פרופסור גיא בכור ידיעות אחרונות 11/8/05
אחיה של החרטה
ישראל מנותקת היום מעזה הרבה יותר מאשר תהיה בעוד מס' שבועות, אם יופעל המעבר
הבטוח. אם אכן יקרום רעיון זה של המעבר הבטוח עור וגידים, הרי שבמסגרת "ההתנתקות" - ישראל "תתחבר" טוב יותר לתושבי עזה מלפני ביצועה
פרופ' גיא בכור -מזרחן, פובלציסט רב השפעה, תומך נלהב של "תוכנית ההתנתקות" עד לפני חודשים ספורים
ראה מאמרו מלפני שנה בדיוק:
http://www.ynet.co.i...2962247,00.html
מכה על חטא , ובמאמרים בשבועות האחרונים- רומז כי משהו רקוב מאוד נוצק ונוצר בתוכנית
ששם הקוד שלה הוא "התנתקות מהפלסטינים". " " מיצרים על מפתננו" "לא התנתקות מהפלסטינים אלא הגדלת כמות הפלסטינים הנכנסת"
פרופ' בכור, רומז בסאב-טקסט של דבריו לאדריכלי המהלך למול השחקנים האחרים(הפלסטינים, המצרים , האמריקאים) -מדובר באנשים המזוהים עם תפישה שמאלית - תא"ל עיבל גלעדי ואיש סתרים המזוהה עם "שלום עכשיו" שהיה גורם מוביל בבק-רום של הסכמי אוסלו.
פרופסור גיא בכור ידיעות אחרונות 11/8/05
אחיה של החרטה
ישראל מנותקת היום מעזה הרבה יותר מאשר תהיה בעוד מס' שבועות, אם יופעל המעבר
הבטוח. אם אכן יקרום רעיון זה של המעבר הבטוח עור וגידים, הרי שבמסגרת "ההתנתקות" ישראל "תתחבר" טוב יותר לתושבי עזה מלפני ביצועה.
שוב ושוב נדהמים תושבי ישראל לשמוע כיצד מתקבלות אצלנו החלטות אדירות משקל מבלי שנערך בהן כל דיון ציבורי, או אפילו ממשלתי. ואם לא די בכך, על ההחלטות אנו שומעים בדרך כלל מהצד הפלסטיני, לא ממשלתנו הנבחרת: הפלסטינים מקבל נמל ימי; הפלשתינים מקבלים נמל אווירי; ישראל מסכימה לכרסום בפירוז סיני; מערכת הבטחון "שוכחת" לדרוש איסור מכירת נשק לעזה דרך מצריים; משאיות פלשתיניות ינועו בין יהודה ושומרון לנמל הימי בעזה ללא בדיקה בטחונית, ועוד. רק בעקבות לחץ תקשורתי הצביעה הממשלה בימים האחרונים נגד מתן נמל אווירי לפלשינים בעזה.
והנה "הבשורה" החדשה, שכמו קודמותיה צצה באופן הכי תמים במהדורות החדשות: הוחלט להפעיל בקרוב את "המעבר הבטוח" בין עזה ליהודה ושומרון דרך קרית גת, "לפי שעה בשיטת השיירות המלוות". גם הפעם פורסם הדבר עלידי הפלשתינים.
על נזקיו של אותו "מעבר בטוח" , שהחל לפעול בראשית בשנות 2000, התייחס כותב שורות אלה בעבר כמי שתרם תרומה של ממש לפרוץ האינתיפדה הפלשתינית ומלחמת הטרור. הדאגה של אנשי אוסלו שהגו אותו, היתה שמא שהיתה שמא יתננו תושבי העזתים לישראל בדרכם למעבר תרקומיה, ולכן כל מי שיצא מעזה לגדה המערבית או בכוון ההפוך, נבדק שאכן הגיע ליעדו בזמן סביר. מה שהמתכננים "שכחו" לקחת בחשבון הוא, שהעזתים אכן הגיעו ליהודה ושומרון בזמן- אך הם פשוט נשארו שם.
הניסיון הראה כי מיהודה ושומרון נכנסו רבים מהם לתוך מדינת ישראל, וגם שם הם נשארו.
באותה שנה התלוננו ערביי ישראל בקו התפר על אלפי עזתים שחדרו ושברו את שוק העבודה המקומי. וכך כאשר פרצו מהומות אוקטובר 2000, נדהמו שוטרים במחוז הצפוני לגלות מתפרעים ומסיתים עזתים באיזור נצרת. איך הם הגיעו לשם? דרך המעבר הבטוח.
אם אכן יקרום רעיון זה של המעבר הבטוח עור וגידים, הרי שבמסגרת "ההנתקות ישראל "תתחבר" טוב יותר לתושבי עזה. אלה יעמדו בתור בתור כדי לחצות לגדה המערבית, ומשם היישר לתוך ישראל –שכן גדר ההפרדה עדיין לא הושלמה. באופן פרדוכסלי, ישראל מנותקת היום מעזה הרבה יותר משתהיהי בעוד מס' שבועות, אם הרעיון המעבר הבטוח ייושם. בריחה של המוני פלשתינים מעזה לעומק מדינת ישראל היא תרחיש צפוי וברור, שכן עולם שלישי, שבו התל"ג לנפש הוא 900 דולר כפי שהמצב בעזה, תמיד ישאף להגיע לעולם הראשון, שבו התל"ג לנפש הוא 17,500 דולר, כפי שהוא בישראל. בעקבות מחפשי העבודה מרצועת עזה עלול להגיע גם הטרור.
ולכן, אם יש בכלל מקום למעבר יבשתי בין עזה לגדה המערבית, הרי שהדבר צריך להתקיים רק לאחר דיון ציבורי ראוי, וכמובן לאחר השלמה מלאה ומוחלטת של גדר הבטחון. ועל הפזיזות שבה מתקבלות אצלנו החלטות בימים אלה היה אומר הפתגם פלשתיני:"החיפזון הוא אחיה של החרטה".
פרופ' גיא בכור": היכונו להתחברות לעזתים
Started by
אורח - Guest
, 14/08/2005 - 03:01
3 replies to this topic
אורח - Guest
פורסם 14/08/2005 - 17:46
המאמר הנ"ל עוסק בעתידה הפוליטי של מפלגת העבודה, ולא בעמדתו של הכותב על תוכנית ההתנתקות.פרופ' גיא בכור -מזרחן, פובלציסט רב השפעה, תומך נלהב של "תוכנית ההתנתקות" עד לפני חודשים ספורים
ראה מאמרו מלפני שנה בדיוק:
http://www.ynet.co.i...2962247,00.html
פורסם 14/08/2005 - 19:03
אוי ואבוי
למה להכניס פלשתינאים לישראל לאחר ההתנתקות?
מה הטעם בכלל?
למה לקרא לזה התנתקות אם אנחנו מתכוונים להכניס אותם אלינו תוך כדי סיכון להתחדשות הפיגועים?
למה להכניס פלשתינאים לישראל לאחר ההתנתקות?
מה הטעם בכלל?
למה לקרא לזה התנתקות אם אנחנו מתכוונים להכניס אותם אלינו תוך כדי סיכון להתחדשות הפיגועים?
זה בכלל לא כלב, זה שועל!!!
FriendsFanatic י(5/9/05 , 1:55): (לשם הרקורד- אני לא חושבת ששועל פיקטיבי)
פוקה (7/8/05 , 23:13): שועל, אם זה עוזר לך, אני מאמינה לך שאתה לא פקטיבי. כדאי שגם אתה תתחיל להאמין בעצמך
Lilush י(7/8/05 , 23:41): שועלון - אני מזמן מאמינה שאתה לא פיקטיבי!
(אפילו כתבתי לך כמה פעמים בפורום שאני מאמינה, אבל אתה התעלמת)
קישור - כל מה שהסתירו ממכם לגבי קווים מקבילים
FriendsFanatic י(5/9/05 , 1:55): (לשם הרקורד- אני לא חושבת ששועל פיקטיבי)
פוקה (7/8/05 , 23:13): שועל, אם זה עוזר לך, אני מאמינה לך שאתה לא פקטיבי. כדאי שגם אתה תתחיל להאמין בעצמך
Lilush י(7/8/05 , 23:41): שועלון - אני מזמן מאמינה שאתה לא פיקטיבי!
(אפילו כתבתי לך כמה פעמים בפורום שאני מאמינה, אבל אתה התעלמת)
קישור - כל מה שהסתירו ממכם לגבי קווים מקבילים
הוספת תגובה
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים