מעבר לתוכן


תמונה
- - - - -

צריכה מתכון לעוגת שוקולד פשוטה


44 replies to this topic

#1 דפי

דפי

    באר שבעית לשעבר...

  • רשומים+
  • 1277 הודעות:

פורסם 22/03/2006 - 19:28

אני צריכה להכין למחר עוגת שוקולד, ומחפשת מתכון פשוט אבל איכותי.
הבעיה היא שהמתכון שאני עושה בדרך כלל הוא מסובך מדיי... :)


תודה! <:-)

#2 דפי

דפי

    באר שבעית לשעבר...

  • רשומים+
  • 1277 הודעות:

פורסם 22/03/2006 - 19:47

אני צריכה להכין למחר עוגת שוקולד, ומחפשת מתכון פשוט אבל איכותי.
הבעיה היא שהמתכון שאני עושה בדרך כלל הוא מסובך מדיי... :)
אה, ורצוי שהעוגה תהיה עם שוקולד מריר ולא קקאו..

תודה! <:-)


מקפיצה....

#3 gaily

gaily

    רק החיים לוקחים אותי

  • רשומים+
  • 1009 הודעות:

פורסם 22/03/2006 - 23:03

חממי תנור לחום 220 ככה

מצרכים:
2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת אפיה
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כוס מיים רותחים

==> לערבב הכל-הכל יחד ממש הרבה וטוב, עד שאין גושים ויש בועות אוויר בולטות במרקם.
לצקת לתבנית משומנת - 26 או עדיף זכוכית מלבנית או אפילו חד-פעמית אלומיניום בינונית יוצא מעולה ובול. אפשר גם לשים נייר אפיה ועל זה לצקת הכל..
לאפות 20-25 דק' עד שסכין/קיסם יוצא יבש.

---> אני מעדיפה תמיד עם ציפוי - זו אחלה עוגת יומולדת שוקולד-שוקולד - שיוצקים ישר על העוגה כשהיא חמה..

ציפוי שוקולד:
4 כפות קקאו
6 כפות סוכר
5 כפות מים
30~ גר' מרגרינה/חמאה/מחמאה

==> להרתיח הכל על האש ועל העוגה!! הכל נוזל לתוך העוגה בחריצים ומסביב ;)
ומעל אם רוצים - קוקוס או סוכריות או עדשי שוקולד או מה שבא..
כי הרי דבר ידוע שבאהבה נברא עולם. שום דבר אינו קבוע והנצח לא נמדד בזמן.

#4 דפי

דפי

    באר שבעית לשעבר...

  • רשומים+
  • 1277 הודעות:

פורסם 25/03/2006 - 18:34

תודה...
אני מעדיפה להשתמש בחלב במקום במים, וציפוי- 100 גרם שוקולד מריר ו 100 גרם חמאה לכמה דקות במיקרו.. הציפוי מאוד קל להכנה ונותן הרגשה של עוגה מושקעת כזאת...

#5 amitrot

amitrot

    כסף

  • רשומים+
  • 1344 הודעות:

פורסם 27/03/2006 - 09:08

ניתן לשדרג יותר את הציפוי -
כאשר ממיסים שוקולד במיקרו הוא מאבד נוזלים לא ממומלץ במיוחד ועם עצלנים ממש להוסיף נגיעה של מים
כאשר השוקולד מומס עם חמאה (בסיר על סיר- סיר מים ועליו סיר שוקלד וחמאה) להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה - ללקק את האצבעות.
אי אפשר לאכול את העוגה כל הזמן.!

מי כאן ראה את דובי שלנו ? דובי הלך לאיבוד 0523252862
http://forum.bgu.co....mp;#entry213801

#6 דפי

דפי

    באר שבעית לשעבר...

  • רשומים+
  • 1277 הודעות:

פורסם 27/03/2006 - 16:09

ניתן לשדרג יותר את הציפוי -
כאשר ממיסים שוקולד במיקרו הוא מאבד נוזלים לא ממומלץ במיוחד ועם עצלנים ממש להוסיף נגיעה של מים
כאשר השוקולד מומס עם חמאה (בסיר על סיר- סיר מים ועליו סיר שוקלד וחמאה) להוסיף חצי מיכל שמנת מתוקה - ללקק את האצבעות.


בעוגת שוקולד שפרסמתי פעם בפורום (זו עוגה מושקעת שמשתמשים בה בקורנפלור במקום בקמח) אני עושה ציפוי של חבילת שוקולד וחצי שמנת מתוקה בלי חמאה אפילו, וממיסה אותם בסיר, וזה יוצא ממש טוב... פשוט העוגה הפשוטה היא כשצריך להביא עוגה ואין זמן וכוח להשקיע אז בחרתי בציפוי הכי קל :)

#7 אדון שוקו

אדון שוקו

    In the land of shoko, I am master

  • גנרלים בדימוס
  • 8376 הודעות:

פורסם 27/03/2006 - 18:29

ברק עושה עוגת שוקולד טעימה ופשוטה, ולפי התיאור שלו ההכנה היא ~5 דקות. תשאלי אותו לפרטים :)
מה אתם חושבים הוא הפירוש של המילה 'ענקמון'? 'מתרוסס'? 'טרללי'? רוצים לנחש? בואו תשחקו ב-עברי נחש עברית!
(
והנה קישור ישר להגדרות האחרונות) 8/5

אני ארכנופוב.
אָרַכְנוֹפוֹבְּיָה: פחד מוגזם ובלתי־הגיוני מעכבישים. (en)
זה אומר שאני מפחד מעכבישים. לא בכאילו, לא סתם נגעל, אלא ממש מפחד.

#8 baraks78

baraks78

    כסף

  • רשומים+
  • 4291 הודעות:

פורסם 29/03/2006 - 23:54

בבקשה:

עוגת שוקולד "עדיגה"



מערבבים בקערה את המצרכים הבאים:

2 כוסות קמח

1.75 כוסות סוכר

0.75 כוס קקאו

1.5 כפיות סודה לשתיה

1.5 כפיות אבקת אפיה

1 כפית מלח

2 ביצים

1 כוס חלב

0.5 כוס שמן

2 כפיות תמצית ווניל

אחרי שמתקבלת תערובת אחידה, מוסיפים 1 כוס מים רותחים ומערבבים

את התערובת שופכים לשתי תבניות אינגליש קייק ( מלבניות - צרות וארוכות) ללא צורך בשימון.



לאפות כ-30 דקות בחום של 160 מעלות (בערך... תנעצו קיסם ותראו אם הוא יוצא יבש, אז העוגה מוכנה).



שימו לב,
1. אי אפשר לעשות את העוגה הזאת בתבנית שונה מתבנית אינגליש קייק !!!
2. להוסיף את המים הרותחים ממש לפני שמכניסים לתנור.
3. העוגה נשמרת להרבה זמן במקרר או במקפיא.

4. לוקח בערך 5 דקות להכין את העוגה + 30 דקות אפיה ובסך הכל ליכלכתם קערה, כף, כפית וכוס.





בהצלחה. <:-) <:-) <:-)

--------------------------------------------------
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
--------------------------------------------------


#9 gaily

gaily

    רק החיים לוקחים אותי

  • רשומים+
  • 1009 הודעות:

פורסם 31/03/2006 - 01:03

רק בתבנית של אינגליש קייק?? :P
כי הרי דבר ידוע שבאהבה נברא עולם. שום דבר אינו קבוע והנצח לא נמדד בזמן.

#10 baraks78

baraks78

    כסף

  • רשומים+
  • 4291 הודעות:

פורסם 01/04/2006 - 15:18

רק בתבנית של אינגליש קייק?? :P





או כל תבנית צרה אחרת .
בתבנית מרובעת/עגולה/מלבנית וכו' העוגה לא נאפית בפנים אלא רק בשוליים.

--------------------------------------------------
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
--------------------------------------------------


#11 lily

lily

    resistance is useless

  • רשומים+
  • 1576 הודעות:

פורסם 17/10/2006 - 11:48

מקפיצה!
ברק קבל :וי: :וי:

גם לי יש מתכון פשוט מאד מאד..
עוגת שוקולית לממהרים:

לשים בקערה:
כוס קמח
כוס סוכר
כוס שוקולית
כוס שמן
שקית אבקת אפיה
4 ביצים
חצי שמנת מתוקה
לערבב ולשלוח לתנור ל40 -50דק'
בינתיים בסיר קטן להמיס חב' שוקולד מריר עם החצי השמנת שנותר עד לקבל קרם חלק (נקרא גנאש)

אחרי שהעוגה מוכנה (קיסם יבש, אתם יודעים) בעודה חמה לחרוץ חריצים עם סכין
ולשפוך את גנאש...
I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve

במה נישתמש למלא את החללים הריקים,
איפה שהיינו מדברים?...
איך אני ממלא את המקומות הסופיים? איך אני משלים את החומה???


לאן החבר'ה הרעים הולכים כשהם מתים? הם לא הולכים לגן עדן איפה שהמלאכים עפים

הביאו את הבנים חזרה הבייתה!
אל תעזבו את הילדים לבדם!
הביאו את הבנים חזרה הבייתה!


חוות סוסים הרי יהודהתמונה מצורפת

איזה יופי!!!תמונה מצורפת

#12 אורח - Guest

אורח - Guest
  • אורחים

פורסם 28/01/2007 - 00:27

חממי תנור לחום 220 ככה

מצרכים:
2 כוסות קמח
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 כוס קקאו
1 שקית סוכר וניל
1 שקית אבקת חרה[
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כוס מיים רותחים

==> לערבב הכל-הכל יחד ממש הרבה וטוב, עד שאין גושים ויש בועות אוויר בולטות במרקם.
לצקת לתבנית משומנת - 26 או עדיף זכוכית מלבנית או אפילו חד-פעמית אלומיניום בינונית יוצא מעולה ובול. אפשר גם לשים נייר אפיה ועל זה לצקת הכל..
לאפות 20-25 דק' עד שסכין/קיסם יוצא יבש.

---> אני מעדיפה תמיד עם ציפוי - זו אחלה עוגת יומולדת שוקולד-שוקולד - שיוצקים ישר על העוגה כשהיא חמה..

ציפוי שוקולד:
4 כפות קקאו
6 כפות סוכר
5 כפות מים
30~ גר' מרגרינה/חמאה/מחמאה

==> להרתיח הכל על האש ועל העוגה!! הכל נוזל לתוך העוגה בחריצים ומסביב ;)
ומעל אם רוצים - קוקוס או סוכריות או עדשי שוקולד או מה שבא..



#13 אורח - אורח_נטלי_*

אורח - אורח_נטלי_*
  • אורחים

פורסם 28/01/2007 - 22:12

עוגת שוקולוד טעימה ופשוטה:
250 גר שוקולד מריר
250 גר חמה
חמה ושוקולד להמיס או על האש או במיקרוגל
6 ביצים
להפריד לבן בין צהוב
לבן להקציף עם כוס סוכר או חצי
צהוב להקציף עם קצת מלח (טיפ טיפה)
לערבב הכל ביחד בזהירות ו להוסיף קף קמח ועוד פעם לערבב.
לשים לתוך תנור לחצי שעה 180 מעלות.

#14 zabot

zabot

    כל שיר חושף איזה סוד...

  • רשומים+
  • 11887 הודעות:

פורסם 20/02/2007 - 13:06

בעוגת שוקולד שפרסמתי פעם בפורום (זו עוגה מושקעת שמשתמשים בה בקורנפלור במקום בקמח) אני עושה ציפוי של חבילת שוקולד וחצי שמנת מתוקה בלי חמאה אפילו, וממיסה אותם בסיר, וזה יוצא ממש טוב... פשוט העוגה הפשוטה היא כשצריך להביא עוגה ואין זמן וכוח להשקיע אז בחרתי בציפוי הכי קל :)


הי דפי, תוכלי לפרסם פה את המתכון שלך לעוגת שוקולד עם קורנפלור? נשמע מעניין לאללה..

"אהבה לפי דעתה זה ממש מצב הרסני: שניים זרים שפתאום רואים אחד את השני, או לא ממש רואים, מריחים, ותוך כלום נהיים מחוברים יותר מאח ואחות. מתחילים לישון יחד באותה המיטה אפילו שהם לא מאותה המשפחה. והרבה פעמים אלה שניים שהם לא ידידים לא מכירים לא חברים ורק שפוטים אחד על השניה, ושיהרס כל העולם. ובאמת, תסתכלי איזה הרס. מתים מאהבות אולי יותר הרבה ממה שמתים מסמים. אולי צריכים שיהיה גם לזה מסלול גמילה".

(אל תגידי לילה, עמוס עוז, עמ' 157).


Yes, כנראה ש you מצאת for this משמעות double !
(לקרוא עם מבטא אמריקאי חזק מדי, יעני heavy).


#15 דפי

דפי

    באר שבעית לשעבר...

  • רשומים+
  • 1277 הודעות:

פורסם 20/02/2007 - 15:30

http://forum.bgu.co....?showtopic=8544

זה הקישור..

אגב, המתכון הוא של אודטה...



הוספת תגובה



  


0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים