פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון: לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה

מעבר לתוכן

שימו לב!

נא לא להטריל או להשמיץ משתמשים ו\או אורחים.
משתמשים רשומים - באם נתקלתם בהודעה פוגעת או מעליבה אתם מוזמנים להשתמש בכפתור הדיווח או לשלוח ה"פ למנהלי הפורום.
כל הודעת השמצה ו\או הטרלה תימחק לאלתר.
  • 1
  • 2
  • (2 עמודים)
  • +

לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה דרושות עצות דרג את השרשור: -----

#1 פורסם 08/02/2010 - 09:04 אורח - me

• קבוצה: אורחים
שלום לכולם,
אשמח לעזרה ובבקשה בלי הטרלות (אני יודע שקשה לכם אבל תתאמצו)

יש לי ידידה, הכרנו בתחילת שנת הלימודים ומאז אנחנו קרובים מאוד,מדברים הרבה הטלפון, מתראים וכדומה.
אני מרגיש שמהצד שלי יצרתי קשר שלא חוויתי מעודי עם מעטים מאוד, אצלה אני יודע שיש כמה וכמה עם חברים מהבית.
לאחרונה אני מרגיש שזו בחורה שבהחלט אני יכול לראות את עצמי איתה בעתיד.

הייתי מאוד מעוניין לבדוק האם יכול להיות בנינו משהו מעבר.הבעיה היא שאני לא יודע איך להעלות את הנושא בפניה בצורה כזו שאם היא לא רוצה זה לא יפגע בחברות העמוקה שנרקמה בפנינו.
או בקיצור,איך אני אוכל את העוגה ומשאיר אותה שלמה? איך אני אומר לה שהייתי רוצה לנסות ולבדוק את העניין בנינו כך שאם היא לא רואה את פני הדברים ככה לא אאבד ידידה מדהימה כ"כ. האם יש מתכון פלא? או שזה בלתי אפשרי?

אשמל מאוד לתשובות אמיתיות (יהיו אשר יהיו) ופחות הטרלות
0

#2 פורסם 08/02/2010 - 09:33 המשתמש אינו מחובר כעת   Something New אייקון

• Natural Mooney Sunny Woman
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • צפה בגלריה
  • קבוצה: Debater

צפה בהודעהme, בתאריך 08/02/2010 - 08:04, אמר/ה:

שלום לכולם,

יש לי ידידה, הכרנו בתחילת שנת הלימודים ומאז אנחנו קרובים מאוד,מדברים הרבה הטלפון, מתראים וכדומה.
אני מרגיש שמהצד שלי יצרתי קשר שלא חוויתי מעודי עם מעטים מאוד, אצלה אני יודע שיש כמה וכמה עם חברים מהבית.

הייתי מאוד מעוניין לבדוק האם יכול להיות בנינו משהו מעבר.הבעיה היא שאני לא יודע איך להעלות את הנושא בפניה בצורה כזו שאם היא לא רוצה זה לא יפגע בחברות העמוקה שנרקמה בפנינו.
או בקיצור,איך אני אוכל את העוגה ומשאיר אותה שלמה? איך אני אומר לה שהייתי רוצה לנסות ולבדוק את העניין בנינו כך שאם היא לא רואה את פני הדברים ככה לא אאבד ידידה מדהימה כ"כ. האם יש מתכון פלא? או שזה בלתי אפשרי?

לדעתי שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך הן:

1. האם אתה מסוגל לשלוט ברגשות הרומנטיים שלך כלפיה?
כן? מצויין - תגיד לה שאתה מחפש קשר רציני בחייך עם מישהי ואם גם היא מחפשת תשמח לבדוק את האפשרות הזאת איתה. מקסימום, אפשר להישאר ידידים, לא ביג דיל.
לא? כמובן שלא, מי מסוגל לשלוט ברגשות הרומנטיים?
תפסיק להיות הידיד הטוב ותתחיל לפתות אותה. כיוון שכוונותיך הן רציניות אתה לא עושה כאן שום דבר רע - להיפך.
אם היא נענית לפיתוי ומתחילה לפתח כלפיך משיכה - אתה כבר תדע על זה.
אם לא - רד ממנה ותחתוך את זה בעצמך! במקרה כזה אתה לא מוותר כאן על שום דבר מהסיבה הפשוטה שאין לך כאן שום עוגה - הידידות כבר מזמן לא אמיתית וקשר רומנטי אין ויש כלל אצבע...

בהצלחה!

Just be what you'll be - Things Behind the Sun -- Nick Drake

Love is Feeling, Feeling Love - Love -- John Lennon

Sometimes I have to be alone - Vashti Bunyan
0

#3 פורסם 08/02/2010 - 09:48 המשתמש אינו מחובר כעת   FULL ON THE HILL אייקון

• כסף
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: רשומים+

שלום לכולם,

לא מבין מה העיניין הזה של להשאר ידידים .הייתם ידידים עד עכשיו ,הכרתם ...התרגלתם...הגעת למצב שכתבת את המשפטים המודגשים ומהרגע הזה (שאתה מרגיש ככה) נפתחו שערי הגהינום (סליחה על ההשראה החיזבאללאית) ויש רק דרך אחת או שתהייו זוג או שלא. למה שתגיד לה תיהייה תגובה .מה אתה מצפה ? שהיא תשמע את זה ותגיד "טוב ,לא,אז בוא נמשיך ככה"? בנאדם תעשה צעד ותקח את הסיכון.
Until the philosophy which hold one race Superior and another inferior Is finally and permanently discredited and abandoned . Everywhere is war, me say war.That until there are no longer first class And second class citizens of any nation.Until the colour of a man's skin Is of no more significance than the colour of his eyes. Me say war .That until the basic human rights are equally Guaranteed to all, without regard to race Dis a war

BOB MARLEY-WAR
0

#4 פורסם 08/02/2010 - 11:01 המשתמש אינו מחובר כעת   בחורה אייקון

• לא סתם ברונזה - רשום+!
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

שלום לכולם,

לשם שינוי אני מסכימה עם מ"ח...
ברגע שהתחלת לפתח כלפיה רגשות כבר איבדת את עוגת הידידות. אם אתה רוצה עוגה חדשה (עם הרבה יותר קצפת<:-)) אתה צריך לדבר איתה. אולי זה יעבוד לך ואולי לא, אבל זה כבר תלוי בה.
העיקרון פה הוא שאם אתה מפתח כלפיה רגשות והיא לא מעוניינת, אין מצב ל"ידידות", זה סתם יהיה מזוכיסטי מצדך.

אוף, עכשיו בא לי עוגה :(
0

#5 פורסם 08/02/2010 - 11:56 המשתמש אינו מחובר כעת   *קוקילידה אייקון

• מתחיל/ה להבין בדיחות פורום
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: רשומים

שלום לכולם,

יש לי חברה שהייתה במצב דומה, היה לה ידיד טוב שהחיבור בינהם היה מדהים לטענתה אבל היא לא ידעה איך לקרוא אותו-אם הוא רוצה מעבר או להשאר ידיד כי הם היו באמת
קרובים- כמו שתארת.
אז מה שהיא פשוט עשתה באחד הערבים שהם ראו סרט ביחד היא פשוט נישקה אותו- וזה מה שאתה צריך לעשות

אם תנשק אותה כבר תידע מראש מה הכוונות שלה-

אם היא תרתע ותילך אחורה- עתידך להיות ידיד לנצח- מקסימום תגיד לה מצטער, לא יודע מה עבר עלי, סליחה וזה בואי נשכח מזה, אם היא לא בחורה שאוכלת סרטים היא תתעלם

ואם היא תנשק אותך בחזרה....

*ודרך אגב החברה שלי ואותו ידיד חברים כבר חצי שנה
0

#6 פורסם 08/02/2010 - 12:04 המשתמש אינו מחובר כעת   שורטהייר אייקון

• לא סתם ברונזה - רשום+!
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעה*קוקילידה, בתאריך 08/02/2010 - 10:56, אמר/ה:

יש לי חברה שהייתה במצב דומה, היה לה ידיד טוב שהחיבור בינהם היה מדהים לטענתה אבל היא לא ידעה איך לקרוא אותו-אם הוא רוצה מעבר או להשאר ידיד כי הם היו באמת
קרובים- כמו שתארת.
אז מה שהיא פשוט עשתה באחד הערבים שהם ראו סרט ביחד היא פשוט נישקה אותו- וזה מה שאתה צריך לעשות

אם תנשק אותה כבר תידע מראש מה הכוונות שלה-

אם היא תרתע ותילך אחורה- עתידך להיות ידיד לנצח- מקסימום תגיד לה מצטער, לא יודע מה עבר עלי, סליחה וזה בואי נשכח מזה, אם היא לא בחורה שאוכלת סרטים היא תתעלם

ואם היא תנשק אותך בחזרה....

*ודרך אגב החברה שלי ואותו ידיד חברים כבר חצי שנה

מה שאתה לא או כן עושה - אל תנשק אותה פתאום סתם כך!!! עצה גרועה ביותר. (למרות שנשמע שבת כתבה אותה...)
אם יש יופי, בהכרח שיהיה כיעור:
אם יש נכון, בהכרח שתהיה טעות.
חכמה ובורות משלימים זה את זה,
אשליה ופקחון כרוכים זה בזה.
זוהי אמת עתיקה, אל תדמה כי נתגלתה לא מכבר.
"אני רוצה את זה, אני רוצה את ההוא"
אינו אלא שגיון.
אגלה לך סוד - "הכל חולף"
(שירת הזן של רייקן)

1

#7 פורסם 08/02/2010 - 12:08 המשתמש אינו מחובר כעת   *קוקילידה אייקון

• אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהאוניקום, בתאריך 08/02/2010 - 11:04, אמר/ה:

מה שאתה לא או כן עושה - אל תנשק אותה פתאום סתם כך!!! עצה גרועה ביותר. (למרות שנשמע שבת כתבה אותה...)

עצה גרועה? אז מה אתה רוצה שהוא יעשה?.. יקח אותה לשיחת יחסינו לאן?

הוא לא יכול להשאיר את המצב הנוכחי איך שהוא- להיות ידיד של מישהי שברור שהוא מתחיל לפתח רגשות כלפיה,

עדיף שיקח את הסיכון וינשק אותה לפחות יש לו סיכוי 50-50 שיצא לו מזה משהו,

ואם הקשר הידידותי שלהם באמת כזה טוב היא לא תנתק ממנו קשר רק כי הוא ניסה לנשק אותה
0

#8 פורסם 08/02/2010 - 12:09 המשתמש אינו מחובר כעת   *קוקילידה אייקון

• אייקון
  • שלח הודעה פרטית

ותראה לי את הבחור שקורא לעצמו קוקילידה
0

#9 פורסם 08/02/2010 - 12:34 המשתמש אינו מחובר כעת   P&B אייקון

• זאב בעור של כבש
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעה*קוקילידה, בתאריך 08/02/2010 - 11:08, אמר/ה:

הוא לא יכול להשאיר את המצב הנוכחי איך שהוא- להיות ידיד של מישהי שברור שהוא מתחיל לפתח רגשות כלפיה,

ואם הקשר הידידותי שלהם באמת כזה טוב היא לא תנתק ממנו קשר רק כי הוא ניסה לנשק אותה

יותר הגיוני לדעתי להציע לצאת לרקוד ביחד
אם היא תסרב אז היא כנראה לא מעוניינת
במידה והיא מסכימה אז זו הזדמנות טובה תחת חסות אלכוהול/ריקודים צמודים/פרומונים כן לנסות ולנשק במידה וזה מרגיש שזה מתבקש
מכסימום ניתן להאשים את האלכוהול והסיטואציה אם היא נרתעת
מה שכן אני מסכים שלא מומלץ שהנשיקה תגיע משום מקום - יש את הרגעים הללו כמו בדייטים של לפני נשיקה וזה הרגע שצריך לנצל

גם יש אלכוהול שתמיד ניתן להאשים אותו
Honesty is the best policy, but insanity is a better defense.

אני מודה שיש מקרים שבהם נדרש מהנדס. למשל, אני די בטוח שהאדם הראשון שחשב על הרעיון של שלט־רחוק היה סטלן, אבל אני ממש בטוח שזה לא היה סטלן שהמציא את השלט־רחוק

* רם גלבוע

תמונה מצורפת
0

#10 פורסם 08/02/2010 - 12:41 המשתמש אינו מחובר כעת   שורטהייר אייקון

• לא סתם ברונזה - רשום+!
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעה*קוקילידה, בתאריך 08/02/2010 - 11:08, אמר/ה:

מממ... נכון. שיחה ?! מה חשבתי לעצמי???? ממתי לדבר זה פתרון טוב והגיוני? אם אי אפשר להשאיר מצב כפי שהוא אז הכי טוב זה קודם כל לא לדבר על זה!!!
ואת קוקילידה בטוח יודעת איך בחורה זרה לך תגיב לידיד שלה שמנסה לנשק אותה באמצע עוד סתם מפגש רגיל איתו, ויודעת שהיא לא תנתנק רק כי הוא ניסה לנשק אותה.
בטח שאת יודעת. את פשוט יודעת איך כל הבנות מתנהגות.

:נשיקות: רק אל תפסיקי לתת עצות בשרשור הזה כי שלחתי לך נשיקות עכשיו. אני מוסיפה גם :חיבוק: שיהיה לך ממש נעים. ההפתעה. זה מה שעושה את זה כלכך טוב.
אם יש יופי, בהכרח שיהיה כיעור:
אם יש נכון, בהכרח שתהיה טעות.
חכמה ובורות משלימים זה את זה,
אשליה ופקחון כרוכים זה בזה.
זוהי אמת עתיקה, אל תדמה כי נתגלתה לא מכבר.
"אני רוצה את זה, אני רוצה את ההוא"
אינו אלא שגיון.
אגלה לך סוד - "הכל חולף"
(שירת הזן של רייקן)

0

#11 פורסם 08/02/2010 - 16:11 המשתמש אינו מחובר כעת   Lady Marmalade אייקון

• I didn't know I was looking for love until I found YOU
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

אם אתם כאלו קרובים אתה כבר אמור לדעת מה הכיוון שלה, לא? אם יש מישהו אחר, אם היא בכלל מחפשת ומה הטעם שלה...

פשוט תעלה את הנושא בעקיפין, תדבר על מערכות יחסים, זוגיות, תנסה לגשש בצורה פחות ישירה.

אם אתה מרגיש שאתה נתפס בעיניה כיותר מסתם ידיד (במילים, מגע, מבט...) תלך על גישה ישירה יותר.

בהצלחה!
מעורר מינית:

תמונה מצורפת

מומלץ בחום!
1

#12 פורסם 08/02/2010 - 20:39 המשתמש אינו מחובר כעת   *קוקילידה אייקון

• אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהאוניקום, בתאריך 08/02/2010 - 11:41, אמר/ה:

מממ... נכון. שיחה ?! מה חשבתי לעצמי???? ממתי לדבר זה פתרון טוב והגיוני? אם אי אפשר להשאיר מצב כפי שהוא אז הכי טוב זה קודם כל לא לדבר על זה!!!
ואת קוקילידה בטוח יודעת איך בחורה זרה לך תגיב לידיד שלה שמנסה לנשק אותה באמצע עוד סתם מפגש רגיל איתו, ויודעת שהיא לא תנתנק רק כי הוא ניסה לנשק אותה.
בטח שאת יודעת. את פשוט יודעת איך כל הבנות מתנהגות.

:נשיקות: רק אל תפסיקי לתת עצות בשרשור הזה כי שלחתי לך נשיקות עכשיו. אני מוסיפה גם :חיבוק: שיהיה לך ממש נעים. ההפתעה. זה מה שעושה את זה כלכך טוב.

אני לא יודעת הכל.....אני כן הבעתי את דעתי בנושא..אז לרסן את החצים

התכוונתי שהוא לא ינשק אותה סתם ככה אלא בסיטואציה שתהיה אינטימית - סרט ביחד, יציאה משותפת וכו...

וקחי גם את..רק כי אני אדם נחמד:נשיקות: :)
0

#13 פורסם 08/02/2010 - 23:04 המשתמש אינו מחובר כעת   peerli אייקון

• Kiss my ass
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • קבוצה: מנהלי פורום

שלום לכולם,

מאוד מאוד פשוט!

אתה מבלה איתה ביחידות, מוביל למצב של שתיקה מביכה ומנסה לנשק אותה.

אם היא זורמת - הללויה

אם היא נרתעת אתה ממהר להתנצל ולומר שאתה לא יודע מה עבר לך בראש ומחליק את זה כאילו כלום לא קרה (ממשיך להתנהג כרגיל)
תמונה מצורפת
אוהבים נקניקיות? כן! וטקסס הולד'ם? כנסו לפורום פוקר
.-.-.-.-.-.-.-.-.
פורום הורות ומשפחה סוף סוף נפתח!!

גברים פורצי דרך משחר ההיסטוריה:
ב-8 באוקטובר 1857, עשרות שנים לפני שהחל תומס אדיסון לערוך ניסויים על דגמים שונים של נורת הליבון החשמלית, עבד אלפרד א. לוגרהאלטר, המכונה "גאס", במעבדה הקטנה והארעית שבביתו. הוא חיבר את העופרת שבמצבר עופרת-חומצה לקצות נימת להט עשויה פלטינה אותה הכניס לתוך שפופרת זכוכית אטומה לאחר ששאב ממנה את כל החמצן.
כששום דבר לא קרה הוא עזב את זה והמציא את כרית הפלוצים.
0

#14 פורסם 09/02/2010 - 01:48 המשתמש אינו מחובר כעת   Lance-allot אייקון

• כסף
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: מנהלי פורום

צפה בהודעהבחורה, בתאריך 08/02/2010 - 10:01, אמר/ה:

1- לשם שינוי אני מסכימה עם מ"ח...
ברגע שהתחלת לפתח כלפיה רגשות כבר איבדת את עוגת הידידות. אם אתה רוצה עוגה חדשה (עם הרבה יותר קצפת<:-)) אתה צריך לדבר איתה. אולי זה יעבוד לך ואולי לא, אבל זה כבר תלוי בה.
העיקרון פה הוא שאם אתה מפתח כלפיה רגשות והיא לא מעוניינת, אין מצב ל"ידידות", זה סתם יהיה מזוכיסטי מצדך.

2- אוף, עכשיו בא לי עוגה :(

1- :כן:

2- :lol: .... :חיבוק:

אין ספק שלנשק ככה סתם זה לא מומלץ - וברור שבחורה כתבה את זה (לא המשתמשת:-) - כי לבחורה שמנשקת
"ככה סתם" בחור, יש סיכוי גבוה להצלחה. ככה זה, בחורים הם קלים יותר.

צפה בהודעה*קוקילידה, בתאריך 08/02/2010 - 11:09, אמר/ה:

ותראה לי את הבחור שקורא לעצמו קוקילידה

:lol::lol::lol:

צפה בהודעהP&B, בתאריך 08/02/2010 - 11:34, אמר/ה:

יותר הגיוני לדעתי להציע לצאת לרקוד ביחד
אם היא תסרב אז היא כנראה לא מעוניינת
במידה והיא מסכימה אז זו הזדמנות טובה תחת חסות אלכוהול/ריקודים צמודים/פרומונים כן לנסות ולנשק במידה וזה מרגיש שזה מתבקש
מכסימום ניתן להאשים את האלכוהול והסיטואציה אם היא נרתעת
מה שכן אני מסכים שלא מומלץ שהנשיקה תגיע משום מקום - יש את הרגעים הללו כמו בדייטים של לפני נשיקה וזה הרגע שצריך לנצל

גם יש אלכוהול שתמיד ניתן להאשים אותו

רעיון לא רע !
הייתי לוקח את ההסיטואציה קצת יותר קדימה - לפתח סיטואציה מתאימה, בקירבה, במשחק בשיער, במוזיקה וכל דבר
אחר שמתאים.
כתבו כאן :

צפה בהודעה*קוקילידה, בתאריך 08/02/2010 - 19:39, אמר/ה:

התכוונתי שהוא לא ינשק אותה סתם ככה אלא בסיטואציה שתהיה אינטימית - סרט ביחד, יציאה משותפת וכו...

ואחרון חביב - את עוגת הידידות אין לך ! תתעורר. הזכירו את כלל האצבע, בבקשה :

ללא קשר לסיטואציה - לפני קשר, אחרי קשר - בידידות , יזיזות - או כל שילוב אחר.

יש רגשות רומנטיים + אין קשר רומנטי = לחתוך, אין קשר כלל (.).

מתי אפשר לחזור להיות בקשר ?
כשהרגשות הרומנטיים מפסיקים.

מה אם יש סיכוי עתידי לקשר רומנטי ?
מנסים, שמים קלפים על השולחן, אם מתפתח קשר רומנטי-יופי. אם לא
חוזרים לכלל האצבע.

הבהרה - רגשות רומנטיים זו לא הידלקות \ משיכה, זה משהו עמוק יותר.
מי שמרגיש - יודע.

זוהי חזרה על הודעה שנכתבה קודם (וקודם, וקודם), ואני אומר שוב-
אין כאן מקום לדיון, זה מה שטוב בשבילך, טוב "רק" ב99% מהמקרים - לא בכולם.
שווה לך ללמוד מהניסיון הקולקטיבי.

ובהצלחה
מוזיקה !
http://www.youtube.c...8/0/CKuDPYDCAm8
תמונה מצורפת !
BG U&ME, זה טוב למשתמשים.

0

#15 פורסם 09/02/2010 - 04:04 המשתמש אינו מחובר כעת   IdoWido אייקון

• אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהLance-allot, בתאריך 09/02/2010 - 00:48, אמר/ה:

יש רגשות רומנטיים + אין קשר רומנטי = לחתוך, אין קשר כלל (.).

מתי אפשר לחזור להיות בקשר ?
כשהרגשות הרומנטיים מפסיקים.

מה אם יש סיכוי עתידי לקשר רומנטי ?
מנסים, שמים קלפים על השולחן, אם מתפתח קשר רומנטי-יופי. אם לא
חוזרים לכלל האצבע.

הבהרה - רגשות רומנטיים זו לא הידלקות \ משיכה, זה משהו עמוק יותר.
מי שמרגיש - יודע.

לגבי החזרה לקשר...
מקרה שהיה כך היה - היתה לי ידידה שקשרי החברות לאורך הזמן התהדקו יותר ויותר. שיחות ארוכות, זמן משותף, רמיזות בצחוק כזה. דומה משהו למקרה המתואר.
בשלב מסוים החלטתי שאני מרגיש שאני רוצה יותר ושנראה לי שגם היא רוצה ובפעם הבאה שנפגשנו פשוט אמרתי לה את זה.

לצערי קיבלתי תשובה של "אני צריכה לראות מה קורה עם ההוא... שזה ייתברר נחזור אליך..." תמונה מצורפת ....
כמובן באותה שניה הבנתי שהסיפור לא יתקדם כמו שקיוויתי וגם דיי נעלבתי. כמובן שהחברות ביננו דיי נפגעה מהסיפור הזה וכמה שבועות בקושי דיברנו וכמה חודשים בקושי נפגשנו.

היום אנחנו חברים אבל ברמה של ידידים טובים. רגשות רומנטיים שהיו כבר מזמן אינם אבל אני חייב להגיד שגם החברות שהיתה בינינו לא השתקמה ממש.

ובכל זאת, עצתי לך היא ללכת על זה. באיזה שהיא דרך. אפילו שנפגעתי אני שמח שעשיתי מה שעשיתי. רק צריך לזכור שאם זה לא יצלח החברות ביניכם עלולה להיות המחיר.

בהצלחה תמונה מצורפת !
0

• 1
  • 2
  • (2 עמודים)
  • +

תגובה מהירה

1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים

לוח שותפים באר שבע | דירות להשכרה בבאר שבע | עבודה בחו"ל | פירסום באתר
לימודי תעודה