיל לפנות לאוכ' המקומית ויוזיל את מחירי המנוי לאורחים (400 ש"ח זה הרבה כסף..), יבואו יותר אנשים וגם הנגטיב ירוויח מכך.
מה אתם אומרים?
"נשכחתני/ גיחה מן העבר
ניע וזוע ולא תחוש ואין קירבה
מטיילות ידיים מטיילות עוטפות גופך
וכמו טיפות קרח נותנות סימנים בנימיך
וארגיש כי נשכחתני
נשכחתני נוכח השינה
אביט פניי בבוקר
והולכת אחת מולך
ומבט דרוך מבט אל עבר הגינה
וכמו דקירות סכין בבטן חשופה
ארגיש כי נשכחתני
נשכחתני נוכח השגרה
כמו ערומה מתחת לטבור
אך מביטה אל האדם בך
הרבה רצון עולה מתוך קיבה צנופה
ואין בי כל קסמים לכוון נשמתך
ואבין כי נשכחתני
נשכחתני
מתוך לבך
0
פורסם 07/02/2010 - 23:18
אורח - פליני
איזה יופי של כתבה! מדהים שהיו פה כל כך הרבה בתי קולנוע, אף פעם לא חשבתי שזה אפשרי. בעקרון המצב דומה גם בתל אביב, רוב הבתי קולנוע הגדולים מתמקדים בקניונים ובלהביא עוד כסף משובר קופות מס' 12 בסדרה- והמיתולוגיים עומדים שוממים.
אני מבטיח שאם משהו איכותי נפתח- אני אתרום למאמץ הכלכלי על ידי הגעה סדירה.
0
פורסם 10/02/2010 - 15:29
אירוס

- כסף
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
פליני, בתאריך 07/02/2010 - 22:18, אמר/ה:
איזה יופי של כתבה! מדהים שהיו פה כל כך הרבה בתי קולנוע, אף פעם לא חשבתי שזה אפשרי. בעקרון המצב דומה גם בתל אביב, רוב הבתי קולנוע הגדולים מתמקדים בקניונים ובלהביא עוד כסף משובר קופות מס' 12 בסדרה- והמיתולוגיים עומדים שוממים.
אני מבטיח שאם משהו איכותי נפתח- אני אתרום למאמץ הכלכלי על ידי הגעה סדירה.
כנ"ל לגביי.
"נשכחתני/ גיחה מן העבר
וארגיש כי נשכחתני
נשכחתני נוכח השינה
אביט פניי בבוקר
והולכת אחת מולך
ארגיש כי נשכחתני
נשכחתני נוכח השגרה
כמו ערומה מתחת לטבור
אך מביטה אל האדם בך
הרבה רצון עולה מתוך קיבה צנופה
ואין בי כל קסמים לכוון נשמתך
ואבין כי נשכחתני
נשכחתני
מתוך לבך
0
פורסם 10/02/2010 - 19:10
אורח - irena
באמת הולכים לפתוח מחדש את קולנוע "אורות"??? לא כ"כ ברור למה זה טוב- גם בתור ילדה בשכונה לא הייתה לי אף פעם בעיה לתפוס אוטובוס ולראות סרט בקניון...
והסיבה שפעם היו הרבה בתי קולנוע היא שכל אולם קולנוע הוא- כשמו- אולם אחד שבו מוקרן בזמן נתון סרט אחד. הסיבה שהיום יש 2 גדולים פעילים היא שכל אחד מהם מרכז מספר אולמות בגדלים שונים המציגים סרטים שונים.
כך שזה מצחיק להגיד ש"פעם היתה פה יותר אהבה לקולנוע". נדמה לי שמבחינת סך הסרטים המוקרנים בערב לא נראה שינוי כלל, או לא שינוי גדול.
אבל יש קטע כזה, להתרפק על העבר ולהתבאס מההוה... בסה"כ כתבה חמודה, ראויה למקום.
תכלס' קולנוע קיץ באוויר הפתוח היה יכול לרוץ טוב (ואני לא מתכוונת לדרייב-אין אלא כזה שממש יושבים בחוץ)
0
פורסם 10/02/2010 - 20:06
אורח - אורח
irena, בתאריך 10/02/2010 - 18:10, אמר/ה:
והסיבה שפעם היו הרבה בתי קולנוע היא שכל אולם קולנוע הוא- כשמו- אולם אחד שבו מוקרן בזמן נתון סרט אחד. הסיבה שהיום יש 2 גדולים פעילים היא שכל אחד מהם מרכז מספר אולמות בגדלים שונים המציגים סרטים שונים.
כך שזה מצחיק להגיד ש"פעם היתה פה יותר אהבה לקולנוע". נדמה לי שמבחינת סך הסרטים המוקרנים בערב לא נראה שינוי כלל, או לא שינוי גדול.
מדוייק - חוץ מפרט אחד:
נראה שינוי - עליה במספר אולמות הקולנוע (כרגע יש בעיר 16 אולמות פעילים), ועליה גדולה במספר הסרטים המוקרנים.
השאלה היא כמה העליה הזו גדולה (או קטנה) יחסית לעליה בערים אחרות...
0
פורסם 19/02/2010 - 16:10
אירוס

- כסף
-
-
קבוצה:
רשומים+
-
-
irena, בתאריך 10/02/2010 - 18:10, אמר/ה:
באמת הולכים לפתוח מחדש את קולנוע "אורות"??? לא כ"כ ברור למה זה טוב- גם בתור ילדה בשכונה לא הייתה לי אף פעם בעיה לתפוס אוטובוס ולראות סרט בקניון...
אבל יש קטע כזה, להתרפק על העבר ולהתבאס מההוה... בסה"כ כתבה חמודה, ראויה למקום.
תכלס' קולנוע קיץ באוויר הפתוח היה יכול לרוץ טוב (ואני לא מתכוונת לדרייב-אין אלא כזה שממש יושבים בחוץ)
לפי מה שקראתי עד עכשיו בפרסומים נוספים, היזם הוא בן השכונה כך שיש לו סנטימנטים למקום וזה התכנון שלו.
אם ישכילו להפוך את המקום לקולנוע סינמטקי, על רמה, תוך כדי למידה מהשגיאות שעשו בעבר עם מה שהיה בקניון שאול המלך זה יהיה טוב.
"נשכחתני/ גיחה מן העבר
וארגיש כי נשכחתני
נשכחתני נוכח השינה
אביט פניי בבוקר
והולכת אחת מולך
ארגיש כי נשכחתני
נשכחתני נוכח השגרה