מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

תפוח אדמה בתנור


6 replies to this topic

#1 לופיטל

לופיטל

    progressive lightbulb

  • רשומים+
  • 5773 הודעות:

פורסם 04/11/2005 - 13:49

לקחת תפוחי אדמה שמיועדים לאפיה
לשטוף ואם יש צורך לקלף את החלקים הפחות יפים
לחתוך לפרוסות
להניח בתבנית
לפזר תבלינים ע"פ האינטואיציה/מה שאתם אוהבים. המומלצים: קצת פלפל שחור. מעט מאוד פפריקה אדומה, קצת טימין, מעט אורגנו, הרבה רוזמרין. עוד תבלינים איטלקיים במינון הנכון - יבורכו.
לפזר בצל חתוך דק על כל העסק.
שמן זית - לטפטף על כל פרוסה.
ניתן להוסיף קצת שום.
לחתוך קוביות קטנות של חמאה ולהניח אחת על כל פרוסה.
45 דקות בתנור בטמפ' 180 מעלות.
בתאבון

<:-)

#2 alon_B.S.O.T

alon_B.S.O.T

    כסף

  • רשומים+
  • 1141 הודעות:

פורסם 04/11/2005 - 14:31

לקחת תפוחי אדמה שמיועדים לאפיה
לשטוף ואם יש צורך לקלף את החלקים הפחות יפים
לחתוך לפרוסות
להניח בתבנית
לפזר תבלינים ע"פ האינטואיציה/מה שאתם אוהבים. המומלצים: קצת פלפל שחור. מעט מאוד פפריקה אדומה, קצת טימין, מעט אורגנו, הרבה רוזמרין. עוד תבלינים איטלקיים במינון הנכון - יבורכו. 
לפזר בצל חתוך דק על כל העסק.
שמן זית - לטפטף על כל פרוסה.
ניתן להוסיף קצת שום.
לחתוך קוביות קטנות של חמאה ולהניח אחת על כל פרוסה.
45 דקות בתנור בטמפ' 180 מעלות.
בתאבון

<:-)

<{POST_SNAPBACK}>

אותו דבר אבל להוסיף לסרוגין גם פרוסות בטטה ובמקום החמאה והשמן לצקת שמנת מתוקה:מרייר:

לשחק טטריס זה טוב!!!
"..המרחיק ראות יגביה עוף..."


#3 LiraNAtioN

LiraNAtioN

    פשוט מסובך...

  • רשומים+
  • 2274 הודעות:

פורסם 10/11/2005 - 03:25

לקחת תפוחי אדמה שמיועדים לאפיה
לשטוף ואם יש צורך לקלף את החלקים הפחות יפים
לחתוך לפרוסות
להניח בתבנית
לפזר תבלינים ע"פ האינטואיציה/מה שאתם אוהבים. המומלצים: קצת פלפל שחור. מעט מאוד פפריקה אדומה, קצת טימין, מעט אורגנו, הרבה רוזמרין. עוד תבלינים איטלקיים במינון הנכון - יבורכו. 
לפזר בצל חתוך דק על כל העסק.
שמן זית - לטפטף על כל פרוסה.
ניתן להוסיף קצת שום.
לחתוך קוביות קטנות של חמאה ולהניח אחת על כל פרוסה.
45 דקות בתנור בטמפ' 180 מעלות.
בתאבון

<:-)

<{POST_SNAPBACK}>

אותו דבר , גם עם בטטות ,ופרוסות גמבה בלי חמאה (שמן זית סבבה) , ובערך 10 דקות לפני שמוציאים את זה , לטרוף 2-4 ביצים בהתאם לגודל התבנית (אפשר להוסיף לביצים גם קצת תיבול) ולצקת מעל הכל ....
למופרעים - אפשר להוסיף גם חתיכות בשר כזה או אחר לתבנית (מחתיכות המבורגר=בשר טחון עד פסטרמה או נקניק שרוצים לחסל) ולסגור ככה ארוחה מהירה ;)
נ.ב.
לשים לב שלפעמים ההמבורגר מוכן לפני התפו"א אז להוציא מוקדם יותר / להכניס מאוחר ...
גם אם נראה רע, הכל לטובה!
הכל לטובה הוא עניין מהותי ביהדות, אתם מוזמנים לצפות בכמה שיעורי תורה או לצפות בסרטי ילדים מצחיקים שילמדו אתכם את התורה כולה מבראשית על רגל אחת.



שיהיה לך יום-הולדת שמח!

השירים האחרונים שפירסמתי: "שורש הנשמה" , הכל לטובה.
מכון מאיר, הבית שלך ללימודי יהדות.


#4 planB

planB

    מספיק בן אדם

  • רשומים+
  • 8750 הודעות:

פורסם 10/11/2005 - 15:41

ידעתי שאסור לי להכנס לשרשורים כאלה שאני רעב :מרייר:
---------------------- http://www.SWengineer.net --------------------
תמונה מצורפתתמונה מצורפת | תמונה מצורפת | תמונה מצורפת

#5 jimalaya jim

jimalaya jim

    ברונזה

  • רשומים+
  • 724 הודעות:

פורסם 10/11/2005 - 17:49

אם בתפוחי אדמה עסקינן...
אכלתי במסעדה בראשון תפוחי אדמה ובטטות ברוטס חמאה וצ'ילי עם בצל וגמבה...
מעדן!!!
ההכנה נורא פשוטה...
אופים תפוחי אדמה ובטטות (אפשר להוסיף קצת חמאה שהעסק לא יתייבש)
מקפיצים על מחבת טפלון עם טיפ טיפה שמן או חמאה בצל וגמבה חתוכים לרצועות
מוסיפים חמאה רוטב צ'ילי
מרתיחים טוב טוב טוב ויוצקים מעל התפו"א טעם גן עדן <:-)
מומלץ לצקת על התפוחי אדמה ולתת לזה עוד כמה דקות בתנור שהכל יהיה הרבה יותר שמח
אסקפיזם להמונים...

#6 coocoola

coocoola

    מוכרת לי מפעם...

  • רשומים+
  • 2267 הודעות:

פורסם 10/11/2005 - 19:48

ואם כבר דיברנו על זה אז הנה משהו שהצליח נורא אתמול...
לפרוס תפוחי אדמה דק ולפזר על תבנית משומנת
לפזר מעל מלח פלפל ואורגנו לפי הטעם... לפזר כף וקצת של אבקת מרק פטריות..
לבזוק מעט מעט שמן זית וחצי כוס יין לבן
להוסיף לכל זה שמנת מתוקה (לא לבישול)
להפוך את התפוחי אדמה בצורה כזו שכולם יטבלו ברוטב...
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות ברגע שהתפוחים מתחילים להשחים מעט ורואים כי השמנת נוזלית רק מעט לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל (לא הרבה) ולהכניס לחמש עד עשר דקות נוספות.. (לא להשחים את הגבינה) להגיש חם-
נטרף במהירות....
"...I woke up and I had a big idea
To buy a new soul at the start of every year
I paid up and it cost me pretty dear
"Here's a hymn to those that disappear
buying new soul/porcupine tree

"...כל יום מביטים אל המראה
ושונאים את מה שיש שם,
אבל הגוף רק סוחב ת'נשמה
אז נעזוב אותו בשקט... "

#7 Frik

Frik

    משהו קטן וטוב

  • רשומים+
  • 12100 הודעות:

פורסם 13/11/2005 - 11:04

ואם כבר דיברנו על זה אז הנה משהו שהצליח נורא אתמול...
לפרוס תפוחי אדמה דק ולפזר על תבנית משומנת
לפזר מעל מלח פלפל ואורגנו לפי הטעם... לפזר כף וקצת של אבקת מרק פטריות..
לבזוק מעט מעט שמן זית וחצי כוס יין לבן
להוסיף לכל זה שמנת מתוקה (לא לבישול)
להפוך את התפוחי אדמה בצורה כזו שכולם יטבלו ברוטב...
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות ברגע שהתפוחים מתחילים להשחים מעט ורואים כי השמנת נוזלית רק מעט לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל (לא הרבה) ולהכניס לחמש עד עשר דקות נוספות.. (לא להשחים את הגבינה) להגיש חם-
נטרף במהירות....

<{POST_SNAPBACK}>

:מרייר:

פתחת לי את התיאבון לשנה עכשיו :D

יש על החיים האלה? :-)




הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים