מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

פאי תפוחים


9 replies to this topic

#1 דפי

דפי

    באר שבעית לשעבר...

  • רשומים+
  • 1277 הודעות:

פורסם 18/10/2005 - 01:16

הכנתי פאי תפוחים היום... יצא יפה וגם טעים.. מתכון שהמצאתי... (הבצק זה בצק פריך ממש טוב שמשמש לכל מיני עוגות ועוגיות)

אז ככה: זה ממש פשוט:
בצק פריך-
1/4 2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
ביצה אחת ועוד 2 חלמונים
תמצית וניל
קליפת לימון
חמאה מומסת (חבילה אחת של 100 גרם)
לשים הכל עד שבצק חלק, אם הוא דביק להוסיף קמח. אבל יוצא בצק טוב כזה... כדאי לשים איזה חצי שעה במקרר
מרדדים על תבנית פאי, ונשאר עוד קצת עודף- לשמור!

לסיר מכניסים-
4 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
אגוזים קצוצים
מקלות קינמון/קימון
סוכר ומיץ לימון לפי הטעם
קצת יין לבן

מבשלים את זה עד שהתפוחים רכים
מקררים קצת ושמים על הבצק

מכינים ממה שנשאר מהבצק רצועות ושמים בצורת שתי וערב מעל העוגה. אפשר למרוח את זה בביצה כדי שישחים יפה בתנור

אופים בחום בינוני עד שזה זהוב- חום

יוצא ממש יפה וגם טעים... <:-)
כדאי לאכול עם כדור גלידה וניל או קצפת, אבל אכלנו בלי והיה עדיין טעים...

#2 אורח - דסי

אורח - דסי
  • אורחים

פורסם 22/10/2005 - 19:22

למה הבצק לא יוצא לי טוב?
הוא אמור לתפוח?

#3 ניקו

ניקו

    לילה טוב

  • רשומים+
  • 1918 הודעות:

פורסם 22/10/2005 - 19:40

למה הבצק לא יוצא לי טוב?
הוא אמור לתפוח?

<{POST_SNAPBACK}>


בצק פריך לא אמור לתפוח.

#4 אורח - דסי

אורח - דסי
  • אורחים

פורסם 26/10/2005 - 16:26

בצק פריך לא אמור לתפוח.

<{POST_SNAPBACK}>


:אוי:

העיניין הוא שניסיתי לעשות פאי תפוחים, אבל היה יותר תפוחים מבצק (לא נראה לי שככה זה אמור להיות) וגם הבצק ישב כמו בלטה בבטן!

#5 ניקו

ניקו

    לילה טוב

  • רשומים+
  • 1918 הודעות:

פורסם 26/10/2005 - 17:51

:אוי:

העיניין הוא שניסיתי לעשות פאי תפוחים, אבל היה יותר תפוחים מבצק (לא נראה לי שככה זה אמור להיות) וגם הבצק ישב כמו בלטה בבטן!

<{POST_SNAPBACK}>


זה בסדר שיש יותר תפוחים מבצק(אבל אם זה נראה לך ממש יותר מידי אז תורידי תפוח אחד). בקשר לטיב הבצק -אולי עשית שכבה עבה מידי, אולי שמת יותר מידי קמח. תחפשי ברשת עוד מתכונים לבצק פריך יש כל מיני ואריציות.
אגב, אני לא מבשלת את התפוחים לפני האפייה רק משרה בקצת יין +צימוקים+קינמון ומורחת על הבצק ריבה ועליה שמה את התפוחים.

בהצלחה.

#6 -dana-

-dana-

    צוברת הודעות בשרשור החתונות

  • רשומים+
  • 385 הודעות:

פורסם 27/12/2007 - 21:01

גמאני רוצה להכין פאי תפוחים! אבל לא כזה שיש לו כבסיס בצק פריך ודק אלא בצק עבה יחסית וקצת פריך (לא ספוגי)
וגם שהתפוחים יהיו חתוכים לקוביות כאלה חמודות מלאות בקינמון ומנוקדות בשיברי אגוזים (חשבתי לטגן את ריבועי התפוחים בחמאה אבל אין לי באמת מושג איך עושים את זה...)
ומעל התפוחים... שלג של בצך פריך!!! יאאאאאאאאאאאמי!

עכשיו....

אני ממש אשמח אם יש למישהו מתכון שמגשים לי את הפנטזיה לעוגה של שבת! <:-)
מונה.... את טובה!!!!! טובה!!!!!!!!!!!!

#7 גרבון

גרבון

    כסף

  • רשומים+
  • 1006 הודעות:

פורסם 27/12/2007 - 21:26

גמאני רוצה להכין פאי תפוחים! אבל לא כזה שיש לו כבסיס בצק פריך ודק אלא בצק עבה יחסית וקצת פריך (לא ספוגי)
וגם שהתפוחים יהיו חתוכים לקוביות כאלה חמודות מלאות בקינמון ומנוקדות בשיברי אגוזים (חשבתי לטגן את ריבועי התפוחים בחמאה אבל אין לי באמת מושג איך עושים את זה...)
ומעל התפוחים... שלג של בצך פריך!!! יאאאאאאאאאאאמי!

עכשיו....

אני ממש אשמח אם יש למישהו מתכון שמגשים לי את הפנטזיה לעוגה של שבת! <:-)


:מסמיק:

עשית לי תאבון !

I'm Not Your Friend, Buddy !


תמונה מצורפת


#8 Romba

Romba

    3 שנים חיכיתי לרגע הזה ועכשיו... מה כותבים פה?

  • רשומים+
  • 585 הודעות:

פורסם 27/12/2007 - 22:20

ממה שאני יודעת על בצק פריך החוק מספר אחד הוא קור! חייבים לעבוד עם חמאה קרה מאוד מהמקרר ועם מי קרח ולא לעבד יותר מדי (בעיקר לא עם הידיים, שהחום שלהן ממיס את החמאה) כדי שהחמאה תשאר בגושים. ולכן, מוזר לי שהמתכון לעיל כולל חמאה מומסת.
הנה מתכון לבצק פריך שעובד מצויין: לפאי מתוק או מלוח. (אם רוצים פאי מתוק אפשר להוסיף 2 כפות סוכר) (מתוך הספר של איילת הירשמן "פשוט טעים" שאגב מומלץ בחום רב!!!)
1 + 3/4 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
3 כפות מי קרח (או יותר, לפי הצורך)

שמים בקערה את הקמח והמלח. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומעבדים, רצוי בבלנדר, לשניות ספורות עד שהחמאה הופכת לפירורים בגודל אפונה. אם אין בלנדר אפשר למעוך עם האצבעות אבל לא לשחק עם זה יותר מדי שלא ימס. להוסיף ביצה ומי קרח ולעבד בזריזות עד שכל הקמח נדבק. שימו לב, לא מקבלים כדור בצק אחיד! אין צורך לשאוף לזה. לאסוף את הפירורים לכדור בצק ולהכניס מיד לפריזר או למקרר לכחצי שעה.
מרדדים את הבצק ומשטחים בתבנית פאי ומחזירים למקרר/פריזר עד שהתנור חם.
לאפות את הבצק בחום של 180 מעלות למשך 15-20 דקות או עד שהוא מתחיל להזהיב (לאפות את הבצק בנפרד זה חשוב במיוחד למתכונים שבהם המילוי נוזלי כי אז הבצק במרכז לא נאפה אלא נשאר סוגי ורטוב). אם לא רוצים שהבצק יתפח אפשר לשים מעל הבצק נייר אפיה ומעליו למלא בשעועית יבשה או אורז שילחץ את הבצק ויפזר את החום באופן אחיד. אפשר גם לחורר עם מזלג.
להוציא, להוסיף את המלית ולהחזיר לתנור.

לגבי מלית - כל אחד מוזמן לשחק עם זה כראות עיניו. כדי שזה לא יהיה נוזלי אפשר להוסיף קורנפלור.


פטנט עבור פירורי בצק מלמעלה - אמא שלי היתה מכינה כדור בצק (לא זוכרת את המתכון במדויק אבל אם נשארות שאריות מבצק לפאי זה בטח טוב) ומגררת אותו בפומפיה עם חורים גדולים מעל התבנית ואז נופלים פירורים יפים ואחידים.
בתאבון!

#9 -dana-

-dana-

    צוברת הודעות בשרשור החתונות

  • רשומים+
  • 385 הודעות:

פורסם 29/12/2007 - 17:22

תודה רבה על ההשקעה והפאי שאני בטוחה שיצא נהדר! אבל.... אני חיפשתי בצק קצת אחר מבצק פאי אלא בצק הרבה יותר עבה.

לאחר חיפושים בכל המישורים האפשריים צנח לידי מתכון דווקא מאימי היקרה והנה הוא לפניכם: זה המתכון הראשון שאני כותבת פה ותאמינו לי שלא סתם העלתי אותו לפה... יאמי!
הכנתי את העוגה בטוסטר ישן שכן אין לי תנור בבית, אז למי שיש רק טוסטר - זו עוגה נפלאה להכין!
(המתכון לכמות יחסית קטנה אך מספיקה)

לבצק:

150 גר' חמאה
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
צהוב 1 של ביצה
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
מים קרים

למלית:

4 תפוחים ירוקים קטנים או 3 גדולים מקולפים חתוכים לקוביות
25 גר' חמאה
מיץ סחוט מלימון אחד
קינמון

אופן הכנה:

מתחילים בהכנת המלית: ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את התפוחים כ-3 דקות. מוסיפים את מיץ הלימון והקינמון למחבת וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
מעבירים את התפוחים אם כל הנוזלים למסננת ומסננים את הנוזלים.
(חשוב לקרר את התפוחים לפני ששמים אותם על הבצק ולכן התחלנו איתם לפני ההתעסקות עם הבצק.)

עוברים לבצק: שמים את כל החומרים של הבצק בקערה ומפוררים לתערובת פרורים אחידה (אפשר לפורר בין כפות הידיים) צריך לצאת בצק מפורר ואחיד יחסית בפרוריו. אם אתם מרגישים שהתערובת יבשה מידי אפשר להוסיף קצת מים קרים
אבל קצת - שלא יהפוך להיות עיסתי.
אל תעבדו אותו יותר מידי ארת הוא לא יצא פריך.
לוקחים 2/3 מהפרורים ומשטחים על תבנית. מהדקים את הפרורים טוב טוב לבסיס התבנית עם הידיים.
על הבסיס הזה שופכים את התפוחים (חשוב שיהיו קרים אחרת הבצק יהרס!)
ועל התפוחים שופכים את שליש הפרורים ששמרנו בצד. (אותם משאירים כפרורים ובסוף הם יוצאים כאלה קריספיים)

מכניסים לתנור ואופים עד השחמה של הפרורים של הבצק (בערך 45 דקות בחום בינוני-גבוה)

בתאבון!!!!
מונה.... את טובה!!!!! טובה!!!!!!!!!!!!

#10 אורח - אורח_עירית_*

אורח - אורח_עירית_*
  • אורחים

פורסם 12/01/2008 - 02:52

הכנתי פאי תפוחים היום... יצא יפה וגם טעים.. מתכון שהמצאתי... (הבצק זה בצק פריך ממש טוב שמשמש לכל מיני עוגות ועוגיות)

אז ככה: זה ממש פשוט:
בצק פריך-
1/4 2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
ביצה אחת ועוד 2 חלמונים
תמצית וניל
קליפת לימון
חמאה מומסת (חבילה אחת של 100 גרם)
לשים הכל עד שבצק חלק, אם הוא דביק להוסיף קמח. אבל יוצא בצק טוב כזה... כדאי לשים איזה חצי שעה במקרר
מרדדים על תבנית פאי, ונשאר עוד קצת עודף- לשמור!

לסיר מכניסים-
4 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
אגוזים קצוצים
מקלות קינמון/קימון
סוכר ומיץ לימון לפי הטעם
קצת יין לבן

מבשלים את זה עד שהתפוחים רכים
מקררים קצת ושמים על הבצק

מכינים ממה שנשאר מהבצק רצועות ושמים בצורת שתי וערב מעל העוגה. אפשר למרוח את זה בביצה כדי שישחים יפה בתנור

אופים בחום בינוני עד שזה זהוב- חום

יוצא ממש יפה וגם טעים... <:-)
כדאי לאכול עם כדור גלידה וניל או קצפת, אבל אכלנו בלי והיה עדיין טעים...





הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים