סידור המקלדת (באנגלית) שיש בארץ בתור סטנדרט, נקרא : QWERTY.
הסיבה לכך היא שאלו הן האותיות הראשונות בשורה העליונה, משמאל לימין.
סידור זה הוא סידור עתיק, ודי עלוב (כמה עתיק ? בערך 135 שנה. הוא הומצא למכונות הכתיבה הישנות, וסודר בצורה מכוונת כדי שיקלידו לאט יותר)
בשנות ה-30 של המאה הנוכחית ( 60 שנה לאחר המצאת מכונת הכתיבה) פרופסור אמריקאי בשם Dvorak חקר את הנושא, והגיע לסידור הרבה יותר יעיל של המקלדת (להלן: Dvorak ).
לסידור זה יש יתרונות רבים הן מבחינת סידור האותיות, מהירות ההקלדה, הפחתת העומס וכו'.
צבא ארה"ב ערך ניסוי עם קלדנים, שלמדו את שתי השיטות, וגילה שהשיטה החדשה הרבה יותר טובה, והוא אף עמד להזמין כמות ניכרת של מקלדות Dvorak. בגלל אינטרסים כלכליים של בעלי הממון, ובגלל שלצערי הרב רוב בני האדם עצלנים מטבעם, העסקה טורפדה, ומקלדת ה-QWERYT הושרשה בתור סטנדרט.
כיום, לכל אדם בעל חלונות xp (או כל מערכת הפעלה חדישה כלשהיא), ניתנת האפשרות להמיר את המקלדת ל-Dvorak תוך פחות מדקה. אבל ... רוב האנשים בוכים ש: "ככה אני רגיל" , "מה תעשה אם תיתקל במקום שאי אפשר להחליף" , "זה מסובך מדי" וכו' וכו'.
רוב האנשים גם לא כותבים בשיטה עיוורת. דבר שבעיקר מצחיק אותי בקרב כל תלמידי מדעי המחשב והנדסת תוכנה, היות והמקלדת היא אחד האמצעים החשובים ביותר שיעזרו להם להתפרנס במשך שנים ארוכות.
אני אישית עברתי לדבורק לפני כמעט שנה, ואף דרדרתי 3 חברים ללימודים לכך. אחת מהן היתה כותבת ב-2 אצבעות, ובעיקר עם שגיאות, וכיום היא כותבת במהירות שלא מביישות מזכירה מנוסה.
לפני שעברתי הקלדתי די מהר וכמעט עיוור (שנים של ישיבה מול המחשב עשו את שלהן

אז השאלות שלי הן:
1. מה התרוץ שלכם להמשיך לכתוב בטכנולוגיה בת 135 שנה, שנועדה להאט אותכם ?
2. למה אתם מחכים ?
אם יהיה ביקוש, אני מוכן לפרסם כאן כיצד להמיר את המקלדת לדבורק (ניתם אפילו להוסיף את הדבורק, ולהשאיר את ה-qwerty, למרות שאני לא יודע למה זה טוב)
ולמי שמעוניין, הנה כמה לינקים כדי להתחיל

האתר הבא מראה את סידור האותיות בשתי המקלדות, ואף נותן שיעורי הקלדה חינם:
Dvorak.nl
האתר הבא סתם חמוד ונתקלתי בו עכשיו:
Dvorak Zine
ואחרון חביב, האתר הבא גם מלמד הקלדה עיוורת, וגם עושה זאת בדבורק

abcd
בהצלחה