פורום סטודנטים של אוניברסיטת בן-גוריון: "מדיניות ממשלות ישראל - מחולל העוני הבלעדי"

מעבר לתוכן

לציבור הכותבים בפורום

במקרה של בעיות (השמצות , ספאם וכ"ו) נא לפנות לאחד המנהלים בה"פ או באמצעות כפתור הדווח
  • 1
  • 2
  • 3
  • (3 עמודים)
  • +

"מדיניות ממשלות ישראל - מחולל העוני הבלעדי" דרג את השרשור: -----

#1 פורסם 08/02/2010 - 21:43 המשתמש מחובר כעת   דרקולאללה אייקון

• ערפד נחמד
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • קבוצה: מנהלים ראשיים
החשב הכללי לשעבר במשרד האוצר, ירון זליכה, תקף (יום ב', 8.2.10) את המדיניות הכלכלית של ממשלות ישראל לדורותיהן וקובע כי הן נושאות באחריות הבלעדית לעוני בישראל.

בכינוס שנערך הערב באוניברסיטת בר-אילן בנושא "מדיניות חברתית אל מול אתגרי עוני", אמר זליכה כי "המדיניות הכלכלית של ממשלות ישראל לדורותיהן, היא מחולל העוני הבלעדי והעיקרי. הטענות כי מקור העוני הוא האוכלוסיה הערבית, החרדים, השוק השחור, או ההשקעה הגדולה בתקציב הביטחון, הם תירוצים בלבד, אשר מטרתם להסתיר את הגורם האחראי הבלעדי".

לדברי זליכה, המדיניות הכלכלית של ישראל יוצרת העדפה ברורה ועקבית להון והגדלת התשואה של אמצעי הייצור, כאשר לטענתו מדיניות זו יוצרת ומנציחה את העוני הבא.

הוא הוסיף כי "המדינה מעניקה לחברה מסחרית, כדוגמת אינטל, מענקים במאות מיליוני דולרים, עבור כ-200 משרות בלבד, בעוד שהיא יכולה להקצות את אותו סכום עבור כמות גדולה פי כמה של משרות בשוק השירותים והתעסוקה".

ד"ר מנחם מוניקנדם, מבית הספר לעבודה סוציאלית בבר-אילן, הוסיף בהתייחסו לנתוני העוני: "חצי מהעניים בישראל הינם אנשים עובדים, אשר אינם משתכרים מספיק. העבודה אינה מחלצת מהעוני. בשנת 2006 כ-48.7% שכירים לא נשואים ו-36.7% שכירים בעלי משפחות הוגדרו כעניים".

לכתבה
זה שיושב על המעקה מרחף באוויר ושותה דם...

"מבעד לאופק יגיחו מלאכי השאול..."

קצת קשה אז דתיים

"אולי כבר תפסיק לטרטר אותי עם הסיפורים שלך על זמן? זה טירוף! יום אחד, זה לא מספיק לך, יום אחד כמו כל הימים הוא נעשה אילם, יום אחד אני נעשיתי עיוור, יום אחד אנחנו ניעשה חירשים, יום אחד אנחנו נולדים, יום אחד אנחנו נמות, אותו יום, אותו רגע, זה לא מספיק לך? הן יולדות בפישוק על קבר, אור היום מהבהב לרגע, ואז שוב לילה."

מקור הניק

"דכאון זה תסכול הנובע מכעס בלתי מתועל..."
0

#2 פורסם 08/02/2010 - 21:47 המשתמש אינו מחובר כעת   Cynic אייקון

• בא והולך.
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: מנהלי קבוצות לימוד

צפה בהודעהדרקולאללה, בתאריך 08/02/2010 - 20:43, אמר/ה:

החשב הכללי לשעבר במשרד האוצר, ירון זליכה, תקף (יום ב', 8.2.10) את המדיניות הכלכלית של ממשלות ישראל לדורותיהן וקובע כי הן נושאות באחריות הבלעדית לעוני בישראל.

בכינוס שנערך הערב באוניברסיטת בר-אילן בנושא "מדיניות חברתית אל מול אתגרי עוני", אמר זליכה כי "המדיניות הכלכלית של ממשלות ישראל לדורותיהן, היא מחולל העוני הבלעדי והעיקרי. הטענות כי מקור העוני הוא האוכלוסיה הערבית, החרדים, השוק השחור, או ההשקעה הגדולה בתקציב הביטחון, הם תירוצים בלבד, אשר מטרתם להסתיר את הגורם האחראי הבלעדי".

לדברי זליכה, המדיניות הכלכלית של ישראל יוצרת העדפה ברורה ועקבית להון והגדלת התשואה של אמצעי הייצור, כאשר לטענתו מדיניות זו יוצרת ומנציחה את העוני הבא.

הוא הוסיף כי "המדינה מעניקה לחברה מסחרית, כדוגמת אינטל, מענקים במאות מיליוני דולרים, עבור כ-200 משרות בלבד, בעוד שהיא יכולה להקצות את אותו סכום עבור כמות גדולה פי כמה של משרות בשוק השירותים והתעסוקה".

ד"ר מנחם מוניקנדם, מבית הספר לעבודה סוציאלית בבר-אילן, הוסיף בהתייחסו לנתוני העוני: "חצי מהעניים בישראל הינם אנשים עובדים, אשר אינם משתכרים מספיק. העבודה אינה מחלצת מהעוני. בשנת 2006 כ-48.7% שכירים לא נשואים ו-36.7% שכירים בעלי משפחות הוגדרו כעניים".

לכתבה

קודם כל, ד"ר זליכה מדבר שטויות, אבל זה סטנדרטי.
הבחור השני- טועה. בישראל, במשפחה עם שני מפרנסים- שיעור העוני הוא 3%. מפרנס יחיד במשק בית- 29% (אם זכרוני אינו מטעני). אם אין מפרנסים, שיעור העוני נושק ל-70% (לא זוכר את השיעור המדוייק).
כלומר- עבודה מחלצת מעוני. בוודאות. הבעיה של עוני תוך עבודה ידועה, והיא נמצאת בטפול במספר שלבים: 1. אורות לתעסוקה (מגדיל שכר ממוצע בכ-1200 שקלים)
2. מס הכנסה שלילי- הסכום נמוך, ויש תכניות להגדילו.

כמו כן, ועדה ספציפית בראשות פרופ' אקשטיין עמלה בימים אלה ממש בנושא.
Utinam barbari spatioum proprium tuum invadant
2

#3 פורסם 08/02/2010 - 22:01 המשתמש מחובר כעת   דרקולאללה אייקון

• ערפד נחמד
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • צפה בבלוג
  • קבוצה: מנהלים ראשיים

צפה בהודעהCynic, בתאריך 08/02/2010 - 20:47, אמר/ה:

קודם כל, ד"ר זליכה מדבר שטויות, אבל זה סטנדרטי.
הבחור השני- טועה. בישראל, במשפחה עם שני מפרנסים- שיעור העוני הוא 3%. מפרנס יחיד במשק בית- 29% (אם זכרוני אינו מטעני). אם אין מפרנסים, שיעור העוני נושק ל-70% (לא זוכר את השיעור המדוייק).
כלומר- עבודה מחלצת מעוני. בוודאות. הבעיה של עוני תוך עבודה ידועה, והיא נמצאת בטפול במספר שלבים: 1. אורות לתעסוקה (מגדיל שכר ממוצע בכ-1200 שקלים)
2. מס הכנסה שלילי- הסכום נמוך, ויש תכניות להגדילו.

כמו כן, ועדה ספציפית בראשות פרופ' אקשטיין עמלה בימים אלה ממש בנושא.

ואני חשבתי שזה בגלל שעוני חושב לפי שכר חציוני, ככה שאם יהיו פחות מובטלים בהכרח יהיו עובדים "עניים"
זה שיושב על המעקה מרחף באוויר ושותה דם...

"מבעד לאופק יגיחו מלאכי השאול..."

קצת קשה אז דתיים

"אולי כבר תפסיק לטרטר אותי עם הסיפורים שלך על זמן? זה טירוף! יום אחד, זה לא מספיק לך, יום אחד כמו כל הימים הוא נעשה אילם, יום אחד אני נעשיתי עיוור, יום אחד אנחנו ניעשה חירשים, יום אחד אנחנו נולדים, יום אחד אנחנו נמות, אותו יום, אותו רגע, זה לא מספיק לך? הן יולדות בפישוק על קבר, אור היום מהבהב לרגע, ואז שוב לילה."

מקור הניק

"דכאון זה תסכול הנובע מכעס בלתי מתועל..."
0

#4 פורסם 08/02/2010 - 22:21 המשתמש אינו מחובר כעת   אורי אייקון

• נרקומן וירטואלי
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: רשומים+
התלהבתי מהכותרת של השירשור וחשבתי שסוף סוף אני אקרא משהו חכם,
אבל אז קראתי וגיליתי שה"פיתרון" המוצע הוא עוד מקרה פרטי של "את כספי הגזל של הציבור צריך להעביר לכאן, לא לשם -- רק אז תיפתר בעיית העוני."
:yawn:
I want philosophically educated people: those who understand ideas, care about ideas, and spread the right ideas. That’s how
my philosophy will spread, just as philosophy has throughout all history: by means of people who understand and teach it to others

Ayn Rand, 1981 --
0

#5 פורסם 08/02/2010 - 22:55 אורח - אורח יעקב

• קבוצה: אורחים
אני מסכים עם זליכה.

בנוסף, צריך להיות חוק שאוסר על הקמת פארקי תעשיית הייטק בין גדרה לחדרה. הכל צריך לעבור לפריפריה.
0

#6 פורסם 08/02/2010 - 23:03 המשתמש אינו מחובר כעת   Cynic אייקון

• בא והולך.
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: מנהלי קבוצות לימוד

צפה בהודעהאורח יעקב, בתאריך 08/02/2010 - 21:55, אמר/ה:

אני מסכים עם זליכה.

בנוסף, צריך להיות חוק שאוסר על הקמת פארקי תעשיית הייטק בין גדרה לחדרה. הכל צריך לעבור לפריפריה.

למה?
Utinam barbari spatioum proprium tuum invadant
0

#7 פורסם 08/02/2010 - 23:07 אורח - אורח יעקב

צפה בהודעהCynic, בתאריך 08/02/2010 - 22:03, אמר/ה:

למה?

כדי שיהיו חיים גם מחוץ למדינת ת"א.

אבל אפשר לבלבל את המוח עד מחר. לא תהיה תקנה למדינה עד שלא יבוצעו צעדים שיורידו את מחירי הדירות לשפיות:
1. ביטול מנהל מקרקעי ישראל והפשרת כל הקרקעות לבניה.
2. קבלן שימשיך להפקיע מחירים - ישלח לכלא.
0

#8 פורסם 08/02/2010 - 23:07 המשתמש אינו מחובר כעת   מביט אייקון

• מבחן בר-אור
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהדרקולאללה, בתאריך 08/02/2010 - 20:43, אמר/ה:

הוא הוסיף כי "המדינה מעניקה לחברה מסחרית, כדוגמת אינטל, מענקים במאות מיליוני דולרים, עבור כ-200 משרות בלבד, בעוד שהיא יכולה להקצות את אותו סכום עבור כמות גדולה פי כמה של משרות בשוק השירותים והתעסוקה"
.

לכתבה

אם הייתי ארוגנטי הייתי יכול לטעון שזליכה עקב אחר הודעות שלי מהעבר.
זה מה שכתבתי כאן בפורום פחות או יותר כבר לפני כמה שנים.
יזכור עם ישראל את אלו מתוכו, בשר מבשרו, אשר השתתפו בתביעות נגד קציניו וחייליו. את אלו אשר בשעת הקרב להגנת עם ישראל עמדו בהפגנות וקראו לחייליו פושעי מלחמה. יזכור את אלה אשר במחשכים חברו לגרועים שבאויבי ישראל"

תמונה מצורפת

המלצה על ספר

אםתרצו-- מחזירים את הציונות למרכז

תמונה מצורפת

"מי שמתגלה כאנטי-ציוני הוא בהגדרה אנטישמי, שכן הוא תומך בשלילת הזכות הטבעית של העם היהודי למדינה עצמאית, המוקנית לכל עם אחר." ווינסטון צ'רצ'יל
0

#9 פורסם 08/02/2010 - 23:23 המשתמש אינו מחובר כעת   אורי אייקון

• נרקומן וירטואלי
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהאורח יעקב, בתאריך 08/02/2010 - 22:07, אמר/ה:

אבל אפשר לבלבל את המוח עד מחר. לא תהיה תקנה למדינה עד שלא יבוצעו צעדים שיורידו את מחירי הדירות לשפיות:
1. ביטול מנהל מקרקעי ישראל והפשרת כל הקרקעות לבניה.
2. קבלן שימשיך להפקיע מחירים - ישלח לכלא.
בנוסף יש לאסור על אנשים ממוצא מזרחי להיות קבלנים, וכל פרענק שעובר על האיסור יישלח מיד לקלבוש.

צפה בהודעהמביט, בתאריך 08/02/2010 - 22:07, אמר/ה:

[אם הייתי ארוגנטי הייתי יכול לטעון שזליכה עקב אחר הודעות שלי מהעבר.
:lol:
אני לא מתפלא.
I want philosophically educated people: those who understand ideas, care about ideas, and spread the right ideas. That’s how
my philosophy will spread, just as philosophy has throughout all history: by means of people who understand and teach it to others

Ayn Rand, 1981 --
0

#10 פורסם 08/02/2010 - 23:36 אורח - אורח יעקב

מה שזליכה מדבר עליו זו מדיניות ידועה.

הממשלה רוצה למנוע בריחת מוחות, אנשים שיש להם אופציות אחרות בחו"ל, אז היא מעדיפה ליצור 200 מקומות עבודה באינטל מאשר 1000 בתעשיה אחרת פחות חכמה ופחות מתגמלת.

לבינוניים/חלשים אין ברירה אז אפשר לא לדאוג להם - זה המוטו.

הפתרון - הבינונים/חלשים צריכים לנצל את יתרונם המספרי, להיות בעלי מודעות חברתית ולהתאגד. חוץ מזה, עליהם לנסות ולהגר בכל מחיר, הרי עדיף להיות מלצר בניו יורק מאשר מלצר בת"א.
כשהממשלה תראה שהם נחושים בדעתם לעזוב, היא תבין שהיא צריכה ליצור פתרונות גם להם.
0

#11 פורסם 09/02/2010 - 00:54 המשתמש אינו מחובר כעת   Tziff5 אייקון

• אני לא גזען - אני שונא את כולם באופן שווה
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית
  • קבוצה: Debater
אם הוא בלעדי אז וודאי שהוא עיקרי...

בכל אופן, מה שיוצר עוני זה עניים. כשאתה מתחתן ועושה ילדים בלי כסף - אתה כנראה תהיה עני. כשאתה לא מחפש לך מקצוע להתמחות בו - אתה כנראה תהיה עני. כשאתה מתחייב לנכס ללא אמצעים מספקים להחזיק אותו - אתה כנראה תהיה עני. ואלו כלל וכלל לא קשורים למדיניות הממשלה.
its better to be drunk than to be smart.
666 is evil, but 25.806975801127880315188420605149 is the root of all evil.
it's so simple to be wise. just think of something stupid to say, and dont say it!
1

#12 פורסם 09/02/2010 - 00:58 אורח - אורח יעקב

צפה בהודעהTziff5, בתאריך 08/02/2010 - 23:54, אמר/ה:

אם הוא בלעדי אז וודאי שהוא עיקרי...

בכל אופן, מה שיוצר עוני זה עניים. כשאתה מתחתן ועושה ילדים בלי כסף - אתה כנראה תהיה עני. כשאתה לא מחפש לך מקצוע להתמחות בו - אתה כנראה תהיה עני. כשאתה מתחייב לנכס ללא אמצעים מספקים להחזיק אותו - אתה כנראה תהיה עני. ואלו כלל וכלל לא קשורים למדיניות הממשלה.

קשורים גם קשורים.
0

#13 פורסם 09/02/2010 - 01:28 המשתמש אינו מחובר כעת   Kayben אייקון

• אינדיאני במדבר
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהמביט, בתאריך 08/02/2010 - 22:07, אמר/ה:

אם הייתי ארוגנטי הייתי יכול לטעון שזליכה עקב אחר הודעות שלי מהעבר.

אולי יש אמת בטענה שלא היה שווה להשקיע את המיליונים באינטל.
אבל הטענה שהיא מעניקה רק 200 משרות היא שקרית.
רק כדי להקים את המפעל עבדו עשרות אלפי אנשים במשך כמה שנים על המפעל הראשון,
ושוב פעם על ההרחבה. ובקרוב תהיה עוד הרחבה מסוימת במפעל.
יש אינספור חברות שהתפרנסו וממשיכות להתפרנס מאינטל.

זליכה אולי לרוב צודק אבל הוא גם פופליסט לא קטן שאוהב להגזים.
1

#14 פורסם 09/02/2010 - 01:34 אורח - אורח יעקב

צפה בהודעהKayben, בתאריך 09/02/2010 - 00:28, אמר/ה:

אולי יש אמת בטענה שלא היה שווה להשקיע את המיליונים באינטל.
אבל הטענה שהיא מעניקה רק 200 משרות היא שקרית.
רק כדי להקים את המפעל עבדו עשרות אלפי אנשים במשך כמה שנים על המפעל הראשון,
ושוב פעם על ההרחבה. ובקרוב תהיה עוד הרחבה מסוימת במפעל.
יש אינספור חברות שהתפרנסו וממשיכות להתפרנס מאינטל.

זליכה אולי לרוב צודק אבל הוא גם פופליסט לא קטן שאוהב להגזים.

כל הדברים שציינת קיימים גם באלטרנטיבה שתעסיק 1000 עובדים.

חוץ מזה שלא אכפת לי מאינטל, מצידי שיסגרו אותם בישראל.
0

#15 פורסם 09/02/2010 - 02:19 המשתמש אינו מחובר כעת   Tziff5 אייקון

• אני לא גזען - אני שונא את כולם באופן שווה
  • אייקון
  • שלח הודעה פרטית

צפה בהודעהאורח יעקב, בתאריך 08/02/2010 - 23:58, אמר/ה:

קשורים גם קשורים.

אני אלוהים.
יש פילים ורודים.
לחזירים יש כנפיים.
הגיהנום קפא.
מודאק פאשיסט.
אנחנו נשמות של חייזרים.
אנחנו חייזרים של נשמות.
אנחנו נייזרים של חשמות.
האיי פי שלך הוא 80.0.157.26
האיי קיו שלך הוא 80.0
האיי פוד שלך הוא לבן.
האיי סי שלך לא עובד.
הטענות שלך שרירותיות.
its better to be drunk than to be smart.
666 is evil, but 25.806975801127880315188420605149 is the root of all evil.
it's so simple to be wise. just think of something stupid to say, and dont say it!
1

• 1
  • 2
  • 3
  • (3 עמודים)
  • +

תגובה מהירה

1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים

לוח שותפים באר שבע | דירות להשכרה בבאר שבע | עבודה בחו"ל | פירסום באתר
לימודי תעודה